هدف گذاری كمیته امداد به 225 هزار فرصت شغلی می رسد

هدف گذاری كمیته امداد به 225 هزار فرصت شغلی می رسد ثبت آسان: معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار داشت: اگر منابع لازم اختصاص پیدا كند، هدف گذاری امسال این نهاد به 225 هزار فرصت شغلی می رسد.


حجت الله عبدالملكی روز جمعه در حاشیه اختتامیه دوره جهادگران كارآفرین خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تخصیص منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغال پایدار روستایی و عشایری را فرصتی مغتنم برای احداث اشتغال امسال دانست و اضافه كرد: از كل 12 هزار و 800 میلیارد تومان منابع كشور سهم كمیته امداد 2 هزار و 500 میلیارد تومان مشخص شده كه اگر اختصاص پیدا كند، 100 هزار فرصت شغلی دیگر احداث خواهد شد.
وی اظهار داشت: امسال با كاهش حدودا 30 درصدی در منابع بودجه دولتی مواجه شده ایم به صورتی كه پارسال 2 هزار و 100 میلیارد تومان در چارچوب بودجه تسهیلات تكلیفی قرض الحسنه داشتیم اما امسال این رقم به یكهزار و 400 میلیارد تومان رسیده است.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) بیان كرد: كاهش تسهیلات سبب شده كه هدف گذاری احداث فرصت شغلی باز از 170 هزار در سال به 125 هزار فرصت شغلی برسد.
وی با اشاره به اینكه سالانه باید 170 هزار فرصت شغلی توسط كمیته امداد سازماندهی شود اظهار داشت: بخشی از این فرصت های شغلی در حوزه كاریابی و بقیه باز با طرح های اقتصادی محقق میگردد.
عبدالملكی اضافه كرد: 45 درصد منابع بودجه دولتی از محل تسهیلات تكلیفی برای طرح های اشتغالزایی در هشت ماه گذشته جذب شده و با عنایت به رقم های تخصیص یافته از محل تسهیلات تكلیفی روند جذب این منابع رضایت بخش بوده است كه امیدواریم كل اعتبار تا آخر سال جذب شود.
وی با گلایه از سیستم بانكی برای عدم تخصیص بخش قابل توجهی از منابع توسعه اشتغال پایدار روستایی اظهار داشت: تابحال از این سرفصل كمتر از 100 میلیارد تومان پرداخت شده در حالیكه 2 هزار و 700 میلیارد تومان طرح در سامانه كارا ثبت نام شده است.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) بیان كرد: شبكه بانكی متعهد شده كه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی را به صورت كامل پرداخت كند كه اگر این اتفاق بیافتد به هدف گذاری كه انجام شده خواهیم رسید.
عبدالملكی گفت: البته برای افزایش سقف این تسهیلات رایزنی هایی با بانك مركزی و كمیسیون تخصصی شورای عالی اشتغال انجام شده كه امیدواریم به نتیجه برسد.
وی با اشاره به اینكه این تسهیلات قرض الحسنه و چهار درصد است افزود: فقط تسهیلات توسعه پایدار روستایی غیر از مناطق محروم و مرزی 6 درصد است اما این تسهیلات به لحاظ هزینه تامین مالی شرایط یكسانی دارند.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد اضافه كرد: اهتمام میگردد تمامی افراد متقاضی بتوانند از این تسهیلات استفاده كنند و بر طبق سقف موردنیاز متقاضی و موقعیت جغرافیایی توزیع این تسهیلات مدیریت میگردد.
وی با اشاره به آموزش در حوزه اشتغال مددجویان اظهار داشت: آموزش های فنی و حرفه ای از سال 74 تا سال 95 بیشتر از سه میلیون و 300 هزار فقره در كمیته امداد انجام شده و سال 96 بیشتر از 295 هزار فقره آموزش داشته ایم كه بودجه خوبی برای آن صرف شده است.
عبدالملكی با اشاره به اینكه بازبینی ها موجب شد آموزش بر طبق مخطبان دسته بندی شود اضافه كرد: الان سه نوع آموزش مقدماتی، مهارتی و پایدارسازی در حوزه اشتغال دنبال میگردد.
وی گفت: یكی از عواملی كه سبب شده كمیته امداد در اشتغالزایی از سایر دستگاه ها موفق تر عمل كند این است كه مجری طرح سپس ورود به شغل رها نمی گردد و حداقل سه تا پنج سال باید تحت نظارت باشد تا بتواند آن شغل را توسعه داده و پایدار كند.
عبدالملكی با اشاره به اینكه آموزش ها برای متقاضیان شغل بلاعوض است اظهار داشت: كمیته امداد هزینه آموزش هایی كه به صورت آزاد است را پرداخت می كند و بخشی را با تعامل نهادهای آموزشی همچون فنی و حرفه ای تخفیف می گیرد.
وی با اشاره به تفاهم نامه ای كه كمیته امداد با بسیج سازندگی و بسیج دانشجویی به امضا رسانده است گفت: در این تفاهم نامه جهادگران بعنوان تسهیل گر به مددجویان امداد در كارآفرینی كمك می كنند كه این اقدام می تواند در كاهش بخشی از هزینه های آموزشی كارساز باشد.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه كرد: كمیته امداد به این جهادگران عرصه كمك را معرفی كرده و آنها می توانند در این عرصه با علم روز در حوزه اشتغال محرومان با كمیته امداد همكار شوند.
وی با اشاره به اینكه خدمات اشتغال به افراد زیر پوشش محدود نمی گردد افزود: مخاطبان كمیته امداد همه نیازمندان كشور هستند پس برخی نیازمندان تك خدمتی یا چند خدمتی بوده كه در بخش های مسكن، اشتغال، جهیزیه و غیره به تشخیص حوزه مددكاری از این كمك ها بهره مند می شوند.
عبدالملكی وی با اشاره به برنامه های حوزه خودكفایی باز افزود: طرح هایی خودكفا اعلام میگردد كه درآمد آن برای 6 ماه متوالی حداقل قانون كار باشد.
وی با تاكید بر اینكه در بحث خودكفایی شرایط سایر اعضای خانواده باز مد نظر است گفت: هیچ عجله ای به جهت اینكه زودتر طرح ها را خودكفا اعلام نماییم نداریم چون اگر زودتر از موعد خودكفا شوند طرح اشتغال به مشكل می خورد.
عبدالملكی با اشاره به شرایط اقتصادی و تورم امسال اضافه كرد: اقشار ضعیف بیشتر تحت فشار هستند پس هیچ اصراری به جهت اینكه مددجویی از تحت پوشش خارج شود نداریم.
وی با تاكید بر اینكه چتر حمایتی امداد در شرایط سخت اقتصادی محدود نمی گردد اظهار داشت: امسال با عنایت به شرایط نیازمندی های بیشتر، كمیته امداد مبادرت به جذب 700 هزار خانوار كرده كه تابحال بخشی از این آمار زیرپوشش قرار گرفته اند.
9893*3028


1397/09/09
23:14:05
5.0 / 5
4667
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بانك , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است