دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

انكار ارزش اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری

انكار ارزش اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری به گزارش ثبت آسان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت نباید توجه صرف به نظریه پردازی و یا كار اجرایی موجب گردد تا ارزش اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری انكار بشود.



به گزارش ثبت آسان به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور، به ریاست دكتر محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد. در ابتدای این جلسه گزارشی از كاركردها و چشم انداز فناوری اینترنت اشیاء ارائه شد.
مخبر دزفولی گفت: در موضوع فناوری های نوین همواره به یك سند راهبردی و آینده نگر نیاز است تا توان و قابلیت های كشور به سمت هدف تعیین شده حركت كند.
وی افزود: اگر برای حوزه علم و فناوری سند راهبردی نداشته باشیم در قبال پیشرفت های فناوری غافلگیر خواهیم شد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: نباید توجه صرف به نظریه پردازی و یا كار اجرایی موجب شود تا ارزش اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری انكار شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در مواجهه با فناوری هایی مانند اینترنت اشیاء حتما باید چشم انداز، قابلیت ها، فرصت ها، چالش ها و نهاد راهبری این حوزه در اسناد بالادستی این حوزه تبیین شود.
وی افزود: هنوز در كشور طرح آمایش سرزمینی وجود ندارد و باید همه با كمك به نهادهای مسئول، از جمله سازمان برنامه و بودجه، این سند مهم را تدوین كنیم.
مخبر دزفولی ادامه داد: خوشبختانه نگاه رهبر معظم انقلاب «مد ظله العالی» یك نگاه راهبردی است و تدوین اسنادی مانند نقشه جامع علمی كشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش حاصل این نگاه است.
دستور بعدی جلسه ۹۶ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور، بررسی برنامه های جهاد دانشگاهی در مسیر اجرای نقشه جامع علمی كشور بود كه گزارشی در این زمینه ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به جهت گیری های جهاد دانشگاهی به منظور تحقق اقتصاد دانش بنیان و تفاهم نامه های منقعد شده در این مسیر با سایر نهادهای علمی و پژوهشی كشور، الزامات و موانع تحقق این اهداف نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به ابعاد گسترده همكاری های علمی و فناوری كشورمان در عرصه بین المللی، بر لزوم تشكیل یك سازمان و نهاد مدیریت كننده این همكاری ها نیز تأكید شد.
در ادامه این گزارش با اشاره به لزوم اعمال قدرت نرم كشورمان در نقاط هدف كمك رسانی در سایر كشورها، مصادیق این موضوع نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
پس از ارائه این گزارش اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند كه اهم آن می توان به، تسریع در تصویب و ابلاغ سند جامع مراودات علمی و فرهنگی بین المللی، صدور تجربیات موفق مانند اردوهای جهادی به سایر كشورها، استفاده از قابلیت ها و توانایی های كشور در این زمینه مانند گردشگری سلامت، مأموریت گرا و تقاضامحور شدن كمك های علمی و فرهنگی كشور به سایر كشورها و در نظر گرفتن پیوست های فرهنگی، اقتصادی و امنیتی مراودات علمی اشاره كرد.
پس از ارائه نظرات و پیشنهادهای اعضا، مخبر دزفولی هم در این زمینه گفت: تلاش می شود تا در مسیر تسهیل مراودات علمی و فرهنگی در سطح بین المللی، نهاد جدیدی ایجاد نشود.
وی افزود: در این زمینه حتما جهاد دانشگاهی می تواند برخی از اقدامات اجرایی را انجام دهد.
 

1396/07/05
15:29:12
5.0 / 5
5049
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است