بخشنامه رئیس قوه قضاییه در رابطه با شرایط عفو معیاری ۱۴۰۴

بخشنامه رئیس قوه قضاییه در رابطه با شرایط عفو معیاری ۱۴۰۴ به گزارش ثبت آسان، بخشنامه رئیس قوه قضاییه در رابطه با شرایط عفو و تخفیف مجازات به مناسبت ولادت با سعادت حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) در سال ۱۴۰۴ منتشر گردید.



به گزارش ثبت آسان به نقل از خبر آنلاین از مرکز رسانه قوه قضاییه، با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه فهرست عفو معیاری به مناسبت ولادت پیامبر اعظم(ص) و امام جعفر صادق (ع) خدمت رهبر انقلاب اسلامی اعلام گردید و با موافقت ایشان جمع کثیری از محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی و برخی از محکومان امنیتی که در دوره های قبل بطور معمول شامل عفو قرار نمی گرفتند، با دو شرط، شامل عفو می شوند.

به گفته حجت الاسلام والمسلمین مظفری، معاون قضایی قوه قضاییه، در این دوره، عفو معیاری پیشنهاد و درنظر گرفته شد که جمع کثیری از محکومان و مجرمان را شامل می شود.

متن بخشنامه حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه در رابطه با شرایط عفو و تخفیف مجازات در ادامه آمده است.

محضر مبارک حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله العالی)

رهبر معظم انقلاب اسلامی

با اهداء سلام و تحیات

توقیراً ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن میلاد با سعادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در جهت کاهش اثرات سوء حبس و باز اجتماعی شدن زندانیان و کمک به خانواده آنان و برخورداری زندانیان از رافت اسلامی، بدینوسیله شرایط و ضوابط عفو به محضر مبارک تقدیم می شود تا در صورت تصویب حضرت مستطاب عالی، محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی که محکومیت آنها تا مورخ ۱۴۰۴/۶/۱۹ قطعیت می یابد و به شرح آتی واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف تشخیص داده شوند شامل عفو یا تخفیف مجازات واقع و از رافت اسلامی، بهره مند شوند:

الف- محکومیت محکومان به حبس تا ۵ سال در جرائم امنیتی؛ که از زمان قطعیت حکم آنها بالاتر از ۵ سال قبل و به عللی تا حالا اجراء نشده است؛ مشروط بر این که از زمان قطعیت دادنامه تا حالا فاقد هرگونه موضع گیری مخالف مصالح کشور و اقدام ضد امنیتی بوده و یا در جنگ تحمیلی اخیر با وجود سکونت در خارج یا داخل کشور اقداماتی در راستای رویارویی با دشمنان و هم جهت با انسجام داخلی داشته و از فعالیت معارضه آمیز خودداری کرده اند.

تبصره: احراز شرایط فوق برعهده دادستان مجری حکم یا سرپرست دادسرای مربوطه و حسب مورد استعلام از دستگاه اطلاعاتی کشور خواهد بود.

ب- محکومان به حبس که درحال تحمل حبس و در زندان به سر می برند:

۱- دو سوم باقی مانده محکومیت محکومان به حبس تا ۲ سال که حداقل ۳ ماه از حبس را گذرانده باشند.

۲- سه پنجم باقی مانده محکومیت محکومان به حبس بالاتر از ۲ تا ۵ سال

۳- دو پنجم باقی مانده محکومیت محکومان به حبس بالاتر از ۵ تا ۱۰ سال

۴- یک پنجم باقی مانده محکومیت محکومان به حبس بالاتر از ۱۰ تا ۲۰ سال

۵- یک ششم باقی مانده محکومیت محکومان به حبس بالاتر از ۲۰ تا ۲۵ سال در صورت تحمل ۲ سال حبس تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹

۶- باقی مانده حبس محکومان به مجازات تعزیری درجه یک منوط به تحمل حداقل ۱۲ سال حبس برای مردان و ۹ سال حبس برای بانوان تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹

۷- باقی مانده حبس کلیه محکومین جرائم غیرعمدی

۸- دو پنجم باقی مانده محکومیت حبس کمتر از ۲۰ سال بانوانی که به حکم قانون، سرپرستی یا حضانت فرزندان خودرا برعهده دارند.

۹- سه پنجم باقی مانده حبس محکومان ایثارگر شخص ایثارگر و خانواده معظم شهدا (پدر، مادر، همسر فرزند، برادر، خواهر تا ۱۰ سال و دو پنجم باقی مانده حبس بالاتر از ۱۰ سال تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹

تبصره- مشمولین این بند ملزم بر ارائه تأئیدیه لازم از مراجع ذیربط بوده و مصادیق ایثارگری تابع قوانین و مقررات می باشند.

