رئیس قوه قضائیه: در مقابل فشارها و سفارش ها عقب نشینی نكرده ام

رئیس قوه قضائیه: در مقابل فشارها و سفارش ها عقب نشینی نكرده ام ثبت آسان: رئیس قوه قضائیه با تاكید بر پاسداری از استقلال قضات و دستگاه قضائی طی حدود ۱۰ سال گذشته، اشاره كرد: در طول این سال ها در مقابل فشارها و سفارش ها از استقلال قوه قضائیه عقب نشینی نكرده ام و از طرف دیگر نظر و استدلال شخصی خودرا باز به هیچ یك از قضات در صدور رأی تحمیل نكرده ام.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایسنا، آیت الله آملی لاریجانی در جمع مسئولان قضائی استان خراسان رضوی، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و تبریك دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار نمود: انقلاب اسلامی حركتی بسیار خاص و یكتا در روزگار ما بود و این نهضت واجد خاصیت های منحصر به فردی از حیث تلفیق مردم سالاری با ارزش های الهی و انسانی است كه هنوز آنگونه كه شایسته است، ابعاد گوناگون آن مورد واكاوی و تبیین قرار نگرفته است.
رئیس قوه قضائیه با تاكید بر لزوم مطالعه تطبیقی نظام جمهوری اسلامی با سایر نظام های مبتنی بر فلسفه های سیاسی مختلف همچون لیبرال دموكراسی غرب افزود: زمانی اندیشه كمونیسم در جهان پیش رونده بود و نظام لیبرال دموكراسی باز تا آنجا كه می توانست با آن مقابله می كرد. بر همین مبنا فروپاشی شوروی را جشن گرفتند و تصور كردند كه همین شیوه (انقلاب های مخملی) را در سایر نقاط جهان می توانند به كار گیرند اما با ظهور انقلاب اسلامی و نمایش الگویی جدید در بین نظام های سیاسی جهان، پیش بینی های آنها باطل شد.
آملی لاریجانی با اشاره به اذعان فیلسوفان سیاسی، جامعه شناسان و صاحبنظران غربی در خصوص شكست دیدگاهی كه سكولاریسم و لیبرالیسم را مسلط بر جهان می دانستند و معتقد بودند كه جهان به سمت انزوای دین تا پستوی خانه ها پیش خواهد رفت، جمهوری اسلامی را عالی ترین مصداق نادرست بودن نظریات فلاسفه غربی در این زمینه برشمرد و اظهار نمود: از زمانی كه امام راحل (قدس الله نفسه الزكیه) این انقلاب را به همت مردم پیش برد، آمریكایی ها بعنوان قدرتی كه خودرا مسیطر و مسلط بر دنیا می دانستند، جمهوری اسلامی را در مقابل منافع و اهداف خود دیدند و از آن زمان همواره بابت ایران نگرانند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به ادبیات رؤسای جمهور آمریكا از كارتر تا ترامپ در قبال ملت ایران، اشاره كرد: وقتی سخنان آنان درباره ایران را می شنویم، می بینیم كه ایران همواره همچون تندیسی هولناك در مقابل چشمانشان است و همین امر سبب شده است كه حتی حرمت كلام را نسبت به ملت بزرگ ایران با آن سابقه عظیم تمدنی رعایت نكنند؛ چنانكه بوش پدر سخن از تنفر نسبت به «انقلاب ایران خمینی» به میان می آورد، بوش پسر ملت ایران را بربر و محور شرارت می خواند و رئیس جمهور كج فهم امروزشان هم با تعابیری زننده، مردم ایران را تروریست می خواند.
وی با اشاره به اینكه پشت صحنه این ناسزاگویی ها، عصبانیت از شكست های متوالی در منطقه و جهان است، اشاره كرد: امروز می بینند قدرتی در منطقه پدید آمده كه آنها را به سمت خلع سلاح مطلق در منطقه سوق می دهد. همگان دیدند كه آمریكایی ها و اذنابشان در سوریه نتوانستند اهداف خودرا محقق كنند و امروز در حال فرار هستند. در این میان نباید از این نكته غافل شد كه پیروزی جبهه مقاومت در منطقه، علاوه بر جهات دیگر، مرهون استقامت و تأكیدات شخص مقام معظم رهبری بوده است و این كار فوق العاده عظیم صرفاً با حمایت های ایشان به ثمر نشست.
