معاون منابع انسانی قوه قضاییه:

قضاوت یك ماموریت الهی است

قضاوت یك ماموریت الهی است به گزارش ثبت آسان، معاون منابع انسانی قوه قضاییه در نخستین مراسم تحلیف كارآموزان قضایی پس از انتصاب در مسئولیت جدید ضمن تبریك موفقیت كارآموزان اظهار داشت: منصب قضاوت در درجه اول به ذات اقدس الهی اختصاص دارد.



به گزارش ثبت آسان به نقل از معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، امین حسین رحیمی در نخستین مراسم تحلیف کارآموزان قضایی پس از انتصاب در مسئولیت جدید ضمن تبریک موفقیت کارآموزان قضایی دوره 214 مرکز آموزش تهران (ویژه قضات شورای حل اختلاف) تصریح کرد: منصب قضاوت در درجه اول به ذات اقدس الهی اختصاص دارد و خداوند اجازه دخالت در امور انسان را به انبیای الهی و ائمه اطهار علیهم السلام داده است در زمان غیبت نیز این اجازه به فقها و در رأس آنها ولی فقیه داده شده است و ولی فقیه نیز از راه انتخاب رئیس قوه قضاییه منصب قضا را برای قضات ماذون مجاز دانسته است. ازاین رو این منصب فقط یک منصب قانونی نیست بلکه منصب شرعی است و کار قضایی یک مأموریت الهی است پس به همان میزان که ارزش دارد خطر هم دارد. اشتباه بزرگی است که قضاوت را به مانند یک شغل تلقی کنید مأموریت الهی نباید صرفا بعنوان ابزار تامین معاش تلقی شود.

رحیمی در بخش دیگری از بیانات خود اظهار داشت: قضاوت نیازمند علم و دانش است ولی علم و دانش یک مقدمه ضروریست و از آن مهمتر ملکه عدالت و تقواست قاضی عادل در راه مستقیم حرکت می کند و تقوا چراغ راه قاضی در راه پرفراز و نشیب قضاوت است. درست است که قاضی باید از نظر معیشت تامین گردد و وظیفه دستگاه است که زندگی او را تامین کند اما خود قاضی در درون خودش نباید بابت حقوق کار کند. در درون خود به نیت اتیان امر خداوند و ایفای وظیفه خطیر احقاق حق کار کند. علاوه بر دانش و عدالت قضاوت یک هنر به حساب می آید قضاوت نیازمند یک شم و درک عمیق است تا قاضی بتواند در بین اسناد جعلی و شهادت های کذب و دسیسه های بعضی از اصحاب دعوا حقیقت را کشف کند ازاین رو شرط سوم قضاوت در کنار علم و عدالت، شم قضایی است.

وی اضافه کرد: قضات دانشمند، باتقوا، عادی و دارای شم قضائی قوی کسانی هستند که هیچ چیزی مانع انحراف این افراد از مسیر عدالت نمی گردد اگر لازم بود سنگین ترین حکم را صادر می کند اما با مردم رفتار خوبی دارد به حرف آنها به خوبی گوش می دهند و با آنها درست رفتار می کنند. بد اخلاقی با مردم باید از میان جامعه قضایی رخت بربندد و مهربانی و حسن رفتار جایگزین آن شود بدون اینکه تأثیر در حکم صحیح و قانونی داشته باشد.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به سرمایه های انسان اضافه کرد: قاضی باید از آبروی خود هم مراقبت کند حرکت در راه غلط موجب از بین رفتن سرمایه انسانی که همان آبروی اوست می شود. در کنار آن آبروی نظام اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد پس از حکومت امیرالمومنین(ع) این نخستین باریست که حکومت متصل به ولایت امام عصر(عج) تشکیل شده است خیانت به این نظام و حکومت گناه بسیار بزرگی است ازاین رو قاضی باید به فکر آبروی نظام اسلامی و خون شهدا هم باشد و مردم را به نظام اسلامی و دستگاه خوش بین کند.

وی همینطور عنوان کرد: انسان برای توفیق باید به خدا و خاندان متوسل شود و به اولیای الهی پناه ببرد چون کار قضاوت خیلی کار دشواری است انسان نیازمند یک ذکر درونی است و با توسل می توان راه به مقصود برد. شما امروز در مراسم تحلیف با خداوند متعال عهد می بندید و باید پاسخگوی عهد خود باشید که از این مسیر منحرف نشوید و در صراط مستقیم حرکت کنید.

رحیمی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت تامین نیازهای زندگی قضات بیان داشت: در کنار تأکیدات فراوان و اهمیت منصب قضاوت حکومت نیز وظیفه تامین حداقل معیشت به منظور زندگی قاضی را بر عهده دارد و واقعیت آن است که این حقوق مخصوصاً برای قضاتی که سوابق خدمتی کمتری دارند زندگی آنها را تامین نمی کند و قضات با این میزان حقوق ایثار می کنند. امیدواریم ان شاءالله مجموعه مدیریت قوه قضائیه در دوره جدید تحول بتوانند در وضعیت معیشت قضات و کارکنان اداری گشایش ایجاد نمایند.





منبع:

1399/04/04
22:15:16
5.0 / 5
2985
تگهای خبر: رئیس , سرمایه , مدیریت , معاون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است