رئیس جامعه دامپزشكان ایران اعلام كرد:

عرضه شیر مرجوعی كارخانه ها در واحدهای لبنی سنتی

عرضه شیر مرجوعی كارخانه ها در واحدهای لبنی سنتی ثبت آسان: تهران- رئیس جامعه دامپزشكان ایران افزایش واحدهای صنفی عرضه كننده لبنیات سنتی را از عوامل شیوع بیماری تب مالت دانست و اظهار داشت: شیر مرجوعی كارخانه های بزرگ كه دارای بارمیكروبی بالاست، در این واحدها عرضه می گردد.


«پیام محبی» روز سه شنبه در نشست خبری خود به مناسبت روزجهانی دامپزشكی اضافه كرد: بعضی از مردم بر این باورند كه محصولات لبنی سنتی از كارخانه ای خوشمزه تر هستند اما شیر یا لبنیات خوشمزه دلیل بر كیفی بودن محصول نیست زیرا می توان محصول خوشمزه لبنی با پایین ترین كیفیت عرضه نمود.
وی تصریح كرد: شیرهای عرضه شده در لبنیات های سنتی دارای بار میكروبی و چربی بالا (چرخ كردن چربی و استفاده از روغن پالم) هستند و وجود آنتی بیوتیك ها، باقیمانده سموم، آلاینده ها، افزودن وایتكس و بیماری های تب برفكی و برسلوز در آنها می تواند برای انسان خطرآفرین باشد.
محبی با اشاره به اینكه در ایران ارزش برندهای صنعتی شناخته شده نیست، افزود: شیر پاستوریزه ای كه در كشورهای پیشرفته دنیا تولید می گردد با طعم شیر پاستوریزه صنعتی ایران قابل مقایسه است و هیچ تفاوتی ندارد.
رئیس جامعه دامپزشكان ایران تصریح كرد: كارخانجات صنعتی بزرگ شیر كیفی و با بار میكروبی كمتر را از دامداران خریداری می كنند، به صورتی كه یك برند معروف از لحاظ كیفی بیش از ناظر سازمان دامپزشكی یا وزارت بهداشت برای محصول تولیدی خود نگرانی دارد.
وی علت ناموفق بودن صنعت برندسازی در ایران را تضاد منافع بین سیستم دولتی و خصوصی دانست و خاطرنشان كرد: در واقع شیری كه كارخانجات برگشت می دهند، توسط یكسری دلال خریداری و در واحدهای لبنی سنتی عرضه می گردد.
محبی درباره چرب بودن لبنیات سنتی هم اظهار داشت: در بعضی از این واحدها، چربی شیرهای دیگر را چرخ و یا حتی روغن پالم به آنها اضافه می گردد كه خوشایند بعضی از شهروندان است؛ البته این به معنای سالم نبودن محصول و تخلف واحد صنفی است.
این مسئول صنفی اضافه كرد: در بحث نظارت ها مشكل این است كه به جای اینكه دامدار و واحد عرضه كننده لبنیات متخلف بررسی شوند، واحدهای دامی و عرضه كننده دارای پروانه تولید بررسی و پایش می شوند كه این امر كاستی ها در امر نظارت را نشان داده است.

** واحدهای صنفی اجازه قطعه كردن مرغ را ندارند
رئیس جامعه دامپزشكان ایران با سفارش به مردم به اینكه مرغ غیربسته بندی را مصرف نكنند، اظهار داشت: واحدهای صنفی بدون پروانه بسته بندی اجازه قطعه بندی مرغ را ندارند و این كار تخلف است زیرا به علت نبود نظارت های لازم می تواند آلودگی هایی را بافت مرغ تولید كند.
محبی درباره تولید خمیرمرغ برای تولید فرآورده های گوشتی تصریح كرد: به صورت معمول در دنیا خمیر مرغ از مرغ های تخمگذار هلندی كه دارای گوشت سفت هستند، تولید می گردد اما برخی واحدها از امعاء و احشاء مرغ همچون پوست و روده و سایر اجزا استفاده می نمایند كه باید با آن برخورد شود.

