بازرس امور نیرو سازمان بازرسی كل كشور:

برای رفع مشكلات آب خوزستان باید تكمیل طرح آبرسانی غدیر در اولویت دولت باشد

برای رفع مشكلات آب خوزستان باید تكمیل طرح آبرسانی غدیر در اولویت دولت باشد به گزارش ثبت آسان بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: برای رفع مشکلات آب استان خوزستان باید تکمیل طرح آبرسانی غدیر در اولویت دولت و وزارت نیرو باشد در حالیکه ما شاهدیم این طرح فقط ۴۷ درصد پیشرفت داشته است.


به گزارش ثبت آسان به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، فتح الله طلوعی در پاسخ به این سؤال که سازمان بازرسی کل کشور در بحث ورود به مشکلات آب استان خوزستان به چه مسائلی رسیدگی کرده است؟ اظهار داشت: دو بحث اساسی وجود دارد که یک بحث در ارتباط با آب آشامیدنی استان خوزستان است، در این عرصه سال ۸۸ طرح بسیار مهمی به نام طرح آبرسانی غدیر شروع شد که هدف آن رساندن آب باکیفیت و با کمیت لازم از محل دریاچه دز به ۲۶ شهر و هزار و ۶۰۸ روستا بود.
طلوعی اضافه کرد: سازمان بازرسی سال ۸۸ که این طرح شروع به کار کرد، مشکلاتی را مشاهده کرد که چون این طرح جزو طرح های مهم و حساس بود با پیگیری های ما ملاحظات پدافندی محقق شد و جنس لوله هایی هم که به کار می رفت اشکالاتی داشت و مکرر گرفتار تغییر می شد.
وی افزود: مطالعات طرح کامل نشده بود و اجرای این طرح از سد دز و دریاچه دز شروع شد تا در راه بتواند به آن ۲۶ شهر آبرسانی کند و سال ۸۸ به واسطه لزوم و اضطراری که وجود داشت از آخر خط شروع کردند و حدود ۱۰۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شد و آبرسانی به شهرهای آبادان و خرمشهر صورت گرفت، اما به واسطه اینکه هنوز این طرح کامل نشده بود، مجبور شدند از شاخه های کرخه به این خط، آبرسانی کنند.
بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: همان زمان سازمان بازرسی کل کشور به رئیس جمهور وقت گزارشی داد و ایرادهایی مطرح و با پیگیری های سازمان بخش مطالعاتی طرح تکمیل شد و مباحث پدافندی و اعتباری هم به نتایجی رسید، اما به دلیل تأمین نشدن اعتبار لازم این طرح الان در اولویت وزارت نیرو نیست.
طلوعی اظهار داشت: مهم ترین طرح و کاری که دولت و وزارت نیرو باید انجام دهد اولویت دادن به این طرح است، مهم ترین هدف این طرح آبرسانی به ۲۶ شهر است و بخش اساسی مشکلات آب آشامیدنی استان با اجرای کامل این طرح برطرف می شود. با گذشت ۱۲ سال از اجرای طرح آبرسانی غدیر فقط ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و از برنامه بسیار عقب است و باید دولت و وزارت نیرو به آن توجه ویژه کند.
بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: برپایه آخرین برآوردها ۱۵ هزار میلیارد تومان برای تکمیل این طرح اعتبار لازم است و در سال ۱۴۰۵ باید به بهره برداری کامل برسد و ما بعنوان سازمان بازرسی کل کشور پیگیری می نماییم تا طرح از اولویت دولت خارج نشود و ما بحث اعتبارات طرح را هم پیگیر خواهیم شد.
طلوعی اضافه کرد: این طرح به جای این که از ابتدا آغاز شود و از محل انتقال آب به پایین دست بیاید به خاطر اضطراری که وجود داشت در مورد آبرسانی به شهرهای آبادان و خرمشهر اقداماتی صورت گرفت و خط از پایین اجرا شد و آب کرخه به این شبکه تزریق شد که هدف اصلی طرح بحث آب کارون نبود. به همین خاطر سازمان بازرسی کل کشور پیگیری می کند تا این طرح به صورت کامل اجرا شود.
حذف برداشت های غیرمجاز؛ چاره معضلات آب خوزستان
بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: در حوزه مشکلات آب خوزستان هیچ گونه بارگذاری جدیدی در بخش صنعت و کشاورزی در این منطقه نباید ایجاد شود و برداشت های غیرمجاز هم باید حذف گردد.
