قائم مقام سازمان بازرسی كل كشور خبر داد

ذره بین بازرسی بر ایجاد دولت الکترونیک است

ذره بین بازرسی بر ایجاد دولت الکترونیک است ثبت آسان: به گزارش ثبت آسان، قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور از برگزاری همایش علمی «ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد» خبرداد و اشاره کرد: با اهمیت ترین کلید واژه مبارزه با فساد، شفافیت است که باید ابعاد آن بصورت کاربردی مشخص شود.



به گزارش ثبت آسان به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، احمد رحمانیان در اولین جلسه هماهنگی برگزاری «همایش علمی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد» بیان نمود: یکی از کلید واژه های بسیار مهم در حوزه مبازره با فساد بحث شفافیت است که در تمامی کشورها مطرح می شود و جمهوری اسلامی ایران داعیه دار پیشگیری و مبارزه با فساد است.

وی افزود: برای تحقق سلامت اداری باید علاوه بر دنبال کردن مسیرهای مختلف و تصویب قوانین ضد فساد جامع و کامل، عزم و اراده جدی وجود داشته باشد که هم اکنون در کشور ما قوانین نسبتا خوبی در این عرصه وجود دارد اما برای اجرای آن در پاره ای قوانین کیفری همچون قانون ارتقاء و نظام سلامت اداری و سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی از جانب مقام معظم رهبری عزم جدی و کافی نیست.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور یکی از اهداف این همایش را برجسته کردن قوانین موجود در حوزه مبارزه با فساد عنوان نمود و اظهار داشت: یکی از اهداف این همایش تلنگر زدن به افراد و مدیران و ایجاد گفتمان و فضای تبادل دانش و اندیشه در مبحث ارتقای شفافیت و کاربست آن در فسادستیزی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ساختارهای سازمانی بعضی از دستگاه ها اشاره نمود و افزود: باید ساختارها به نحوی باشد که نه تنها زمینه و بستر فساد را ایجاد نکند بلکه این بسترها را از بین ببرد اما متاسفانه برخی دستگاه ها ساختارشان بگونه ای است که زمینه فساد را بوجود می آورد ازاین رو باید ساختار لازم و متناسب ایجاد کرد.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور ضمن اشاره به همکاری و هماهنگی کامل سه قوا برای مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت، بر ضرورت انسجام بیشتر در این عرصه تصریح کرد و اضافه کرد: در این خصوص طی چند سال قبل شورای دستگاههای نظارتی فعال شده که اقدام خوبی در حوزه مبازره با فساد و ایجاد شفافیت بوده اما نیاز است این شورا تقویت و ضوابط آن ارتقا پیدا کند.

وی یکی دیگر از ضروریات در حوزه مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت را توجه ویژه به مبحث دولت الکترونیک دانست و افزود: طی چند مدت اخیر با ایجاد دولت الکترونیک و حدف ارتباطات چهره به چهره و امضاهای طلایی گامهای خوبی در ارتباط با شفافیت برداشته شده اما بعضی از دستگاه ها همچنان به وظایف خود عمل نکرده اند که این مورد توسط سازمان بازرسی دنبال می شود و درصورتیکه دستگاهی به وظایف خود در ارتباط با دولت الکترونیک عمل نکرده باشند شناسایی و به دستگاههای قضایی معرفی خواهند شد.

رحمانیان در بخش دیگری از سخنان خود به مبحث شفافیت در متون اسلامی و ضوابط شرعی اشاره نمود و اظهار داشت: بعنوان نمونه در نامه ۵۰ و ۵۳ نهج البلاغه به این مورد پرداخته اما متاسفانه در حوزه حکمرانی آنگونه که باید به این نکات کلیدی کمتر پرداخته شده است.

وی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب پیرامون بحث شفافیت هم اشاره و بیان نمود: از نظر ایشان معنای شفافیت آن اینست که مسئول در جمهوری اسلامی عملکرد خویش را به صورت واضح در اختیار مردم قرار دهد که این امر نشاندهنده توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به مبحث شفافیت است.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور ایجاد نظارت عمومی برای شفافیت را یکی از موضوعات مهم و اساسی برشمرد و اظهار داشت: در این خصوص باید بتوانیم نوری بر قوانین و مقررات کشور بتابانیم تا تمامی اقدامات و برنامه ها به جز آنهایی که محرمانه است در اختیار مردم قرار گیرد و هرکدام بر اجرای آن نظارت کنند که نتیجه آن مشارکت مردم در عرصه حکمرانی، افزایش کارآیی و کاهش فساد خواهد شد و این گونه مردم احساس می کنند که دیده می شوند و مسؤلان متوجه می شوند که عملکردشان در معرض دید مردم است.

