به مناسبت 11 اردیبهشت روز كارگر روزی برای كارگران

به مناسبت 11 اردیبهشت روز كارگر روزی برای كارگران ثبت آسان: اهواز - 11 اردیبهشت روز جهانی كار و كارگر نامگذاری شده كه این مهم نشان بر اهمیت وجود و فعالیت قشر كارگر در هر جامعه است اما این قشر همواره با مشكلات و دغدغه های زیادی روبه رو هستند.


كارگران بازوان متحرك هر جامعه هستند كه كارهای سخت و میدانی توسط آنها انجام می گردد و به علت شرایط كاری، همواره در معرض خطرات زیادی هستند.
تحقق شعار امسال با نام ' پشتیبانی از كالای ایرانی' با تاكید بر فعالیت و كار كارگران انجام می گردد و رونق و ترویج كالای ایرانی در سطح كشور و جهان به كار و فعالیت كارگران وابسته است.
در هر جامعه ای كه از اندیشه و بازوی كارگران بهتر استفاده گردد توسعه و پیشرفت در آن جامعه بیشتر خواهد بود.
كارگران بیشتر در كارهای سخت و دشوار مشغول هستند اما از حقوق، مزایا و مشوق های كمی به نسبت كار انجام شده برخوردار می باشند این در شرایطی است كه ثابت شده یكی از اهرم های اصلی به حركت درآوردن چرخه اقتصادی هر جامعه قشر كارگر است.

** كارگران سرزمین خاك و گرما
خوزستان در چند سال اخیر درگیر پدیده گرد و غبار و افزایش دمای طاقت فرسا تا 50 درجه بوده است و قشری كه بیشترین صدمه را از این وضعیت تحمل می كند كارگران هستند.
افزایش آلاینده های صنعتی بر این مشكلات اضافه شده و كار را برای همه مردم بخصوص قشر كارگر كه بیشتر در محیط آزاد و یا صنعتی آلوده كار می كنند سخت تر كرده است.
در چند سال اخیر به منظور صرفه جویی مصرف برق و همینطور رفاه حال كاركنان ساعت كاری ادارات خوزستان در تابستان كاسته می شود این در شرایطی است كه این كاهش ساعت كاری شامل كارگران نمی گردد.
در روزهایی كه هوا گرد و غبار است هم تعطیلی ادارات و سازمان ها اعلام می گردد اما باز كارگران از این شرایط مستثنی هستند و باید در شرایط سخت و زیان آور كار كنند.
آنگونه كه رسانه ها اعلام نمودند در سال 96 سه كارگر در خوزستان به علت گرمای شدید بالای 50 درجه سانتیگراد جان خویش را از دست دادند.
خوزستان، از استان های مهم صنعتی كشور، و اهواز گرم ترین و آلوده ترین شهر دنیا قلمداد شده است و كارگرانی كه در این استان و شهر كار می كنند با شرایطی متفاوت تر و سخت تر از سایر استان های كشور كار می كنند این در شرایطی است كه هیچ تفاوتی در پرداخت حقوق و مزایا و امتیاز بین كارگران خوزستانی با سایر استان ها نیست.

** تامین اجتماعی كارگران را حمایت نمی كند
یك كارگر در حوزه برق و سیم بانی كه خواست نام وی ذكر نشود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان می كند: كارگران در خوزستان با شرایط سخت آب و هوایی در گرمای 50 درجه و رطوبت صد درجه در تابستان و یا در زمان وقوع گرد و غبار كار می كنند اما بیمه به بهانه های مختلف كارگران مشمول را جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی كند و امتیاز و حقوقی به كارگران خوزستانی به علت كار در شرایط بد آب و هوایی تعلق نمی گیرد.
وی اظهار می كند: تامین اجتماعی در صورتی كه كارگر 30 سال را كامل كار كرد و سابقه خویش را تكمیل كرد امتیاز پرداختی سخت و زیان آور را اعمال می كند.
این كارگر ادامه می دهد: خیلی از كارگران خوزستانی به علت كار در شرایط سخت و شرایط نامناسب آب و هوایی، دچار بیماری های سخت و یا مرگ زودرس می شوند.
وی می افزاید: تنها امید كارگران دریافت حقوق است و از هیچ مزایای دیگری برخوردار نیستند كه پایین بودن سطح حقوق كارگران و یا پرداخت نشدن به موقع حقوق آنها سبب بروز مشكلات فراوانی در زندگی این قشر شده است.
این سیم بان با اشاره به اینكه كارگران بیشتر در شرایط سخت و خطرناك كار می كنند می گوید: كارگرانی كه در شرایط سخت كار می كنند اولین اشتباه آنها آخرین اشتباه آنان است و سبب مرگ آنها خواهد شد.

** كارگران نگران ثبات و امنیت شغلی خود
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خوزستان بیان كرد: سال گذشته حكم اخراج سه هزار كارگر در خوزستان صادر شد كه با پیگیری انجام شده خیلی از آنها بازگشت به كار شدند.
سید نور محمد پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: همینطور سال گذشته به 26هزار و 432 خواسته كارگری در اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خوزستان رسیدگی شد.
وی اظهار داشت: با تصویب شورای عالی كار حداقل دستمزد كارگران 19.5 درصد تعیین شده كه البته معتقد هستیم در بحث تامین مسكن و رفاه كارگران اقدامات بسیاری باقی مانده است.
محمدپور اظهاركرد: سال گذشته برای بررسی شرایط كاری، حقوقی و رعایت ایمنی كارگران هنگام كار بیش از 25 هزار مورد بازرسی از سطح كارگاه ها و اماكن كارگری در خوزستان صورت گرفت.