۱۰- باقی مانده حبس بیماران صعب العلاج یا لاعلاج که در زندان درحال تحمل حبس می باشند و مراتب بیماری آنان مورد تأیید کمیسیون پزشکی قانونی قرار گیرد؛ بدیهی است اقدامات دادگاه در راستای اجرای مواد ۵۰۲ و ۵۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری مانع اعمال این عفو نیست.

۱۱- باقی مانده حبس محکومان مرد بالای ۷۰ سال تمام و بانوان بالای ۶۰ سال تمام به استناد اسناد سجلی و در مورد شهروندان خارجی فاقد اسناد معتبر به تأییدیه پزشکی قانونی در محکومیت حبس تا ۲۰ سال در صورت تحمل حداقل یک پنجم حبس و در محکومیت به حبس بالاتر از ۲۰ سال منوط به تحمل حداقل ۸ سال حبس تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹

۱۲- باقی مانده محکومیت حبس یا جزای نقدی شهروندان خارجی که فقط به جرم ورود یا اقامت غیر مجاز محکوم شده اند مشروط به این که حداقل یک پنجم از مجازات را گذرانده باشند.

۱۳- باقی مانده محکومیت محکومان زیر ۱۸ سال در زمان ارتکاب جرم به استناد اسناد سجلی و در مورد شهروندان خارجی فاقد اسناد معتبر به تأییدیه پزشکی قانونی مراکز استانها.

پ- محکومیت جزای نقدی به شرح ذیل:

۱- محکومیت محکومان به جزای نقدی که به خاطر عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان بسر می برند تا یک میلیاردریال.

۲- باقی مانده محکومیت جزای نقدی از یک میلیاردریال تا ۵ میلیاردریال در صورتیکه تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹ حداقل ۳ ماه به سبب عجز از پرداخت جزای نقدی تحمل حبس کرده باشد.

۳- باقی مانده محکومیت جزای نقدی از ۵ میلیارد تا ۱۰ میلیاردریال در صورتیکه تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹ حداقل ۶ ماه به سبب عجز از پرداخت جزای نقدی تحمل حبس کرده باشد.

۴- باقی مانده محکومیت جزای نقدی بالاتر از ۱۰ میلیاردریال در صورتی که تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹ حداقل یک سال به سبب عجز از پرداخت جزای نقدی تحمل حبس کرده باشند.

تبصره: محکومین به حبس و جزای نقدی که حبس آنها شامل عفو قرار گرفته باشد، محکومیت قطعی جزای نقدی آنان هم مشمول این بند از دستور العمل قرار خواهد گرفت.

ت- تخفیف یک درجه از مجازات محکومان به اعدام فاقد سابقه کیفری مشابه با لحاظ استثنائات مقرر در بند چ؛

ث- کلیه محکومان به تحمل شلاق تعزیری

ج- شرایط استفاده از عفو

۱- نداشتن بالاتر از یک فقره سابقه محکومیت کیفری قطعی تا درجه شش.

۲- عدم ارتکاب جرم عمدی جدید مستوجب مجازات درجه یک تا ۶ در روزهای تحمل حبس درحال اجرا یا در زمان مرخصی اعطائی

۳- نداشتن مدعی خصوصی یا شاکی و یا جلب رضایت آنها یا جبران ضرر و زبان یا ترتیب پرداخت خسارت مدعی خصوصی و زیان دیده شامل اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی تا پایان آذرماه سال ۱۴۰۴

تبصره- معاونت در جرائم به استثناء قتل عمدی به جلب رضایت شاکی خصوصی نیاز ندارد و مانع اعمال عفو نیست.

ج- مرتکبین جرائم ذیل از شمول این عفو مستثنی می باشند.

۱- سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار و یا سارقینی که دارای سابقه محکومیت کیفری می باشند.

۲- جرائم مربوط به مواد مخدر و روانگردان بصورت مسلحانه یا عمده (منظور از قاچاق عمده مواد مخدر، بالاتر از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر سنتی مشمول ماده ۴ قانون مبارزه با مواد مخدر و ملحقات آنها و بالاتر از ۲ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی مشمول ماده ۸ قانون مبارزه با مواد مخدر و روانگردان ها و ملحقات آنها می باشد).

