اولین جلسه شورای عالی قوه قضائیه در سال ۹۹،

رییسی: دادستان‎ها در اجرای طرح فاصله‎گذاری از هیچ حمایتی دریغ نكنند

رییسی: دادستان‎ها در اجرای طرح فاصله‎گذاری از هیچ حمایتی دریغ نكنند ثبت آسان: رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: نظر وزارت بهداشت برای اجرای طرح فاصله‎گذاری باید از قبل عید انجام می‎شد، اما زمان از دست رفت و اگر این كار خیلی زودتر انجام می‎شد، الان نتایج بهتری برای كنترل كرونا می‎گرفتیم.


به گزارش ثبت آسان به نقل از مركز رسانه قوه قضاییه، آیت ‎الله سیدابراهیم رئیسی در اولین جلسه شورایعالی قوه قضاییه در سال ۹۹ با تبریك اعیاد شعبانیه، ماه شعبان را بستری برای افزایش معرفت نسبت به مقام حق و جایگاه امامت و ولایت و فرصتی برای راز و نیاز با خدا دانست و اظهار نمود: این روزها كه با ویروس كرونا مواجه هستیم، آنچه در كنار اقدامات خوب پاسداران عرصه سلامت باعث گره‎گشایی و عبور از این شرایط می‎شود، توكل و توسل و دعاست.

رئیس قوه قضائیه اضافه كرد: امروز همانند دوران دفاع مقدس و دفاع از حریم و حرم، شاهد جلوه‎های زیبایی از گذشت، ایثار و فداكاری هستیم كه خالق آن پزشكان و پرستاران عزیزی هستند كه مجاهدانه در عرصه مقابله با ویروس منحوس كرونا و حفظ سلامت مردم خدمت می‎كنند.

وزیر بهداشت و درمان هم كه بعنوان میهمان در جلسه امروز شورایعالی قوه قضاییه شركت كرده بود، با عرضه گزارشی از ظهور پدیده كرونا و سیر شیوع آن در كشورمان و دیگر كشورها، به تشریح اقدامات صورت‎ گرفته برای مقابله با این بیماری پرداخت و از حمایت‎های ویژه مقام معظم رهبری از كادر درمان بعنوان ارزشمندترین عامل مهم در تقویت جریان مبارزه با ویروس كرونا یاد كرد.
نمكی همینطور با تقدیر از حمایت‎ها، پیگیری‎ها و دلجویی‎های رئیس قوه قضائیه و همكارانش از كادر پزشكی و درمانی كشور، خاطرنشان كرد: با دمیده شدن روح وفاق ملّی و روح جهاد در كشور، صحنه زیبایی از همراهی و همگامی مردم و مسؤلان به وجود آمده است.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پایش سلامت عمومی و عرضه خدمات درمانی به بیماران كرونایی تصریح كرد: با اینكه مبارزه با كرونا در شرایط تحریمی دشوار است، ولی ما از ابتدا با كمبود داروهای خاص در نظرگرفته شده برای درمان این بیماری مواجه نبوده و نیستیم.

وزیر بهداشت افزود: با تشكیل قرارگاه ویژه در نیروهای مسلح به دستور مقام معظم رهبری كار زیبایی شكل گرفت و سپاه و ارتش با ایجاد كارگاه‎ها و نقاهتگاه‎های ویژه، كمك شایانی در تأمین اقلام بهداشتی و تخت‎های بیمارستای كردند و توانستیم با كمك آنها نیازهای كادر درمان را برطرف كرده و خدمات رسانی را ارتقاء بخشیم.

