یك وكیل دادگستری:

از دلیلهای عمده عدم علاقه به كمیسیون حقوقی مجلس مثمر ثمر نبودن آن است

از دلیلهای عمده عدم علاقه به كمیسیون حقوقی مجلس مثمر ثمر نبودن آن است به گزارش ثبت آسان یك وكیل دادگستری با اشاره به عدم تشكیل كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، اظهار داشت: یكی از دلیلهای عمده عدم علاقه به این كمیسیون خروج آن از كاركردهای تعریفی و شاید مثمر ثمر نبودن آن است.



عبدالله سمامی در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با تشکیل نشدن کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، اظهار نمود: مطابق اصل ۶۶ قانون اساسی تعداد و ترتیب تشکیل کمیسیون ها به بخشنامه داخلی مجلس ارجاع داده شده است و مطابق ماده ۵۷ بخشنامه داخلی مجلس شورای اسلامی کمیسیون حقوقی و قضایی بعنوان یکی از کمیسیون. های تخصصی مجلس در نظر گرفته شده است.

وی اشاره کرد: متاسفانه بعد از چندین ماه از شروع به کار مجلس شورای اسلامی مشاهده می شود هنوز این کمیسیون مهم و کاربردی آغاز به کار ننموده و جدیتی نیز در تشکیل آن وجود ندارد. امری که مسبوق به سابقه می باشد و در دوره پیشین نیز این مساله وجود داشته که علاقه ای از طرف نمایندگان جهت حضور در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس وجود ندارد.

این وکیل دادگستری با اعلان اینکه "نمایندگان حقوقدانی که به مجلس شورای اسلامی ورود می نمایند عضو کمیسیون های دیگری غیر از کمیسیون رشته مرتبط خود می شوند، اشاره کرد: صرفنظر از اینکه کلیه کمیسیون های مجلس نیازمند حضور حقوقدانان می باشند، لیکن کمیسیون مذکور می بایست در راس انتخاب عزیزان قرار گیرد.

سمامی اضافه کرد: شاید به قول خود نمایندگان مجلس یکی از دلیلهای عدم انتخاب کمیسیون حقوقی عدم برخورداری از تسهیلات و مزایای سایر کمیسیون ها در این کمیسیون باشد؛ لیکن به نظر اینجانب یکی از دلیلهای عمده عدم علاقه به این کمیسیون خروج آن از کارکردهای تعریفی و شاید مثمر ثمر نبودن آن است.

وی در ادامه اشاره کرد: کمیسیون حقوقی کمیسیونی است که در ادوار گذشته در شصت تا هفتاد درصد طرح ها و لوایح تاثیر داشته و بررسی طرح ها و لوایح ارجاعی و گزارش آن به مجلس و بررسی و تصویب آزمایشی طرح ها و لوایح از عمده کارهای آن می باشد.

این وکیل دادگستری با اشاره به اصل ۸۵ قانون اساسی بیان کرد: مطابق این اصل، مجلس می تواند اختیار و وضع برخی از قوانین را با رعایت اصل ۷۲ به کمیسیون های داخلی تفویض نماید که یکی از کمیسیون های بسیار با اهمیت که قوانین مهمی را به صورت آزمایشی تصویب نموده کمیسیون حقوقی و قضایی بوده است.

سمامی در آخر اظهار داشت: بدیهی است با عدم یا دیر تشکیل شدن این کمیسیون، انگیزه سایر اعضایی که تمایل اصلی شان حضور در این کمیسیون می باشد کمرنگ تر شده و خیلی از طرح ها و لوایح مهم که نیازمند اظهار نظر و بررسی این کمیسیون می باشد بلاتکلیف مانده و از کیفیت بررسی آن بکاهد.





منبع:

1399/06/05
17:23:21
5.0 / 5
2175
تگهای خبر: تسهیلات , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است