سیستان و بلوچستان دروازه ورود گوشت به ایران

سیستان و بلوچستان دروازه ورود گوشت به ایران ثبت آسان: سیستان و بلوچستان به جهت داشتن شرایط ممتاز برای تصدی نقش بازرگانی ملی و ترانزیت خارجی در تامین برخی اقلام اساسی و مورد نیاز كشور همچون گوشت قرمز نقش مهمی ایفا می كند كه در همین راستا با صدور مجوز واردات گاو از برزیل به این استان صنعت و اشتغال رونق می یابد.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایرنا؛ گرچه خشكسالی های چند دهه اخیر در سیستان و بلوچستان خصوصاً شمال آن صنعت دامپروری و كشاورزی منطقه را تحت تاثیر قرار داده اما موقعیت ویژه و استثنایی به جهت برخورداری از هزار و 100 كیلومتر مرز خاكی با كشورهای پاكستان و افغانستان و افزون بر 310 كیلومتر مرز ساحلی در دریای عمان و استقرار در كنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز و نزدیكی مناطق ساحلی استان با كشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان و شبه قاره هند و كشورهای آفریقایی از منظر ژئوپلیتیكی، ژئواستراتژیكی و ژئواكونومیكی این استان را در موقعیت خاص از نظر تجارت و تامین نیاز كشور در بخش های مختلف از راه واردات قرار داده است.
این استان به سبب موقعیت خاص جغرافیایی توانایی تامین گوشت قرمز مورد نیاز كشور را دارد به صورتی كه هیچ استانی از این ظرفیت برخوردار نیست.
از جمله ظرفیت های مهم سیستان و بلوچستان وجود كشتارگاهها و قرنطینه دامی است كه می تواند نقش مهمی در واردات دام داشته باشد و بنا بر این بتازگی از طرف سازمان دامپزشكی كشور واردات دام سنگین از كشور برزیل به این استان مورد توجه قرار گرفت كه اجرای این طرح نتایج مطلوب و ارزشمندی در رونق اشتغال و توسعه استان خواهد داشت.

**سیستان و بلوچستان توانایی تامین گوشت مورد نیاز كشور را دارد
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان اظهار داشت: این استان به سبب موقعیت خاص جغرافیایی توانایی تامین گوشت قرمز مورد نیاز كشور را دارد به صورتی كه هیچ استانی از این ظرفیت برخوردار نیست.
آیت الله عباسعلی سلیمانی با اشاره به اینكه سیستان و بلوچستان ظرفیت بالایی در واردات دام و قرنطینه و كشتار آنها در كشتارگاههای موجود دارد اضافه كرد: متاسفانه به سبب عدم بكارگیری بعضی از ظرفیت های استان در زمینه گوشت خیلی از كشتارگاهها با وجود برخورداری از مدرن ترین امكانات و تجهیزات تعطیل یا با ظرفیت اندك مشغول فعالیت هستند.

**واردات دام زنده رونق اقتصادی كشور را به همراه دارد
رئیس سازمان دامپزشكی كشور اظهار داشت: از آنجایی كه نیاز گوشت قرمز كشور در مصارف خانگی بیشتر از 200 هزار تن و مصارف صنعتی بیشتر از 400 هزار تن است واردات دام زنده می تواند عاملی مهم برای رونق اقتصادی كشور بحساب آید.
علیرضا رفیعی پور در مسافرت آذرماه گذشته به سیستان و بلوچستان گفت: این استان به سبب قرار داشتن در موقعیت خاص راهبردی و برخورداری از تنها بندر اقیانوسی ایران شرایطی را فراهم نموده است كه می تواند تامین كننده منافع ملی باشد.
وی با اشاره به واردات گاو زنده از برزیل به مقصد سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با عنایت به توانمندی های این استان سازمان دامپزشكی حدود پنج ماه بر روی پروتكل واردات دام زنده كار كرد تا برزیلی ها را متقاعد سازد واردات گاو زنده به مقصد این استان صورت گیرد.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور اشاره كرد: بر طبق این برنامه واردات سالانه حدود 648 هزار راس دام زنده و كشتار آنها در كشتارگاههای سیستان و بلوچستان انقلاب صنعتی را در منطقه به وجود می آورد.
وی اضافه كرد: دام وارداتی برزیل به سیستان و بلوچستان را می توان در شمالی ترین تا جنوبی ترین نقطه این استان كشتار كرد كه این امر رونق اقتصادی را به همراه دارد.
رفیعی پور با اشاره به اینكه حداقل چندین دهه طول می كشد كه جمعیت دامی كشور افزایش یابد اضافه كرد: از آنجایی كه نیاز كشور به گوشت تا چندین دهه ادامه دارد، واردات گاو زنده از برزیل سبب اقتصادی پویا و دایمی در سیستان و بلوچستان میگردد.

