رئیس قوه قضائیه:

هزینه های دادرسی، گرفتن وکیل و درخواست کارشناسی کاسته شود

هزینه های دادرسی، گرفتن وکیل و درخواست کارشناسی کاسته شود رییس قوه قضاییه اظهار داشت: باید به سمتی حرکت نماییم که هزینه های دادرسی، وکالت و کارشناسی رسمی برای عموم مردم خصوصاً اقشار کم بضاعت کم شود.


به گزارش ثبت آسان به نقل از مهر، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در دیدار با رییس و مسؤلان مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ضمن اشاره به فضیلت ماه رجب المرجب و تبریک ایام الله دهه فجر اظهار نمود: دستگاه قضایی یک رکن و مجموعه ای متشکل از اجزای مختلف است که اقدامات و کارکردهای این اجزای مختلف شامل قضات، وکلا، کارشناسان، ضابطین و…، به هم پیوسته و مکمل یکدیگر است و خروجی کار مشترک و پیوسته این مجموعه باید تحقق عدالت و احقاق حق مردم و مظلومان و رضایت توأمان خالق و مخلوق باشد. رییس قوه قضاییه در ادامه ضمن اشاره به اهمیت مقوله کارشناسی در فرایند دادرسی و رسیدگی به پرونده های قضایی اظهار داشت: کارشناسان رسمی دادگستری در امر کشف حقیقت و کمک به علم قضات برای صدور آرای متقن و مستند، نقش تأثیرگذار و غیرقابل انکاری دارند. رییس دستگاه قضا نقش کارشناسی را در تحقق عدالت بسیار حائز اهمیت دانست و بیان نمود: خیلی از آرای قضایی مبتنی بر نظریه های کارشناسی است؛ پس امر کارشناسی نیز به اندازه قضاوت و داوری خطیر است. رییس عدلیه مجهز بودن کارشناسان رسمی دادگستری به علم و آگاهی به روز را با عنایت به مستحدثه بودن خیلی از امور از ضروریات دانست و اظهار داشت: ازآنجایی که نظریه های کارشناسان رسمی دادگستری نقش و مدخلیت غیرقابل انکاری در آرا و احکام صادره از طرف قضات دارند، ازاین رو ضروریست که کارشناسان ما پیوسته و مستمراً خویش را پیرامون موضوعات حوزه تخصصی شان به روز کنند تا بتوانند نظرات مستندتر و عالمانه تری را به قضات عرضه کنند. منشأ بخش قابل توجهی از مشکلات کارشناسی های مساله دار و غیرمتعارف است حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای، حادث شدن بعضی از مشکلات در فرایند رسیدگی به پرونده های قضایی ازجمله اطاله دادرسی ها را ناشی از کارشناسی های نادرست دانست و خاطرنشان کرد: منشأ بخش قابل توجهی از مشکلات در پرونده های بانکی، پرونده های خصوصی سازی و پرونده های ملکی به واسطه کارشناسی های مساله دار و غیرمتعارف است.

رییس قوه قضاییه اضافه کرد: ارجاعات غیرضروری و نادرست پرونده ها به کارشناسان نیز در ایجاد مشکلات درروند رسیدگی به پرونده های قضایی و اطاله دادرسی نقش دارند.

گزارشات متعارض کارشناسی پیرامون یک مبحث واحد؛ ایجاد رانت در مبحث پرونده های ارجاعی به کارشناسان؛ کمبود مستندات در پرونده ارجاعی به کارشناسی؛ پذیرش همزمان پرونده های ارجاعی بوسیله ی یک کارشناس و … بخشی از صدمه ها و معضلات فرایند کارشناسی است که در این جلسه مورداشاره رییس دستگاه قضا قرار گرفت.

ضرورت ساماندهی فرایند و سازوکار امر کارشناسی در پرونده های قضائی رییس عدلیه بر همین مبنا به مرکز وکلا و کارشناسان مأموریت داد هر چه سریع تر در جهت ساماندهی فرایند و سازوکار امر کارشناسی در پرونده های قضایی و شفاف شدن فرایندهای کارشناسی اقدام عملی و جامعی داشته باشد.

