فعال نمایشگاهی :

افزایش صادرات با برنامه توسعه اقتصادی تركمنستان

افزایش صادرات با برنامه توسعه اقتصادی تركمنستان یك فعال اقتصادی و نمایشگاهی اظهار داشت: برنامه هفت ساله توسعه اقتصادی تركمنستان در چهار محور نفت و گاز، الكترونیك، غذایی و شیمیایی فرصت مغتنمی برای افزایش حضور فعالان اقتصادی و تجاری كشورمان و صدور كالاها و خدمات است.


«امیرحسین مرتجی» روز جمعه در هشتمین و آخرین روز از فعالیت بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با حضور در غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با اشاره به این برنامه هفت ساله (2017 تا 2024) كه 290 میلیارد منات (واحد پول تركمنستان) پروژه برای سرمایه گذاری در آن تعریف شده است، اضافه كرد: تركمنستان در سال های گذشته، گام های مهم و مثبتی به سمت رشد و توسعه اقتصادی برداشته كه باعث تحریك مشاركت فعال كشورهای صنعتی در این كشور در بخش های مختلف اقتصادی از جمله نفت، گاز، صنعت، ساخت و ساز، حمل و نقل و گردشگری شده است.
وی با اشاره به اینكه تركمنستان دومین كشور بزرگ صادركننده و وارد كننده در آسیای مركزی است، اظهار داشت: واردات تركمنستان طی سالهای 2010 تا 2015، سالیانه چهار درصد افزایش داشته و از 4. 35 درصد در 2010 به 5. 54 درصد در سال 2015 رسید.
این فعال اقتصادی بیان داشت: حجم كلی صادرات و واردات غیر گازی و نفتی این كشور به ترتیب 7. 5 و 11 میلیارد دلار برای دوره مشابه است كه نشان دهنده تبدیل شدن این كشور به یك قطب اقتصادی در منطقه است.
مرتجی بیان داشت: در همین پیوند نمایشگاه بین المللی صنعت و اتومبیل (Turkman Caspindexpo) و نمایشگاه تولیدات حلال (Halal Product) از تاریخ 31 ژانویه تا 2 فوریه 2018 (11 تا 13 بهمن ماه 96) از جانب این شركت به مدت سه روز در محل نمایشگاه های بین المللی عشق آباد (Ashgabat Expo Center) برگزار خواهد شد.
عضو هیات مدیره آی. تی. اف گروپ – ITF Group - شركت برگزار كننده نمایشگاه اكسپوی عشق آباد تصریح كرد: بخش های نمایشگاهی اكسپوی عشق آباد شامل صنایع رنگ، صنایع روغن های پایه، تولید ابزار و ماشین آلات، صنایع نوشیدنی و غذا، صنایع كود و اوره، صنایع برودتی، صنایع دستكش های صنعتیف صنایع شیمیایی، صنایع كاشی و سرامیك و سرویس های بهداشتی، صنایع نگهداری //////غذاهای سرد و غذای دریایی، صنایع انفصال آلومینیوم، صنایع مصالح ساختمانی، ذوب آهن، صنایع فولاد، صنایع لوله سازی، صنایع غذایی دام و طیور، صنایع مبلمان، صنایع پلاستیك بسته بندی و چاپ، صنایع كاغذ و پالپ، صنایع ماشین های معدنی، صنایع فرآوری و استخراج معادن، صنایع حمل و نقل جاده ای، دریایی، كشتیرانی، ریلی و هوایی، صنایع خودروسازی و قطعات، صنایع لاستیك سازی، صنایع نفت و گاز و صنایع رایانه است.
این فعال اقتصادی تصریح كرد: برای حضور در این دوره از نمایشگاه، شركت هایی از كشورهای حوزه سازمان پیمان جمعی (CIS)، روسیه، بلاروس، اوكراین، آذربایجان، تركمنستان و قزاقستان و سایر شركت های بین المللی، همراه با شركت های ایرانی در زمینه های تولید محصولات صنعتی نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت ساختمان، صنعت آب و برق و انرژی، صنایع تبدیلی و تكمیلی، صنایع سنگین، خودرو و قطعه سازی و خدمات فنی و مهندسی اعلام آمادگی كرده اند.
وی در ادامه با استناد به آمارهای رسمی، خاطرنشان كرد: در 6 ماه نخست امسال ایران 215 میلیون دلار صادرات به تركمنستان داشت و در ردیف 10 كشور برتر صادراتی به این كشور قرار گرفت.
مرتجی اظهار داشت: حضور در نمایشگاه اكسپوی عشق آباد می تواند فرصتی برای فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان كشورمان برای عرضه و عرضه تولیدات و محصولات خود به این بازار باشد تا به افزایش سهم كشورمان در بازار بزرگ صادراتی این كشور بپردازند.
وی در انتها اظهار داشت: یكی از اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه ها بخصوص در سطح بین المللی، معرفی توانمندی های داخلی و اعزام، پذیرش و تبادل هیات های تجاری است و بر همین مبنا همه ساله نمایشگاه های اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد (پایتخت تركمنستان) برگزار می گردد.
به گزارش ثبت آسان به نقل از ایرنا، تجارت 10 ساله ایران با تركمنستان حاكی از مثبت بودن روند مبادلات تجاری بوده و افزایش حجم صادرات سبب شده است در نیمه نخست امسال، میزان صادرات بر واردات پیشی گیرد.
بررسی روند 10 ساله تجارت ایران با تركمنستان در بازه زمانی 1384 تا 1394 نشان داده است صادرات ایران به این كشور تا سال 1393 با نرخ رشدی قابل توجه صعودی بوده و از سال 1388 از واردات پیشی گرفته و در نهایت به مثبت شدن تراز تجاری ایران تا به امروز منجر شده است.
بدون در نظر گرفتن افت صادرات در سال 1394 تركمنستان را می توان جزء كشورهایی محسوب كرد كه جریان صادرات ایران به این كشور در یك دهه گذشته از رشدی پایدار برخوردار بوده است.
تركیب سبد كالاهای برتر صادراتی هم تا حدودی در این سال ها ثابت بوده و تحول خاصی را به خود ندیده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https: //t. me/irnaeco
اقتصام* 3065*1055
خبرنگار: محمد ملك دار * انتشار: زینب كارگر


1396/08/12
21:20:30
5.0 / 5
4689
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , ثبت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است