فتح الله طلوعی در مورد نحوه ورود سازمان بازرسی در بحث مشکلات آب خوزستان اضافه کرد: یکی از مباحث مهم در این بحث در ارتباط با حوضه آبریز سد کرخه است چون که حوضه آبریز کرخه استانهای لرستان، مرکزی، همدان، کردستان و خوزستان را پوشش می دهد و ۲۷ درصد حوضه آبریز کرخه در استان خوزستان واقع شده است.
وی ضمن اشاره به این که به خاطر برداشت های بی رویه در بالادست شاهد کاهش حجم ورودی حوضه آبریز کرخه در سالهای اخیر شده ایم، به کاهش بارندگی ها در سالهای اخیر اشاره نمود و اظهار داشت: همه برنامه ها و طرح های کشور باید متناسب با اجرای طرح های با بازدهی بالا باشد و مدیریت مصارف در بخش های مختلف باید اجرا شود و یکی از پیشنهادهای جدی سازمان بازرسی کل کشور در اینباره اصلاح الگوی کشت خواهد بود.
بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: سازمان بازرسی در حوضه کرخه در سال ۹۵ بازرسی کاملی را انجام داد و پیشنهادهای خوبی هم عرضه شد. مهم ترین مبحث در حوضه کرخه این است که در سال ۹۸ آورد آن ۱۳ میلیارد متر مکعب بود که آن سال از نظر ما سالی استثنایی در حوزه آب به حساب می آید، اما سال قبل آورد رودخانه به ۵ و ۲ دهم میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرد و سال جاری این عدد به ۲ و نیم میلیارد متر مکعب رسیده است؛ بنابر این باید به مدیریت مصرف بیشتر از این ها توجه گردد.
وی ادامه داد: اتفاق هایی که هم اکنون شاهدیم این است که، چون پیشبینی های هواشناسی و وزارت نیرو در بحث منابع آب محقق نشد، برنامه ها برای تأمین ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب آب بخش کشاورزی و ۷۰۰ میلیون مترمکعب محیط زیست محقق نشده است.
بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: چون بارش ها محقق نشد بنابر این کاهش ها مطابق برنامه ریزی های جدید به حداقل رسیده است و تنها اقدامی که میتوان برای خروج از بحران انجام داد، این است که در بخش کشاورزی اصلاحاتی صورت گیرد چون که الان در حوضه کرخه بیشتر از ۱۰ هزار هکتار کشت شلتوک می شود و باآنکه معیشت کشاورزان از این بحث تأمین می شود، اما لازم است دولت، وزارت نیرو و جهاد کشاورزی ورود کنند تا الگوی کشت اصلاح گردد.
طلوعی اضافه کرد: برپایه پیشبینی ها با مشکلات جدی در بحث کمبود آب مواجهیم و میانگین بارش سال جاری کمتر از میانگین ۵۰ ساله بوده است و ما باید الگوی کشت را در این منطقه اصلاح نماییم و وزارت جهاد کشاورزی باید ضمن اینکه به معیشت کشاورزان هم صدمه ای ایجاد نشود در این حوزه ورود جدی داشته باشد.
وی اظهار داشت: پیشنهاد مشخص ما در حوضه کرخه این است که برای عبور از این بحران باید از هرگونه بارگذاری جدید در حوزه صنعت و کشاورزی خودداری شود و با برداشت های غیرمجاز به جد برخورد شود چون که بخش زیادی از آبی که در حوضه کرخه رهاسازی می شود به واسطه برداشت های غیرمجاز در راه انتقال به محل مصرف نمی رسد به صورتی که حالا بیشتر از دو برابر برنامه وزارت نیرو، آب رهاسازی می شود و شاید تا یک ماه آینده مشکلی نداشته باشیم، اما در چند ماه آینده و در زمان کشت پاییزه در بحث آب آشامیدنی و مباحث زیست محیطی به مشکل خواهیم خورد.
بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: سازمان بازرسی پیگیری می کند که آب به صورت هیجانی و احساسی رهاسازی نشود و با فکر و با پشتوانه دقیق حرکت نماییم تا در مورد بخش کشاورزی و شرب با اختلال مواجه نشویم.
طلوعی اظهار داشت: پیشنهاد مشخص ما این است که با اینکه کم بارشی رخ داده است، اما در بحث ذخیره آب آشامیدنی مشکلی نخواهیم داشت، اما در حوزه کشاورزی باید مدیریت مصرف صورت گیرد تا بتوانیم از این سال به خوبی عبور نماییم و سال آینده سال پربارشی باشد تا این بحران تکرار نشود.




منبع:

1400/05/03
22:56:07
5.0 / 5
1435
تگهای خبر: بهره برداری , رئیس , سازمان , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است