** دغدغه بی جواب همیشگی كارگران
دبیر اجرایی خانه كارگر خوزستان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهاركرد: كارگران در موضوعات مختلف مشكل و كمبودهایی دارند كه از آن جمله می توان به پرداخت نشدن به موقع حقوق و معوقات، نداشتن ثبات و امنیت شغلی، نبود حمایت كافی بیمه در بخش درمان و... اشاره نمود.
قربان درویشی اضافه كرد: حتی در روز كارگر كه سالی یك بار آیینی در این روز برگزار می گردد فضا برای بیان دغدغه ها و مشكلات كارگران فراهم نیست و برگزاری این آیین به متولیان و فعالان حوزه كارگری سپرده نمی گردد.
وی اظهار داشت: در مراسمات مختلف حضور جامعه كارگری بی رنگ و یا كم رنگ بوده و همواره فضا به گونه ای بوده كه كارگران امكان بیان مشكلات و دغدغه های خویش را ندارند؛ این مورد می تواند عامل حل نشدن خیلی از مشكلات كارگران باشد.
دبیر اجرایی خانه كارگر خوزستان با اشاره به اینكه باید با مشكلات كارگران كنار آمد بیان كرد: مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای حل مشكلات كارگری باید ورود كنند.
وی اظهار داشت: جامعه كارگری جامعه بزرگی است و به شكلی هر كس در هر شغلی كه فعالیت دارد از خانواده كارگری اما با شرایط كار متفاوت به حساب می آید.
وی درباره مشكل حوزه بیمه و درمان كارگران بیان كرد: بیمه تامین اجتماعی خدمات كمی در این حوزه به كارگران ارائه می دهد و این خدمات در حال محدودتر شدن است.
درویشی از اهرم های قوی تحقق شعار امسال 'حمایت از كالای ایرانی' را فعالیت و كار كارگران در جامعه عنوان نمود و اضافه كرد: اگر بخواهیم به سمت بخش خصوصی و پشتیبانی از تولید و صنعت حركت نماییم باید نقش كارفرمایی دولت كمتر، و از كارگران بعنوان بازوان اقتصادی حمایت شود.
وی بیان كرد: برای حفظ مشاغل موجود و تولید اشتغال بیشتر در جامعه باید روابط كار بهبود یابد و مشكل تاخیر پرداختی های حق و حقوق كارگران حل شود.

** فرصت ندادن به بیان مشكلات كارگران عامل تجمعات كارگری
مدیر اجرایی خانه كارگر خوزستان اظهاركرد: یكی از مهم ترین عوامل تجمعات كارگری در این استان نبودن فضا و فرصت بیان مشكلات كارگری در طول سال است تا امكان حل آنها فراهم گردد.
وی اظهار داشت: این عامل سبب می گردد زمانی كه مشكلات به بدترین حالت خود رسید، كارگران دست به تجمع و اعتراض بزنند.
درویشی افزود: برای بررسی مشكلات حوزه كارگری خوزستان نیاز به یك كمیته بحران است تا مشكلات كارگری به صورت كارشناسی بررسی و حل شود و پیش از تعطیلی كارخانه ها و كارگاه ها و بیكاری كارگران راهكاری اندیشیده شود.
دبیر اجرایی خانه كارگر خوزستان اظهار داشت: بی توجهی به قشر كارگر و مشكلات آنها در روزهای سال سبب به وجود آمدن مشكلات زیادی در حوزه كارگری می گردد و زمانی به فكر حل مشكل كارگران می افتیم كه كارخانه ها تعطیل شده و خیلی از كارگران بیكار شده اند.
وی اضافه كرد: تا زمانی كه قوانین روابط كار به درستی اجرا نشود و تمهیدات برای حفظ اشتغال موجود فراهم نشود تولید اشتغال جدید اشتباه است.

** هر سال كار در خوزستان معادل سه سال است
رطوبت صد درصد، گرد و غبار در بیشتر ایام سال، گرمای 50 درجه و آلاینده های صنعتی كه همواره اهواز را آلوده ترین شهر جهان كرده است شرایط كار را بخصوص برای كارگران كه در فضای آزاد كار می كنند خیلی سخت كرده است.
درویشی در این باره اظهار داشت: هر سال كاركردن در خوزستان معادل سه سال كار كردن است اما متاسفانه بیمه تامین اجتماعی، بیشتر كارگران را جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی كند.
وی اضافه كرد: شرایط سخت كار در خوزستان بر سلامت كارگران و طول عمر آنها تاثیر بدی گذاشته است.
از جمعیت 4.7میلیون نفری استان خوزستان، 2.8میلیون نفر معادل 59درصد كل جمعیت استان زیرپوشش خدمات درمانی، بیمه ای و حمایتی سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.
البته جمعیت زیادی از كارگران بخصوص كارگران ساختمانی كه آمار بالایی هم دارند بیشتر از داشتن بیمه محروم هستند.
7158/ 6037


1397/02/11
14:27:48
5.0 / 5
5209
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بیمه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است