جلسه رسیدگی به اتهامات عباس ایروانی و متهمان دیگر برگزار گردید

جلسه رسیدگی به اتهامات عباس ایروانی و متهمان دیگر برگزار گردید به گزارش ثبت آسان جلسه رسیدگی به اتهامات عباس ایروانی و سایر متهمان در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار گردید.


به گزارش ثبت آسان به نقل از قوه قضاییه، در ابتدای جلسه قاضی صلواتی ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته قوه قضاییه و تفهیم مواد ۳۵۴ و ۳۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری، از متهم مرادعلی کرم نیا خواست در جایگاه قرار گیرد و پس از تفهیم افترا به وی از او خواست دفاعیات خویش را بیان کند.
متهم کرم نیا اظهار داشت: بنده کارمند گمرک ایران بودم و ۲۵ سال سابقه کار دارم.
وی بیان داشت: در کیفرخواست قاچاق گروه عظام به کم اظهاری در تعداد کالاهای وارداتی مستند شده است در حالیکه برای این موارد هیچ گونه سندی وجود ندارد؛ به لحاظ تخصصی بودن امر صادرات و واردات امور گمرکی، تعابیر خاصی در قوانین وجود دارد.
این متهم درباره کم اظهاری در تعداد کالاهای وارداتی تا سال ۹۵ اظهار داشت: تابحال هیچ مستندی در کم اظهاری گروه عظام ارائه نشده است و حال سوال این است که آیا در تمام اظهارنامه های شرکت تا سال ۹۵ کم اظهاری وجود داشته است؟ چه ادله ای برای اثبات آن وجود دارد؟ همینطور در مورد ادعای کم اظهاری بخصوص در مورد مواردی که امحا شده است چه مستندی وجود دارد؟
متهم کرم نیا خاطرنشان کرد: مشخص نیست اظهارنامه مالیاتی بین سال های ۸۰ تا ۹۷ توسط کدام مرجع تخصصی بررسی شده است؟ مگر کالاهای وارداتی گروه عظام در این سال ها موجود است که بتوان کم اظهاری در آنرا ثابت کرد؟
وی افزود: در کیفرخواست ارائه اسناد خلاف واقع از جانب شرکت عظام اعلام شده است درحالی که این مورد احتیاج به کار کارشناسی دارد؛ تعریف اسناد خلاف واقع در قانون گمرک و قانون قاچاق کالا و ارز مشخص است و چنانچه اسناد جعل توسط صاحب کالا به گمرک عرضه گردد، گمرک چه ابزاری برای تشخیص آن دارد؟ مگر آنکه گزارشی از قبل به گمرک داده باشند.
این متهم درباره استفاده از اسناد خلاف واقع اضافه کرد: در تعریف این مورد نوع جنس، تعداد و وزن اشاره شده است و صرف اختلاف در وزن و تعداد منجر به تحقق قاچاق نمی گردد.
وی بیان نمود: همه کالاهای گروه عظام قطعات خوروی گازسوز نبوده است و تنها یک مورد اخیر به سایر موارد تسری پیدا کرده است و اگر بررسی شود مشخص خواهد شد که چه تعداد کالا و قطعات گازسوز بوده است.
این متهم اظهار داشت: در این پرونده به فرض اگر تخلفی هم صورت گرفته باشد کسی متعرض ارزیابان و کارشناسانی که در ارزیابی کالا دخالت داشته اند، نشده است.
متهم کرم نیا اضافه کرد: چگونه می توان پذیرفت که گروه عظام ۱۸ سال اقدام به واردات کالا کرده و حال همه کالاهای ترخیص شده مشمول کالاهای قاچاق شوند.
وی افزود: بنده در کدام یک از اظهارنامه ها نقش داشتم و اساسا وفق مقررات من چه کاری باید انجام می دادم که نکردم؟ هیچ یک از مدیران و کارمندان گمرک در ارتکاب بزه جعل آگاه نبودند و هیچ گونه اهرمی برای شناسایی نداشتند تا بتوانند ثابت کنند اسناد ضمیمه اظهارنامه ها جعل بوده است.
متهم کرم نیا اظهار داشت: در مورد اسناد وارداتی ۱۷ ساله، معلوم نیست جعلی بودن چطور احراز شده است و چگونه واردات این شرکت را قاچاق محسوب کرده اند.
متهم کرم نیا اظهار داشت: لازم است مشخص شود کالای کدام اظهارنامه های زمان حضور بنده در گمرک غرب، قاچاق محسوب شده و مبلغ آن چه میزان است.
این متهم اضافه کرد: همینطور مشخص شود چه تعداد اظهار نامه در زمان حضور بنده در درب گمرک غرب مشمول قاچاق شده است؛ چونکه معلوم نیست در کدام اظهار نامه های قاچاق، بنده نقش داشته ام.
قاضی از متهم کرم نیا پرسید: مسئولیتتان دقیقا چه بوده است؟
متهم پاسخ داد: از سال ۹۲ مسئول درب خروج گمرک غرب تهران بودم.
قاضی اظهار داشت: درباره خروج کالاها توضیح بدهید.
متهم پاسخ داد: با عنایت به سیستمی بودن اظهار نامه، صاحب کالا در سیستم می داند ارزیاب آن کیست و به او رجوع می کند و کارهایش را انجام می دهد. چنانچه در این بین گزارش مغایرتی به بنده ارجاع نشود بنده از حجم کالا اطلاع پیدا نمی کنم.