وی از غربالگری عمومی بعنوان یكی از اقدامات موثر در قطع زنجیره انتقال ویروس یاد كرد و اظهار داشت: پس از راه‎اندازی ایستگاه‎های غربالگری با كمك بسیج پزشكان، تا شب گذشته ۶۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر غربالگری شدند كه ۵۱ میلیون و ۴۴ هزار نفر از راه تلفن و ۱۰ میلیون و ۵۰ هزار نفر از راه سامانه تحت‎نظر قرار گرفتند كه ۲۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر حائز پیگیری تشخیص داده شدند كه از میان آنها ۹۳ هزار و ۷۷۸ نفر در منزل تحت درمان قرار گرفتند و ۱۶ هزار و ۴۹ نفر به بیمارستان‎ها عرضه شدند كه از این تعداد هم ۵ هزار و ۳۹۱ نفر بستری شده‎اند.

نمكی با بیان این‎كه با اجرای طرح منع تردد كه با همكاری دستگاه قضایی و نیروهای انتظامی و نظامی و وزارت راه عملیاتی شده، اقدامات كنترلی برای قطع زنجیره انتقال كامل شده و الان روند مرگ‎ومیر كاهش یافته و شرایط خدمات رسانی در بیمارستان‎ها هم بهتر شده است.

وزیر بهداشت در انتها سخنانش با اشاره به اعجاز الهی در كنترل فوری كرونا در كشورمان تصریح كرد: امروز به یك نقطه روشن در كنترل بیماری‎های ویروسی رسیده‎ایم و در آینده‎ای نزدیك دستاوردی از جانب جمهوری اسلامی اعلام می‎شود كه ایران را در این حوزه در سطح جهانی در رتبه نخست قرار می‎دهد.

در ادامه جلسه، حجت‎الاسلام منتظری دادستان كل كشور و نماینده قوه قضائیه در ستاد ملّی مقابله با كرونا، با تقدیر از عملكرد وزیر بهداشت و همكارانش، بر ضرورت كنترل و نظارت هر چه بیشتر بر فضای مجازی و اطلاع‎رسانی مناسب و همینطور نظارت بر فرآیند تغسیل و تدفین متوفّیان كرونایی بر مبنای موازین شرعی و پروتكل‎ مربوطه تاكید و ابراز امیدواری كرد با اهتمام وزارت بهداشت و زمینه‎سازی برای حضور نیروهای داوطلب در این حوزه، یكی از نگرانی‎های جدی خانواده‎های متوفّیان بر اثر این بیماری برطرف شود.
حجت‎الاسلام مرتضوی ‎ مقدم رئیس دیوان عالی كشور هم در این جلسه با تاكید بر آمادگی دستگاه قضایی برای پشتیبانی از حافظان سلامت، اعلام نمود: قوه قضائیه آماده است تا به مشكلات حقوقی كادر بهداشت و درمان به‎صورت خارج از نوبت و با اولویت رسیدگی كند.

جهانگیر رئیس سازمان زندان‎ها هم در این نشست با تقدیر از همكاری وزارت بهداشت در تأمین سلامت زندان‎ها و زندانیان تصریح كرد: ریاست قوه قضائیه در اولین روزهای اسفند ماه و پیش از اعلام شكل گیری ستاد ملّی مقابله با كرونا بخشنامه‎ای برای اعطای مرخصی به زندانیان واجد شرایط قانونی صادر كردند كه بر مبنای آن تابحال قریب ۱۰۰ هزار نفر به مرخصی رفته‎اند.

وی با اشاره به نزدیكی زمان آخر دوران مرخصی زندانیان از وزیر بهداشت خواست كه با همكاری دانشگاه‎های علوم پزشكی در سرتاسر كشور، زمینه پایش سلامت آنها پس از بازگشت و جداسازی و قرنطینه افراد مشكوك به كرونا را فراهم نماید تا نگرانی ‎های رئیس قوه قضائیه و همینطور زندانیان و خانواده‎های آنها در این خصوص برطرف شود.

