رونق پرورش ماهی گلستان در محیط محصور

رونق پرورش ماهی گلستان در محیط محصور ثبت آسان: یكی از ظرفیت های توسعه آبزی پروری گلستان، پرورش ماهی به شیوه محیط محصور (پِن) است كه به سبب عمق كم آب دریای خزر در نواحی شرقی قابلیت زیادی برای اجرا دارد.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایرنا، صید ماهی در مناطق گمیشان و بندر تركمن استان گلستان از قدمت بالایی برخوردار می باشد اما در سال های اخیر و با اجرای طرح هایی مانند پرورش ماهی در قفس و محیط محصور، پرورش انواع آبزیان هم به مشاغل جدید مردم این منطقه اضافه شده است.
یكی از این طرح ها، پرورش ماهی در پِن (محوطه ای محصور شده با تور و متصل به كف دریا) است كه به سبب عمق كم آب دریای خزر در گلستان، شرایط مناسب و ایده آلی برای سرمایه گذاری دارد.
مدیریت ذخایر آبزیان، كاهش فشار صید و برداشت از دریای خزر، تحقق اقتصاد مقاومتی و احداث و افزایش فرصت های شغلی برای ساكنان حاشیه دریا همچون اهداف اجرای طرح پرورش ماهی در قفس و پن است.
اداره كل شیلات گلستان طرح پرورش ماهی در سواحل كم عمق دریای خزر این استان خصوصاً در مناطق گُمیشان و بندرتركمن را مطالعه و الان به مرحله جذب سرمایه گذار رسانده است.
مدیركل شیلات گلستان در این پیوند اظهار داشت: سواحل شرقی دریای خزر شرایط مناسبی برای پرورش ماهی در پن دارد و گلستان با بهره برداری از این ظرفیت می تواند به یكی از استان های پیشرو در تولید انواع آبزیان تبدیل گردد.
سید جواد قدس علوی گفت: در سال های اخیر چند نمونه از طرح پرورش ماهی در پِن یا در قفس (اسكله شناور)در آب های شهرستان بندر تركمن اجرا شد.
وی اشاره كرد: منابع آب شیرین اندك گلستان و برخورداری از ظرفیت فراوان آب دریا، لزوم توسعه اجرای این طرح ها در استان را بیشتر كرده است.
به گفته وی اعتبارات لازم برای اجرای این طرح ها از محل اعتبارات ملی و با تایید سازمان شیلات كشور تامین میگردد.
مدیركل شیلات گلستان بیان كرد: درهر متر مكعب فضای قفس 12 كیلوگرم و در هر مترمكعب پن 7 كیلوگرم ماهی تولید میگردد كه بهره برداری كامل از پروانه های صادر شده می تواند تولید انواع ماهی در استان را افزایش دهد و گام بلندی برای صادرات این محصولات به كشورهای دیگر باشد.
قدس علوی اظهارداشت: چشم انداز تدوین شده در افق 1404 برای این طرح تولید هشت هزار تن ماهی و احداث زمینه اشتغال برای 2 هزار و 880 نفر است و این طرح جایگزین مناسب ماهیگیری در دریا و كوشش برای حفظ ذخایر آبی خزر به حساب می آید.
وی اظهار داشت: طبق برنامه پیش بینی شده سازمان شیلات كشور امسال باید در گلستان 500 تن ماهی تولید شود كه با كمك پرورش دهندگان بخش خصوصی این تعهد محقق خواهد شد.
به گفته قدس علوی تولید ماهی در افق برنامه ششم توسعه كشور 200 هزار تن و در افق 1404حدود 400 هزار تن است.
رییس مركز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی در استان گلستان باز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای طرح پرورش ماهی در پِن یكی از طرح های دارای قابلیت توسعه در گلستان است كه اجرای آن می تواند به افزودن بر فرصت های شغلی استان منجر شود.
عباسعلی آقایی گفت: استان گلستان به سبب قرار گرفتن در منطقه كم عمق عمق دریای خزر، ظرفیت فراوانی برای پرورش ماهی در پِن دارد.
وی اضافه كرد: ماهیان خاویاری، كفال و كپور در دریای خزر قابلیت پرورش در پِن و قفس را دارند.
120 كیلومتر از ساحل دریای خزر در گلستان قرار دارد كه ساكنان حاشیه آن همچون گُمیشان و بندرتركمن به حرفه صیادی اشتغال دارند و از این طریق تامین معاش می كنند.
استان گلستان علاوه بر این در پرورش ماهیان خاویاری، میگو و سایر ماهیان بومی و دریایی همچون كپور فعال است كه برنامه ریزی برای پرورش به شیوه پِن و قفس می تواند زمینه ساز جذب سرمایه گذاری بیشتر و استفاده از ظرفیت های دریای خزر برای پرورش بیشتر انواع آبزیان شود.
6204/3091


1397/10/04
14:33:08
5.0 / 5
4538
تگهای خبر: اداره , اشتغال , اقتصاد , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است