رحمانیان نتایج مشارکت مردم در عرصه حکمرانی را افزایش اعتماد عمومی، از بین رفتن زمینه های فساد و تقویت نظارت مستقیم و سازمان یافته مردم دانست و اظهار نمود: سازمان بازرسی کل کشور به دنبال اینست که با برگزاری این همایش از دانش و اندیشه بخش های نظارتی، دانشگاهی و اجرایی بهره ببرد چونکه سازمان در این دوره مدیریت، نظارت ها با پشتوانه علمی را در دستور کار دارد و صرفاً به دنبال مسائل نظری و نظریه نیست و نگاههای کاربردی و راهبردی را پیگیری می کند.

وی از عزم و اراده سازمان بازرسی در بحث پیشگیری و مبارزه با فساد با استفاده از توان علمی خبرداد و تصریح کرد: این سازمان، یک دستگاه ناظر است و به دنبال اینست که تا با یک هم افزایی به اهداف مورد نظر هم در ارتباط با پیشگیری و هم شفافیت برسد.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور کلید واژه مبارزه با فساد را شفافیت عنوان و تصریح کرد: باید ابعاد این مورد به صورت کابردی مشخص و تکالیف اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه شفافیت هم تعیین شود.

وی با تکیه بر این که سازمان بازرسی کل کشور به دنبال کمک به دستگاه ها برای مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت است، اظهار داشت: این همایش بوسیله ی یک دستگاه ناظر (سازمان بازرسی) برگزار می گردد و کار عملیاتی ما در سازمان، پس از این همایش با استفاده از ایده های عملی و راهبردی آغاز خواهد شد، نه این که مانند بعضی از همایش ها خروجی و دستاوردهای آن در گوشه کتابخانه خاک بخورد.

وی به تشریح بعضی از اهداف این همایش پرداخت و ضمن اشاره به شفافیت به مفهوم سهیم شدن اطلاعات حاکمیت عملکرد نظام با مردم با هدف یک نظام عمومی توضیح داد: راهبرد اصلی همایش ارتقاء کارآمدی نظام، افزایش میزان رضایت‎مندی، اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی نظام، ارتقاء نظام پاسخگویی دستگاه، مقامات و مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی و حاکمیتی به مردم و جامعه، از بین بردن زمینه فساد و ارتقاء نظام سلامت اداری و مبارزه با فساد، بررسی و ارزیابی کانامه عملکرد دستگاه ها در جهت اجرای تکالیف قانونی خود در جهت شفافیت، تقویت سازمان یافته مردم بر نظام تقنینی نظام اجرایی و قضایی، بهره گیری از نتایج پژوهش‎ها و یافته‎های علمی در اعمال نظارت و بازرسی‏های کلان محور و مسئله محور و همینطور عرضه پیشنهادات اصلاحی به مراجع تضمینی و قانون‏زایی در حوزه پیشگیری و مبارزه با فساد، پاسخگویی به برخی اتهامات ناروا و سیاه نمایی بعضی از سازمان های بین المللی و معاندین در مورد فساد در جمهوری اسلامی ایران و تبیین فرایند مشارکت و همکاری مردم از قبیل گزارشگران فساد، بازرسان افتخاری، همکاری سازمان های مردم نهاد و رسانه ها در فرایند شفافیت است.

رضا باقریان رئیس مرکز آموزش و پژوهش های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه بیان نمود: به تدبیر ریاست سازمان بازرسی و نظر به لزوم و اهمیت و وظایف ذاتی سازمان، مقرر شد همایش علمی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد در نیمه دوم آذرماه برگزار گردد.

وی در مورد اهداف برگزاری این همایش اظهار داشت: یکی از راهبردهای اساسی حساس کردن جامعه علمی کشور به مساله شفافیت و مطالبه گری آن با هدف فساد ستیزی و اعلان عزم و اراده سازمان در ارتقای شفافیت معطوف به مبارزه با فساد و بیان مواضع و سیاست های سازمان در این خصوص است.

در این نشست نمایندگان تام اختیار دستگاه ها و دانشگاه ها نقطه نظرات و پیشنهادات خویش را برای برگزاری همایش علمی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد مطرح نمودند.




1401/07/13
10:15:29
5.0 / 5
660
تگهای خبر: رئیس , ساخت , سازمان , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است