رئیس قوه قضائیه در واكنش به گزارش وزیر بهداشت و پیشنهادات عرضه شده از جانب همكارانش در دستگاه قضا، تصریح كرد كه یقیناً با همت جوانان بخصوص در حوزه‎های پژوهشی و دانش‎بنیان، شاهد موفقیت‎های چشم گیر جمهوری اسلامی ایران در شناخت، درمان و ریشه‎كنی ویروس كرونا و دیگر ویروس‎ها خواهیم بود.

رئیسی اظهار داشت: انگیزه‎ای كه در حوزه علم و دانش كشور وجود دارد، شرایطی را رقم می‎زند كه ایران در عرصه پزشكی حرف برتر را برای دنیا خواهد داشت و همه دنیا به‎دنبال استفاده از تجربیات ما خواهند آمد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به همكاری و همراهی مردم در اجرای محدودیت‎هایی، چون ماندن در خانه، پرهیز از سفرهای نوروزی و ترددهای غیرضروری در سطح شهر، آنرا نتیجه عقلانیت حاكم بر فضای كشورمان دانست و در عین حال نسبت به تأخیر در اجرای طرح قرنطینه و محدودیت تردد بر مبنای پیشنهاد وزارت بهداشت، گلایه نمود.

رئیسی اظهار داشت: مردم با دیدن اراده جدی مسؤلان، همكاری خوبی برای اجرای طرح قرنطینه خانگی داشتند و نكات مورد تاكید پزشكان و متخصصان و وزیر بهداشت و همكاران ایشان باید از پیش از عید مورد توجه قرار می‎گرفت و این فاصله‎گذاری از همان زمان اجرا می‎شد، اما دیر شد. متخصصان می‎گویند در این مسأله عنصر زمان تعیین‎كننده است و شاید اگر این كار خیلی زودتر انجام می‎شد، الآن نتایج بهتری برای كنترل كرونا می‎گرفتیم.

رئیس قوه قضائیه با تاكید بر ضرورت مداخلات اركان حاكمیتی در اجرای رعایت نكات ایمنی و بهداشتی در جامعه، خاطرنشان كرد: هر چه مداخلات بهداشتی بیشتر شود، شاهد كاهش آسیب‎ها و تلفات خواهیم بود و باید این مداخلات را برای حفظ سلامتی مردم افزایش دهیم و مردم هم اساسا آنرا به نفع خودشان می‎دانند.

رئیسی همینطور تصریح كرد: زنجیره انتقال بیماری باید از هر طریق ممكن و اقدامات لازم قطع شود و دولت، باید الزامات و بایدها و نبایدهای آنرا تعیین و به مردم اعلام نماید و من مطمئن هستم كه مردم هم همكاری مناسبی خواهند داشت.

رئیس قوه قضائیه تدوین پروتكل‎های لازم برای فعالیت ادارات، مساجد، مدارس و بازار در دوران بازگشایی آنها بر مبنای نظر متخصصان حوزه بهداشت و درمان را هم یاد شده قرار داد و اظهار داشت: بی‎تردید هر چه این مسائل و نكات ایمنی شفاف‎تر برای مردم تبیین شود، پذیرش و پایبندی آنها بیشتر خواهد بود.

رئیس قوه قضائیه از همكاری كادر بهداشت و درمان كشور با سازمان زندان‎ها برای تأمین سلامت زندان‎ها و ایجاد محیطی امن برای زندانیان قدردانی نمود و با تاكید بر همكاری دادستان‎ها در اجرای مصوبات ستاد مقابله با كرونا همچون طرح فاصله‎گذاری فیزیكی خاطرنشان كرد: همكاری قوه قضائیه می‎تواند به یك مساعدت همگانی تبدیل گردد كه بخش‎های مختلف، خویش را اجزای یك مجموعه بدانند و سهم خویش را در حركت ملّی برای تضمین سلامت جامعه ایفا كنند.

