كسب و كارها باید برای همزیستی با كرونا آماده شوند و گرنه، مرگشان حتمی است

كسب و كارها باید برای همزیستی با كرونا آماده شوند و گرنه، مرگشان حتمی است به گزارش ثبت آسان آمار و اخبار مبتلایان و جان باختگان كرونا هر ثانیه در جهان افزایش می یابد و همه مردم جهان در هاله ای از بهت و ابهام، فعالیت و كسب وكار خویش را متوقف كرده اند، فكر می كنید این شرایط تا كی ادامه دارد؟  تاكی به سایت های خبری سر می زنیم و آمار مبتلایان و جان باختگان را رصد میكنیم؟  حقیقتاً چند هزار كسب وكار در فهرست قربانیان كرونا قرار خواهند گرفت؟



پزشكان و محققان در سرتاسر جهان در تلاش اند تا دارویی برای درمان یا جلوگیری از كرونا كشف كنند، اما چه كسی برای نجات كسب و كارها به دنبال دارو است؟
ما در این مطلب و نشریه پیوست آن، راهكارهای مدیریت و ادامه حیات كسب و كارها در دوران كرونا را به صاحبان كسب و كارها، عرضه می نماییم.
هر كدام از سردمداران در سرتاسر دنیا با اعطای تسهیلات و بسته های حمایتی تلاش دارند مسكنی برای درد فعلی كسب وكارها بیابند و برخی اقتصادها چنان تحت فشار هستند كه این امكان هم برای آنان وجود ندارد و حتی تضمین محكمی برای كارایی این روش های حمایتی هم در دنیا وجود ندارد.
به نظر می رسد این دفعه بایستی چاره ای متفاوت و جدید برای حل این معضل بیابیم و گرنه همانگونه كه كرونا قربانیان زیادی در سرتاسر دنیا گرفته است، كسب وكارهای زیادی هم محكوم به زوال هستند.
اقتصاد ایران در سالهای اخیر فراز و نشیب ها و ركودهای بسیاری را پشت سرگذاشته و آن دسته از فعالان اقتصادی كه بعد از یك دوره سخت و طاقت فرسا، كسب وكار خویش را تا امروز زنده نگه داشته اند و برای عده ای ایجاد شغل كرده اند و زندگی برخی از افراد به كسب وكار آنان گره خورده، امروز با بحران جهانی بسیار بی رحمی دست به گریبان اند.
بحرانی كه علاوه بر همه تاثیرات فعلی، معلوم نیست چه تاثیراتی بر آینده اقتصاد جهان خواهد داشت و پیشبینی ها را بیشتر از پیش سخت و سست كرده است.
اما شاید گذراندن این مسیر سخت و طاقت فرسا ثمراتی هم برای ما داشته باشد، شاید حالا كه از این نوسانات و بحران ها، نمردیم، قوی تر شده ایم؟ شاید آبدیده شدن كسب وكارهای ایرانی طی این سالها و تجربه گذراندن این دوران سخت، ما را برای مدیریت در این شرایط بحرانی ورزیده تر كرده باشد.
درست است كه همه مردم دنیا در مقابل این شرایط ابهام و بهت آور یكسان اند اما هر كشوری با اتكا به پشتوانه و تجربه های خود در جهت پذیرش و یافتن مسیر، در شرایط ابهام می تواند بهتر عمل كند.
حال در میانه فروردین ماه، همه برای سالی جدید، با مقرراتی نسبتا نامعلوم و چالش هایی پیشبینی نشده آماده می شویم. این روزها خیلی از بزرگان حوزه كسب وكار دنیا و حتی ایران در تلاشند تا سناریوهایی را برای پیشبینی دنیای پس از كرونا طراحی و ارائه نمایند. همه این ها پاسخی برای پیشگیری از روبه رویی با شرایط ابهام است. ابهامی كه خوشایند هیچ كسب وكاری نیست، اما در دوران عدم اطمینان، «پذیرش كرونا» و شرایط ماحصل آن بهترین چاره است.
طبیعت همواره روابطی باورنكردنی را برای بقا در دل خود دارد. روابطی كه از دید ما بعید به نظر می آید اما در عین حال بسیار هوشمندانه است. روابطی همچون "هم زیستی" دوگونه كاملا نامرتبط جانوری، به نحوی كه ادامه حیات و نفع هر دو در آن لحاظ شود. برای مثال «هم زیستی تمساح و پرنده» كه از نوع هم زیستی های همیاری است، شاید امروز این تنها راه ادامه مسیرمان باشد. چند سالی است كه شرایط كسب وكار برایمان سخت شده است، تحریم، قوانین داخلی، نوسانات دلار و چندین معضل دیگر حكم شكارچی خطرناك و همواره در كمینی را برای فعالان اقتصادی داشته است. و حالا در نزدیكترین ارتباط رودررو با این شكارچی، به نظر می آید آرواره های مرگبار او در چارچوب "بیماری همه گیر و فعلا لاعلاج" كووید-19، راه را بر تمام احتمالات فرار یا ادامه حیات سد كرده است. تمساحی كه شاید در ابتدا خیلی به آن توجه نداشته ایم اما هرچه پیش تر آمدیم متوجه شدیم كه دستیابی به برنامه ها و هدف هایی كه برای كسب وكارمان ترسیم كرده ایم سخت تر شده است و وزن این سختی ها روز به روز افزایش می یابد تا اینكه ادامه این مسیر در آرواره تمساح كه همان كرونای این روزها است، محبوس شد.