رییس عدلیه در همین راستا در واکنش به سخنان «پیمان پالیزگیر» معاون کارشناسان مرکز که از عملیاتی شدن «سامانه هوشمند ارجاع کارشناسی» ظرف ۲ ماه آینده خبر داد، اظهار داشت: ساماندهی جامع فرایند و سازوکار امر کارشناسی در پرونده های قضایی به منظور پیشگیری از اطاله دادرسی و تسریع در کارشناسی پرونده ها و همینطور شفافیت و نظارت پذیر شدن فرایند کارشناسی، از ضروریات است که باید با جدیت پیگیری شود. حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در ادامه این نشست ضمن اشاره به اهمیت نقش وکلا، نهاد وکالت را یکی از ارکان دادرسی منصفانه دانست و اظهار داشت: وکالت و قضاوت دو بال فرشته عدالت در جامعه بشری هستند و کمک و معاضدت وکیل به دادرسی منصفانه و ارتقا کار و عملکرد قاضی در فرایند رسیدگی به پرونده ها بر کسی پوشیده و مکتوم نیست. لزوم کاهش هزینه های دادرسی، وکالت و کارشناسی رسمی برای عموم مردم بخصوص اقشار کم بضاعت رییس دستگاه قضا در ادامه به مرکز وکلا و کارشناسان مأموریت داد در جهت کاهش هزینه های دادرسی، وکالت و کارشناسی رسمی برای عموم مردم بخصوص اقشار کم بضاعت اقدام و تلاش کنند. وی با تکیه بر این که باید به سمتی حرکت نماییم که هزینه های دادرسی، وکالت و کارشناسی رسمی برای عموم مردم بخصوص اقشار کم بضاعت کاهش پیدا کند، اظهار داشت: مجموع هزینه های دادرسی در دعاوی حقوقی و کیفری زیاد است؛ بعضاً برخی افراد به جهت بضاعت مالی محدود از گرفتن وکیل یا درخواست کارشناسی خودداری می کنند و امکان دارد این امر در احقاق حق آنها تاثیر منفی بگذارد پس لزوم دارد تا هر میزان که امکان دارد از هزینه های دادرسی، گرفتن وکیل و درخواست کارشناسی کاسته شود. رییس عدلیه در ادامه به مسؤلان و اعضای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه سفارش کرد که با انضباط کاری و حرفه ای مترقی و رفیع، برخورد مناسب و اخلاق مدارانه با مردم و مراجعان و اتخاذ راهکار جهت کاهش هزینه های وکالت و کارشناسی، خدمات مطلوب تری را به مردم عرضه کنند و دستگاه قضایی را در امر گسترش و بسط عدالت و احقاق حق مردم و مظلومان بیش ازپیش یاری کنند. رییس قوه قضاییه در ادامه ضمن اشاره به اهمیت مقوله آموزش و به روز بودن مجموعه دست اندرکاران امر قضا از قاضی و مقنن تا وکیل و کارشناس، اظهار داشت: خیلی از موضوعات، مستحدثه و بدیع هستند و احکام برخی دیگر از موضوعات و مقولات نیز امکان دارد در مقاطع مختلف زمانی متفاوت باشد؛ برای نمونه، در امور کیفری، مجازات های تعزیری و بازدارنده امکان دارد در یک مقطع زمانی متفاوت از مقطعی دیگر باشد؛ بر همین مبنا به روز بودن متولیان امر قضا و عرضه آموزش های کارآمد و نوین به آنها از ضروریات غیرقابل انکار است.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای صدمه شناسی برخی روندها و فرآیندهای موجود در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه را ضروری دانست و به مسؤلان این مرکز سفارش کرد که برای تبیین دستاوردهای خود نزد مردم و جامعه از شیوه های مبتکرانه و خلاقانه رسانه ای غافل نشوند. قبل از سخنان رییس قوه قضاییه، «حسن عبدلیان پور» رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در سخنانی، وکالت معاضدتی و تسخیری را مبنای کار وکلای این مرکز عنوان نمود و اظهار داشت: یکی از فلسفه های وجودی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، دسترسی ساده مردم به خدمات قضایی ازجمله وکالت و کارشناسی است.

رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ضمن اشاره به احصاء حوزه های تخصصی وکالت از جانب این مرکز، از تعامل مثبت، مستمر و سازنده ۶۲ هیئت مدیره کارشناسی و وکالت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با دادگستری های سراسر کشور اطلاع داد.

عملیاتی شدن «سامانه هوشمند ارجاع کارشناسی» ظرف ۲ ماه آینده عبدلیان پور همینطور ضمن اشاره به دستورات رییس قوه قضاییه در دوره تحول و تعالی در مورد هوشمندسازی ارجاع و ساماندهی کیفیت و زمان فرآیند کارشناسی اظهار داشت: به دنبال تأکیدات و دستورات رییس دستگاه قضا، حالا مقدمات شروع به کار و عملیاتی شدن «سامانه هوشمند ارجاع کارشناسی» فراهم شده و تکمیل این سامانه تا ۲ ماه دیگر محقق خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از این سامانه شاهد نظام ارجاع عادلانه کارشناسی در سرتاسر کشور باشیم.

یادگاری دادستان انتظامی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز در این نشست به بیان نکاتی پیرامون ساختار و تشکیلات دادستانی انتظامی قضات و همینطور اقدامات، دستاوردها و چالش های این بخش پرداخت. پالیزگیر معاون کارشناسان مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز در این نشست از پایه ریزی کمیته تحول کارشناسی در این مرکز اطلاع داد و با اشاره به اینکه راه اندازی و استفاده از سامانه ارجاع هوشمند کارشناسی تحت عنوان ۱۵۱۵ یک مرتبه برای همیشه دغدغه ها و چالش ها درزمینه کارشناسی پرونده ها را مرتفع خواهد کرد، اظهار داشت: عدم رجوع حضوری و انجام امور به صورت آنلاین، پیشگیری از اطاله دادرسی و تسریع در کارشناسی پرونده ها، کاهش زمان کارشناسی به بیشتر از نصف و همینطور شفافیت و نظارت پذیر شدن فرایند کارشناسی، همچون محاسن راه اندازی این سامانه هوشمند است.

فتاحی معاون سنجش و ارزیابی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز در این نشست به عرضه گزارشی از روند برگزاری آزمون وکالت و کارشناسی این مرکز در سال ۱۴۰۰ پرداخت.

سلیمانی امیری رییس شورایعالی کارشناسان مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز در این نشست به عرضه گزارشی از روند فعالیت ها و اقدامات ۷ کمیسیون تخصصی شورایعالی کارشناسان پرداخت.

میرمحمد صادقی رییس شورایعالی وکلای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز در این نشست ضمن اشاره به نقش مشورتی این شورا، خواهان آن شد که تدبیری اتخاذ شود تا تصمیمات وکلای خبره حاضر در شورایعالی وکلا از حالت مشورتی خارج شده تا اثرگذارتری بیشتری پیدا کند.

قانع معاون وکلای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز در این نشست اظهار نمود: طی سه سال قبل ۲۱ هزار وکیل به جمع وکلای مرکز اضافه شدند و امروز تعداد این وکلا به ۴۶ هزار نفر رسیده است.

او همینطور ضمن قدردانی از رییس قوه قضاییه به جهت انتصاب رییس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه از درون جامعه وکلا، اقدام پرتکرار برخی رسانه ها در زمینه عرضه تبلیغات منفی ضد وکلا را امری ناصواب عنوان نمود. فضلی معاون بازرسی و امور استانهای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز در این نشست به عرضه گزارشی از روند فعالیتهای این معاونت در ۲ حوزه بازرسی و نظارت و همینطور فعالیت در استان ها پرداخت.

حجت الاسلام ابراهیمی معاون مشاوران خانواده مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز در سخنانی اظهار نمود: با عنایت به فرایند جذبی که در سال ۹۹ صورت گرفت، بزودی تعداد مشاوران خانواده قوه قضاییه به بیشتر از ۲ هزار نفر خواهد رسید.

1400/11/24
20:28:31
5.0 / 5
583
تگهای خبر: آنلاین , بانك , ثبت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است