قابلیت رقابت مبلمان ایران با محصولات بازارهای دنیا

قابلیت رقابت مبلمان ایران با محصولات بازارهای دنیا ثبت آسان: مدیر عامل اتحادیه شركت های تعاونی درودگران و مبل سازان سراسر كشور اظهار داشت: در طول 2دهه گذشته تعداد تعاونی های زیر پوشش این اتحادیه از 106 تعاونی به 35واحد كاهش یافته است.


به گزارش ثبت آسان به نقل از خبر آنلاین، داود رجبی اضافه كرد: در سال های گذشته بیشتر از دو سوم تعاونی های فعال در این عرصه تعطیل شده اند.
وی درباره علت این مساله بیان كرد: رویكرد دولت ها به بخش تعاونی، رویكرد خوبی نبوده و برمبنای اصل ۴۴ كه باید به سهم ۲۵درصدی بخش تعاون در اقتصاد و جامعه می رسیدیم، متاسفانه دست نیافته ایم. رویكرد دولت ها شامل حال تعاونی ها نشده و این مساله سبب شده تا تعاونی ها روز به روز ضعیف تر شده و ماجرا تا آنجا پیش رفته كه قسمتی از تعاونی ها تطعیل شده اند.
وی اشاره كرد: نوسانات قیمت دربازار سبب بالارفتن نرخ مواد اولیه و … شده بطوریكه اگر قیمت ها را در ماه های گذشته بررسی كنید متوجه می شوید تنها ارگان هایی كه مواد اولیه را با قیمت های مناسب به دست مشتریان رساندند و به قول معروف بازوی توانمند دولت شدند، تعاونی ها بودند.
وی اشاره كرد: در ماه های گذشته شاهد بروز بازار سیاه، احتكار و … بودیم اما تعاونی های ما مردانه جلوی این شرایط ایستادند و جنگیدند و فكر می كنم سربلند هم بیرون آمده اند.
مدیر عامل اتحادیه شركت های تعاونی درودگران و مبل سازان سراسر كشور درباره مشكلات این بخش شامل توضیح داد: بالارفتن نرخ ارز و افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰درصدی قیمت كالاها سبب شده تا در تامین منابع مالی با مشكلات جدی مواجه شویم. این شرایط حدودا توان مالی تعاونی ها را به یك سوم كاهش داده است. مشكل دوم تعاونی های ما، تهیه كالاست بطوریكه بیشتر تعاونی ها با فاكتور رسمی كار خرید و فروش خودرا انجام می دهند اما خیلی از شركت ها علاقه ای به ارائه فاكتور رسمی ندارند كه این مساله تبدیل به معضل در روند كاری و تامین مواد اولیه ما شده است.
وی افزود: مشكل دیگر، حمایت نكردن ارگان های دولتی نظیر وزارت صمت از تعاونی ها باشد كه متاسفانه رویكرد خوبی نسبت به تعاونی ها ندارند و به اصطلاح كمك حال تعاونی ها نبوده اند.

رجبی در پاسخ به این سوال كه اشاره كردید كه شركت ها به دادن فاكتور رسمی تمایل ندارند؛ علت این مساله چیست، اظهار داشت: فرار مالیاتی و یا... علت اصلی این مساله است. به اعتقاد بنده شركت هایی كه فاكتور رسمی ارائه نمی دهند، اساسا پولشویی انجام می دهند. خیلی از شركت ها بوده اند كه با دلار ۴۲۰۰ تومانی مبادرت به واردات كالا كرده اند اما حاضر نشدند با همان نرخ كالاها را عرضه كنند و در مقابل با دلار به نرخ آزاد كالا را ارائه كرده اند كه این مساله سبب افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰درصدی قیمت مواد اولیه شده است.
عضو هیات مدیره اتحادیه شركت های تعاونی درودگران و مبل سازان سراسر كشور درباره میزان وابستگی این صنعت به واردات بیان كرد: در بحث كاغذ حدود ۸۰ تا ۹۰درصد وارداتی است. در كنار آن واردات چوب جنگلی راش را از تركیه داریم و تا حدودی نیز ام دی اف خارجی با ضخامت های مختلف را وارد می نماییم كه ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است. به تناسب هم كارخانه های داخلی قیمت ام دی اف های ایرانی را افزایش داده اند در صورتیكه برداشت این كارخانه ها از جنگل های داخلی است و در بخش هایی با دلار مرتبط نیست. اما ما نیز علت این گرانی ها را تابحال نفهمیده ایم.
وی افزود: ام دی اف داخلی را پیش از نوسانات ۱۶۰هزار تومان تهیه می كردیم حالا بیشتر از ۴۰۰ هزار تومان خریداری می نماییم و هر ورق ام دی اف خارجی پیش از این بین ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان قیمت داشت اما حالا حدود ۵۰۰هزار تومان فروخته می شود.
وی درباره مقاصد وارداتی مواد اولیه عنوان كرد: از كشور روسیه چوب روسی با حجم بسیار بالا وارد می نماییم. همین طور از تركیه واردات ام دی اف خام و چوب راش را داریم. از گرجستان و اسپانیا نیز ام دی اف وارد می نماییم.

وی درباره این مساله كه خیلی از فعالان حوزه مبلمان مدعی هستند كه اجناسشان خارجی است، توضیح داد: خیلی از شركت های داخلی توانایی را یافته اند كه تولیداتشان قابل رقابت با نمونه های خارجی باشد. در نمایشگاه هایی كه برگزار می شود، حدودا ۹۸ تا ۹۹ درصد از شركت كنندگان در نمایشگاه مبلمان شركت های داخلی هستند.
وی افزود: اینكه بعضی از فروشگاه ها ادعا می كنند پارچه و چوب و … خارجی است، ادعای درستی است برای اینكه مواد خام مانند چوب راش را از خارج از كشور(تركیه و گرجستان) وارد می نماییم اما كار ساخت در ایران انجام می شود و فقط چوب خارجی است و كار ساخت در كارگاه های داخلی صورت نمی گیرد.
رجبی اظهار نمود: ۱۰درصد مبلمان موجود در بازار امكان دارد خارجی و وارداتی باشد و در مقابل ۹۰درصد از مبلمان تولید داخل است البته امكان دارد مواد اولیه خارجی بهره برده باشند.

وی اشاره كرد: كیفیت محصولات ایرانی بسیار بالاست و قابلیت رقابت با نمونه های خارجی را دارند.
رجبی اظهار داشت: تعاونی های ما در اصل تعاونی های تامین نیاز هستند و مواد اولیه كارگاه ها و برخی از تعاونی های تولید كننده را تامین می كنند. در مجموع و بطور غیر مستقیم حدودا یك جامعه ۱۴هزار نفری هستیم كه اعضای تعاونی و تولیدكنندگان را شامل می شوند كه به كار تولید مبلمان، كابینت و دكوراسیون داخلی مشغول هستند.
وی درباره خواسته های این صنف از دولت و مسئولان بیان كرد: از وزارتخانه های تعاون و صنعت، درخواست داریم تا نگاه ویژه ای به تعاونی ها داشته باشند. درباب مشكلات مالی تعاونی ها برنامه ریزی كنند و باید باور داشته باشند كه تعاونی ها می توانند بازوی توانمند دولت باشند. ۲۲۳۲۲۴


منبع:

1398/03/23
18:28:55
5.0 / 5
4613
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است