شاید داستان بحران كرونا، داستان تمساح و شكار گاو نباشد كه چاره آن مقابله یا فرار باشد؛ شاید چاره این بحران، درك كردن قانونی دیگر از "زیستن" باشد؛ مثلا "هم زیستی" و شاید داستانی كه باید به آن فكر نماییم، داستان هم زیستی تمساح و پرنده است. اگر بپذیریم كه این تمساح تعدادی قربانی خواهد داشت و بعد از آن دور می شود و در عین حال راهی برای همزیستی با آن وجود دارد، حتما می توانیم در كنار هم كمك نماییم تا كسب وكار ما بلعیده نشود یا حداقل صدمه كمتری ببیند.
اینكه تا چند ماه دیگر چه اتفاقی می افتد برای هیچ كدام از ما شفاف نیست و تنها واقعیت موجود مجموعی از حدس ّها و پیشبینی ها است، اما این حقیقت كه پس از كرونا شركت های بزرگی، كوچك خواهند شد و شركت های كوچك فرصت رشد پیدا می كنند بر كسی پوشیده نیست. حتی امكان دارد عبور از كرونا به تبادل بیشتر یا كمتر كشورها منجر شود و با خود فرصت هایی به همراه داشته باشد.
پس بهترین چاره گذر از این دوران عدم اطمینان، و حركت از شرح مصیبت به سمت حل معضل، پذیرش كرونا و شرایط ماحصل آن است. راهی نیست جز اینكه دست كم شش ماه صبر نماییم و ببینیم بازی چه طور پیش می رود اما این صبر به این معنا هم نیست كه دست از كار بكشیم و بدون برنامه و نقشه راه حركت نماییم.
كرونا بحران جهان است و باآنكه چالشی جهانی به همراه دارد به همان اندازه هم چاره ها و سفارش های موثر و كارا با هم افزایی سازمان های بزرگ و مشاوران معتبر دنیا درحال تولید و عرضه است و حجم زیادی از اطلاعات با سرعت فراوان در حال تولید و نشر است و خیلی از این چاره ها به سبب غیر منتظره و یكسان بودن منشاء مشكل قابلیت استفاده جهانی دارد.
به همین منظور تعدادی از مشاوران مدیریت ایران، بهترین و به روزترین سفارش ها و راهكارهای موجود را از معتبرترین سایت های مشاوره جهان جمع آوری كرده اند و با تحلیل و بومی سازی این اطلاعات گامی در جهت گذر كسب وكارها از این بحران طی نموده اند.
اگرچه فرهنگ اقتصادی كشور ما با عنایت به شرایطی كه در سال های اخیر از سر گذرانده با دنیا متفاوت می باشد اما مطالعه این مقالات و تحلیل نظریه ها، راهكارها و ابزارهای معرفی شده كه توسط تحلیل گران اقتصادی و مالی و استراتژیست های بزرگ دنیا تهیه شده جزو بهترین منابع اطلاعاتی دنیا در زمینه كرونا است و همراهی ما برای ایجاد آگاهی و اعتماد به نفس در تصمیم گیری و همگام شدن با دنیا ضروری می باشد.
«همزیستی با كرونا» نشریه ای است متشكل از منتخب آخرین مطالب و سفارش های انتشار یافته شركتهای معتبر مشاوره مدیریت جهان با ترجمه و تحلیل تیم مشاوران شاپرك آبی است، این نشریه را از لینك زیر دریافت نمایید:

لینك دانلود
2121

1399/01/25
16:26:18
5.0 / 5
3409
تگهای خبر: اقتصاد , تسهیلات , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است