** سیستان و بلوچستان مقصد واردات دام سنگین ایران از برزیل شد
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی كشور باز اظهار داشت: برنامه ریزی های لازم برای واردات دام سنگین زنده از برزیل برای تامین گوشت مورد نیاز كشور از راه سیستان و بلوچستان و دام های سبك از سایر استان ها صورت خواهد گرفت.
علی صفر ماكنعلی گفت: سازمان دامپزشكی كشور یك اقدام ارزشمندی را در امتداد تامین گوشت مورد نیاز كشور از حدود یك سال قبل با سازمان دامپزشكی برزیل آغاز نموده است به صورتی كه برمبنای یك پروتكل مشترك بزودی اقدامات بسیار موثری در این حوزه صورت خواهد گرفت.
وی برتامین گوشت قرمز كشور به صورت طولانی مدت اصرار كرد و اضافه كرد: با عنایت به ظرفیت مرزهای شرقی كشور در سیستان و بلوچستان برنامه واردات دام زنده از برزیل به این استان با هدف كاهش مخاطرات احتمالی در نظر گرفته شده است.
وی اضافه كرد: گاو ورودی از برزیل به سیستان و بلوچستان بلافاصله در كشتارگاهها ذبح میگردد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی كشور افزود: اولین مرحله پروتكل واردات دام از برزیل به سیستان و بلوچستان مورد تایید قرار گرفته تا برمبنای پیش بینی ها در سال نخست 100 هزار گاو وارد این استان شود.
وی بیان كرد: مرحله دوم عملیات پروتكل بین ایران و برزیل این است كه شرایط خاص در بندر چابهار برای تخلیه گاو در آن منطقه به وجود آید.
ماكنعلی بر به وجود آمدن یك شبكه حمل و نقل داخل استانی برمبنای پروتكل برای دام زنده اصرار كرد و اضافه كرد: در این زمینه می طلبد استاندار و بقیه مسئولان آمادگی داشته باشند زمانی كه دام در استان تخلیه میگردد بلافاصله به مقصد كشتارگاهها حمل و قرنطینه ها تنها مصرف استراحت كوتاه دام را دارند.

** ظرفیت كشتارگاههای دام استان بیشتر از پنج هزار راس در روز است
مدیر كل دامپزشكی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ظرفیت كشتارگاههای دام این استان پنج هزار و 630 راس در روز است.
دكتر مهدی حسینی گفت: هزار و 830 راس از كشتار كشتارگاههای سیستان و بلوچستان در روز به دام های سنگین و سه هزار و 800 راس به دام های سبك اختصاص دارد.
وی افزود: هم اینك 11 كشتارگاه صنعتی دام در سطح سیستان و بلوچستان فعال است.
مدیر كل دامپزشكی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینكه این استان ظرفیت بالایی در تامین گوشت كشور دارد، اشاره كرد: موقعیت خاص جغرافیایی، شرایط اقلیمی و قرار گرفتن در همسایگی با كشور افغانستان و پاكستان ظرفیت و توانمندی زیادی در تامین گوشت مورد نیاز كشور در این استان فراهم نموده است.
وی با اشاره به ظرفیت بسته بندی گوشت قرمز اظهار داشت: هم اینك 38 واحد بسته بندی گوشت قرمز به ظرفیت 302 تن در روز در این استان فعال است.
7316 **6081


1397/10/13
13:44:14
5.0 / 5
4280
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , تجهیزات , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است