رئیس قوه قضائیه با الگوبرداری كشورهای دیگر از انقلاب اسلامی و مقاومت در مقابل بیگانگان، ناراحتی آمریكا و اذنابش از جمهوری اسلامی را طبیعی دانست و اشاره كرد: جمهوری اسلامی در مقام نظر و عمل، راهی را گشود كه مبنای آن بازگشت انسان به فطرت الهی و اعتماد و اتكا به توانمندی های خود است. بر همین مبنا می بینیم كه ۴۰ سال هجمه، تحریم و فشار هیچ تأثیری بر اراده و عزم استوار ملت ایران نداشته و امثال جان بولتون كه مدعی بودند جمهوری اسلامی چهل سالگی خودرا نخواهد دید، ناچار به پذیرش شكست می شوند.
آملی لاریجانی با اشاره به ایمان، اعتماد به نفس و وطن دوستی ملت ایران بعنوان مؤلفه های مؤثر در مقاومت ۴۰ ساله در مقابل زیاده خواهی های دشمن، اظهار نمود: وجود برخی نقایص و كاستی ها در كشور قابل انكار نیست اما انصاف اقتضا می كند كه در ارزیابی عملكرد چهل ساله جمهوری اسلامی، حجم بالای خدمات و پیشرفت ها باز دیده شود. این توقع از دشمنان نمی رود برای اینكه جمهوری اسلامی منافع آنها را به خطر انداخته است اما متأسفانه از ناحیه برخی افراد و جریان ها در داخل باز رعایت انصاف نمی گردد و گویی پیشرفت ها را نمی بینند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به خدمات و پیشرفت های جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف علمی، فنی، نظامی، سیاسی و دیگر عرصه ها، تصریح كرد: در این كشور بطور متوسط هر دو سال یك انتخابات برگزار می شود؛ رویداد عظیمی كه كشورهای منطقه از آن محرومند و انتخابات برایشان مفهومی ندارد.
وی با اشاره به اقتدار نظام جمهوری اسلامی در منطقه و جهان، به پیشرفت های دستگاه قضائی طی سال های سپس پیروزی انقلاب اشاره نمود و اضافه كرد: اینكه ما حالا ۱۶ میلیون پرونده را رسیدگی می نماییم، حاكی از تلاش بی وقفه برای احقاق حق و برقراری عدالت در جامعه است؛ گرچه برخی این امر را بعنوان نقص دستگاه قضائی القا می كنند و اینكه اگر دستگاه قضائی به عدالت رفتار می كرد، ما شاهد این مقدار پرونده نبودیم. ولی این سخن صحیح نیست. منشأ دعاوی حقوقی و شكایات مردم، از بیرون دستگاه قضائی پدید می آید و سرریز مشكلات اجرایی و تقنینی به دستگاه قضائی سرازیر می شود.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگر سخن خود افزود: در طول سال های گذشته همواره بر استقلال قضات و دستگاه قضائی تاكید كرده ام و هیچ گاه نظر و استدلال شخصی و فنی خودرا به هیچ یك از قضات تحمیل نكرده ام برای اینكه این امر را از نظر شرعی باز جایز نمی دانم و نسبت به استقلال قوه قضائیه هم ذره ای در مقابل فشارها و سفارش هایی كه گاه تا سطح رؤسای قوا وجود داشت عقب نشینی نكردم.
آملی لاریجانی با اشاره به اینكه امروز حفظ نظام از هر مجادله و دعوایی مهم تر است، بر لزوم همكاری دستگاه قضائی و قضات در سراسر كشور با دستگاه های اجرایی به ویژه برای پیشبرد اهداف اقتصادی كشور در شرایط دشوار فعلی و پیشگیری از تعطیلی كارخانجات و واحدهای تولیدی اظهار نمود: امروز بهترین عبادت ها، خدمت به مردم است و كمك به مردمی كه با وجود مشكلات فراوان پای آرمان های انقلاب خود ایستاده اند، جهاد به شمار می آید.



1397/11/20
19:06:25
5.0 / 5
4245
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خدمات , رئیس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است