** تولید محصول ارگانیك در ایران غیرممكن است
محبی، تولید محصول ارگانیك را نیازمند رعایت یكسری ضوابط و استانداردها دانست و اظهار داشت: برای تولید یك محصول ارگانیك، مواد اولیه و نهاده های مورد مصرف همچون بذر، نهال، آب، و مواد غذایی باید عاری از هرگونه آلایندگی و وجود آنتی بیوتیك به شكلی كه تا چند نسل پیش از آن محصول هم در شرایط به دور از آلایندگی رشد كرده باشد تا بتوانیم یك تولید ارگانیك داشته باشیم.
به گفته وی، مواد غذایی كه اكنون در كشور تولید می گردد به علت وجود مصرف سموم و كودهای شیمیایی در سالیان گذشته تابحال به هیچ وجه نمی تواند ارگانیك باشد.
وی اظهار داشت: اكنون در ایران تولید مواد غذایی یا محصول كشاورزی ارگانیك نداریم بلكه نگرانی ما تولید محصول سالم می باشد.
این مقام صنفی افزود: با عنایت به آلودگی هوای در ایران بعید به نظر می رسد جایی پیدا شود كه هوای آن عاری از این آلودگی و كاملا تمیز باشد در حالیكه محصول ارگانیك محصولی است كه صفر تا ۱۰۰ تولید آن به صورت ارگانیك صورت گیرد.
وی با اشاره به اینكه برخی مدعی هستند عسل ارگانیك در كشور تولید می شود، اظهار داشت: بعید می دانم بتوانیم در كشور چنین عسلی را تولید نماییم.

**با مازاد دامپزشك رو به رو هستیم
رئیس جامعه دامپزشكان ایران با اشاره به اینكه ایران بزرگترین تولیدكننده دامپزشك در جهان است، اضافه كرد: مازاد دامپزشك در كشور یكی از معضلات این عرصه است.
محبی با انتقاد از مسئولان وزارت بهداشت در مطرح كردن بحث وجود پالم در لبنیات اظهار داشت: زمانی كه وزیر بهداشت این مسئله را اعلام كرد، سبب شد جامعه ذهنیت منفی نسبت به لبنیات پاستوریزه پیدا كنند در حالیكه پالم با مجوز خود وزارت بهداشت به برخی محصولات مانند شیرهای پرچرب و بستنی افزوده می شد.
وی بیماری پوكی استخوان را یكی از معضلات اجتماعی فعلی كشور ما در اثر كمبود كلسیم دانست و اظهارداشت: یكی از مهمترین عوامل این مسئله، كمبود مصرف لبنیات در میان افراد جامعه است.
وی با بیان این كه مصرف لبنیات بی شناسنامه خطرات فراوانی برای جامعه به همراه دارد، اضافه كرد: مردم باید لبنیات شناسنامه دار و موادغذایی با هویت استفاده كنند.
رئیس جامعه دامپزشكان كشور به ساماندهی واحدهای توزیع كننده لبنیات سنتی اشاره نمود و اظهار داشت: خلاءهایی كه در این زمینه وجود دارد، راه را برای تولید تخلف باز كرده است و ازاین رو باید این واحدها با دریافت مجوز و شناسنامه ملزم به رعایت استانداردهای لازم شوند.

**نخستین نمایشگاه ایران وت برگزار می شود
وی از برگزاری بیستمین كنگره دامپزشكی ایران در مردادماه امسال اطلاع داد و اضافه كرد: همزمان با برگزاری این كنگره، اولین نمایشگاه بین المللی ایران وِت از یكم تا سوم مرداد در مصلای تهران برگزار می شود.
اقتصام**9186*2025


1397/02/04
15:59:16
5.0 / 5
120
تگهای خبر: تولید , رئیس , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است