۳- خرید، فروش، توزیع و قاچاق سلاح گرم جنگی و مهمات

۴- جرائم مقابل امنیت داخلی و خارجی درجه ۳ و بالاتر

تبصره- بزه جاسوسی همکاری با دول متخاصم و رژیم غاصب صهیونی، عضویت در گروهک های غیرقانونی و تروریستی، تحریک و تشویق مردم به جنگ و کشتار، افشای اسناد و اطلاعات نظامی با هر میزان مجازات از شمول این عفو مستثنی هستند.

۵- محکومینی که در زندان بر جرائم خود اصرار ورزیده و یا مرتکب جرم جدیدی در زندان شده اند.

۶- آدم ربایی در صورت عدم گذشت شاکی خصوصی یا درصورتیکه میزان محکومیت بالاتر از ۵ سال حبس باشد.

۷- اسید پاشی

۸- دائر کردن مرکز فساد و فحشاء.

۹- اختلاس و ارتشاء مگر آن که تا پایان مهرماه ۱۴۰۴ رد مال و جزای نقدی را پرداخت نموده باشند.

۱۰- جرم کلاهبرداری در صورت عدم جلب رضایت شاکی خصوصی یا عدم رد مال

۱۱- جعل اسکناس و ضرب سکه تقلبی

۱۲- مباشرت، مشارکت و یا معاونت در بی نظمی عمده یا کلان در نظام اقتصادی؛ مگر آن که ظرف شش ماه از تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹ اقدام به رد مال نموده و عواید ناشی از جرم را پرداخت کند.

۱۳- قاچاق مشروبات الکلی موضوع بند (ت) ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

۱۴- جرائم مستوجب مجازات حدی

خلاصه اینکه محضر مبارک حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی با اهداء سلام و تحیات توقیراً ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن میلاد با سعادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در جهت کاهش اثرات سوء حبس و باز اجتماعی شدن زندانیان و کمک به خانواده آنان و برخورداری زندانیان از رافت اسلامی، بدینوسیله شرایط و ضوابط عفو به محضر مبارک تقدیم می شود تا در صورت تصویب حضرت مستطاب عالی، محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی که محکومیت آنها تا مورخ ۱۴۰۴/۶/۱۹ قطعیت می یابد و به شرح آینده واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف تشخیص داده شوند مشمول عفو یا تخفیف مجازات واقع و از رافت اسلامی، بهره مند شوند: الف- محکومیت محکومان به حبس تا ۵ سال در جرائم امنیتی؛ که از زمان قطعیت حکم آنها بالاتر از ۵ سال قبل و به عللی تا حالا اجراء نشده است؛ مشروط بر اینکه از زمان قطعیت دادنامه تا حالا فاقد هرگونه موضع گیری مخالف مصالح کشور و اقدام ضد امنیتی بوده و یا در جنگ تحمیلی اخیر با وجود سکونت در خارج یا داخل کشور اقداماتی در امتداد رویارویی با دشمنان و همسو با انسجام داخلی داشته و از فعالیت معارضه آمیز خودداری کرده اند. ۲- سه پنجم باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بالاتر از ۲ تا ۵ سال ۳- دو پنجم باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بالاتر از ۵ تا ۱۰ سال ۴- یک پنجم باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بالاتر از ۱۰ تا ۲۰ سال ۵- یک ششم باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بالاتر از ۲۰ تا ۲۵ سال در صورت تحمل ۲ سال حبس تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹ ۶- باقیمانده حبس محکومان به مجازات تعزیری درجه یک به شرط تحمل حداقل ۱۲ سال حبس برای مردان و ۹ سال حبس برای بانوان تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۱۹ ۷- باقیمانده حبس کلیه محکومین جرائم غیرعمدی ۸- دو پنجم باقیمانده محکومیت حبس کمتر از ۲۰ سال بانوانی که به حکم قانون، سرپرستی یا حضانت فرزندان خودرا برعهده دارند. ۲- جرائم مربوط به مواد مخدر و روانگردان به صورت مسلحانه یا عمده (منظور از قاچاق عمده مواد مخدر، بالاتر از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر سنتی مشمول ماده ۴ قانون مبارزه با مواد مخدر و ملحقات آنها و بالاتر از ۲ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی مشمول ماده ۸ قانون مبارزه با مواد مخدر و روانگردان ها و ملحقات آنها می باشد).


منبع:

1404/06/22
09:04:09
5.0 / 5
7
تگهای خبر: آنلاین , اقتصاد , دادسرا , رئیس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط ثبت آسان
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
پربیننده های ثبت آسان

پرچالشهای ثبت آسان

جدیدترین های ثبت آسان

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان
ثبت آسان؛ راهنمای جامع ثبت شرکت و تغییرات آن

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است