رئیسی با بیان این‎كه امنیت و سلامت دو پایه اساسی در جامعه هستند كه باید به آنها توجه ویژه داشت، اضافه كرد: سلامت جامعه از حقوق عامه است و همه باید از آن صیانت كنند. امروز مجموعه بهداشت و درمان كشور در خط مقدم این جبهه قرار دارد و همه بخش‎ها همچون دستگاه قضایی باید آنها را یاری دهند تا در این میدان جهاد موفق ظاهر شوند.

رئیس قوه قضائیه با تجلیل از رویكرد جدید فسادستیزی در وزارت بهداشت، اظهار داشت كه روحیه فسادستیزی عنصری بازدارنده است و در هر سازمان و دستگاهی كه مدیر آن فسادستیز باشد، فساد لانه نخواهد كرد و كم كاری شكل نمی‎گیرد.

در این جلسه، آقای ذوالقدر معاون راهبردی قوه قضائیه با عرضه گزارشی از عملكرد قوه قضائیه در سال ۹۸، روند اجرایی مرحله اول طرح تحوّل قوه قضائیه پارسال را تبیین كرده و از آمادگی اجرای مرحله دوم این طرح در سال جدید اطلاع داد.
وی با اشاره به برگزاری سفرهای استانی در سال ۹۸، این سفرها را از اقدامات بسیار مهم سال قبل دستگاه قضایی عنوان نمود كه آشنایی با مسائل قضائی استان‎ها و نظارت بر عملكرد دادگستری‎های كل استان‎ها را به دنبال داشته و تصریح كرد: در بعضی از استان‎ها برای نخستین بار بود كه رئیس قوه یا هیأت عالی قضائی به آن استان‎ها سفر كردند و این مسأله در حل مشكلات قضائی مردم استان بسیار راهگشا بوده است.

ذوالقدر همینطور به كاهش پرونده‎های معوقه بعد از صدور بخشنامه رئیس قوه قضائیه اشاره كرده و تصریح كرد: در خلال ۳ ماه بعد از ابلاغ بخشنامه آیت‎الله رئیسی برای تعیین تكلیف پرونده‎های معوقه، از بیشتر از ۸۰۰ هزار پرونده، ۴۰۰ هزار مورد به نتیجه رسیده و مختومه شده كه جز با همت جهادی همكاران قضائی و عنایت ویژه رئیس قوه به این موضوع، امكان‎پذیر نبود.

رئیس قوه قضائیه هم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابلاغ دفتر دوم طرح تحوّل قوه قضائیه، از اراده جدی این قوه برای اجرای طرح مذكور اطلاع داده و اضافه كرد: در سال ۹۹ سفرهای استانی هم با جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت.

رئیسی همچین با اشاره به شرایط خاص كشور با عنایت به شیوع كرونا، كمیته‎ای را مأمور تدوین شیوه‎نامه دادرسی در شرایط شیوع این بیماری و ابلاغ آن تا هفته آینده كرد تا فرایندهای قضائی از راه شیوه‎هایی، چون دوركاری، راه‎اندازی و به‎روزرسانی سامانه‎های برخط و همینطور تشكیل برخی دادگاه‎های خاص با رعایت تدابیر ویژه بهداشتی اجرا شود.

رئیس قوه قضائیه همینطور به رئیس سازمان زندان‎ها مأموریت داد پروتكل ویژه بهداشتی مربوط به بازگشت زندانیان از مرخصی را با همكاری وزارت بهداشت تدوین و عملیاتی كند.

رئیسی در بخش پایانی سخنانش به اراده جدی قوه قضاییه برای اصلاح نظام وكالت هم اشاره كرده و این اقدام را از الزامات تحوّل در سیستم قضایی كشور دانست و از معاون حقوقی قوه قضائیه خواست تا با بهره‎گیری از نظرات جامعه وكلای كشور نسبت به تدوین طرحی در این خصوص اقدام نماید.



1399/01/12
15:12:43
5.0 / 5
3462
تگهای خبر: بازار , خدمات , رئیس , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است