قاضی خطاب به متهم اظهار داشت: در بخشی از اظهارات گفتید از خرداد تا تیر ۹۷ مبلغ ۱ میلیون تومان از خاتمی پور دریافت کردم و همینطور گفته اید خاتمی پور در حدود سه تا چهار میلیون تومان هم در بازه های مختلف زمانی به من داده است.
متهم اظهار داشت: من اطلاعی از این مبالغ و دریافتی ها ندارم.
قاضی خطاب به متهم اظهار داشت: خاتمی پور گفته در یک بازه زمانی، ماهانه مبلغ ۵۰۰ هزار تومان رشوه به شما می داده است در این خصوص چه پاسخی دارید؟
متهم اظهار داشت: خبری از این مورد ندارم.
قاضی اظهار داشت: خاتمی پور گفته با عنایت به مسیر ثبت محموله شما بدون بررسی اسناد، مهر خروج را بر روی این محموله ها می زده اید این مورد را قبول دارید؟
متهم پاسخ داد: دستور العمل ماده ۳۸ قانون پشتیبانی از تولید داریم که به گمرک اجازه می دهد به تولید کنندگان تسهیلات بدهیم، ولی من از آنچه خاتمی پور در اینباره گفته خبر ندارم.
قاضی خطاب به متهم اظهار داشت: شما در اقاریر خود نوشته اید زمانی که بنده رئیس درب خروج بودم خاتمی پور بعنوان ترخیص کار شرکت به من مراجعه نموده و مبالغی پول به من پرداخت می کرده است.
متهم اظهار داشت: من این عبارات را ننوشته ام.
قاضی خطاب به او اظهار داشت: اگر شما ننوشته اید چطور جنس قاچاق از درب غرب خارج شده است؟
متهم جواب داد: هیچ جنس قاچاقی خارج نشده است.
قاضی اظهار داشت: شما باید از حقوق دولت دفاع کنید نه از یک شرکت متخلف.
متهم پاسخ داد: کار بنده از سوابقم معلوم است من هیچ وقت سوءسابقه نداشته ام.
قاضی خطاب به او اظهار داشت: شما و خانم مگر حقوق ثابت نداشتید، پس چرا ۳۲ سکه تمام بهار آزادی، ۴۲ نیم سکه و ۵ هزار و ۷۰۰ د لار و ۲ هزار و ۵۰۰ یورو از منزل شما کشف شده است، آیا درآمد دیگری غیر از گمرک داشته اید؟
متهم اظهار داشت: خیر این سکه ها و ارزها پس انداز من بوده است.
قاضی خطاب به او عنوان کرد: کاش فهرست کالاهای مکشوفه به دادگاه اصل ۴۹ ارجاع می شد.
متهم هم به قاضی پاسخ داد: از درب غرب هیچ کالای قاچاقی خارج نشده است.
نماینده دادستان خطاب به متهم کرم نیا اظهار داشت: شما چه طور متخصص امور گمرکی هستید که قانون قاچاق را مطالعه نکرده اید؟
وی افزود: متهمین در این پرونده اقرار داشته اند که یک Co مربوط به همین گمرک شما بوده که کشور مبدا آن هند بوده است، اما مهری که شما روی آن زدید مربوط به کشور دیگری بوده است شما مسئول درب خروج بوده اید و می گویید ماده ۴۷ از گمرک استعلام نشده است، اما گمرک در پاسخ به ما ضمن تایید انجام قاچاق از درب غرب که شما مسئول آن بوده اید مبلغ آنرا ۸ هزار میلیارد تومان اعلام نموده است.
نماینده دادستان تصریح کرد: پرونده ۳ نفر از افراد متهم در دادگاه تکمیل و ارسال شده است و پرونده ۱۸ نفر دیگر در دادسرا در حال رسیدگی است.
وی عنوان کرد: شما در دو مورد از بیانات خود اظهارات ضد و نقیض دارید، می گویید چه کسی گفته که من باید نظارت کنم، اما پس از سوال رئیس دادگاه عنوان می کنید من مسئول درب غرب بودم و باید امور را تایید می کردم.
نماینده دادستان با طرح این سوال که توضیح دهید نقشتان در صورت قاچاق چیست، اظهار داشت: شما بعنوان مسئول درب خروج، نماینده ارزیاب را مشخص می کردید و قرار بوده تسریع در امور و همکاری هم داشته باشید.
وی افزود: صرف این که ترخیص کار با شما ارتباط داشته باشد، نبوده است و اسناد به گروه عظام فرستاده می شده و پرداخت هایی به حساب شما می شده است که همه سندهای آن هم موجود است.
نماینده دادستان خاطرنشان کرد: شما با دست خط خودت نوشتی این مقادیر را دریافت کرده ام و همینطور نوشته ای مقداری از این سکه ها را از گروه عظام گرفته ام.
وی اشاره کرد: شما اقاریر خویش را نزد بازجو پرونده پذیرفته اید و قبول کرده اید که این دریافت ها را از گروه عظام داشته اید و همینطور خود خاتمی پور فهرست افرادی که در گمرک غرب به آنها رشوه می داده است در اختیار ما گذاشته است.
نماینده دادستان خطاب به متهم کرم نیا، اظهار داشت: شما عنوان می کنید که چرا من را به دادگاه آورده اند شما را به این خاطر که رئیس درب خروج گمرک غرب تهران بوده اید، آورده اند.
خبر در حال تکمیل است...


1399/04/01
15:32:04
5.0 / 5
2761
تگهای خبر: اقتصاد , تسهیلات , تولید , ثبت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است