از سوی معاونت اجتماعی قوه قضاییه مطرح شد
آمادگی قوه قضاییه برای عرضه ۴۰ فیلم نامه مستند در جهت جلوگیری از وقوع جرم
ثبت آسان: دبیر شورای ارتقای آگاهی های عمومی اطلاع رسانی و افكارسنجی معاونت اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم قوه قضائیه می گوید این معاونت ئدر راستای رویكرد جلوگیری از وقوع جرم، آمادگی عرضه ۴۰ فیلم نامه مستند به كارگردانان و سینماگران را دارد.
به گزارش ثبت آسان به نقل از ایسنا، مهدی افتخاری بامداد امروز در نشست خبری چهارمین جشنواره آثار برتر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با رویكرد جلوگیری از صدمه های اجتماعی، اظهار نمود: معاونت اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم با شعار نهضت پیشگیری، همت همگانی كوشیده با رهنمودهای رهبری و ریاست قوه قضائیه در حوزه های مختلف برای جلوگیری از وقوع جرم اقدامات نوینی مانند استفاده از ظرفیت هنر موسیقی، ظرفیت صداوسیما و پویانمایی، موشن گرافی و اینفوگرافی و غیره به این عرصه ورود داشته باشد.
وی افزود: سال قبل دو نماهنگ در حوزه های طلاق و اعتیاد ساختیم. ۱۱۰ هزار ثانیه از شبكه های سراسری، پخش آموزشی و ارتقای آمادگی های عمومی را داشتیم كه با هماهنگی با معاونت امور صدا و سیما همه این كلیپ ها و نماهنگ ها با موضوعات دوست خوب، خشونت، محیط زیست، اعتماد، فضای مجازی و… از شبكه های استانی بازنشر داده شد.
دبیر شورای ارتقای آگاهی های عمومی معاونت اجتماعی قوه قضائیه، با اشاره به اینكه سینما، پرده نقره ای اقناعی است كه می تواند در جامعه بدون تولید صدمه تجربه را به بیننده منتقل كند، اظهار داشت: امسال چهارمین سال ورود ما به این عرصه است. ما در سال ۹۶ از كارهایی تقدیر كردیم كه فیلم نامه نویسان و كارگردانان آنها به سراغ و استقبال صدمه های مهمی كه جامعه را مورد خطر قرار داده بودند رفتند. مانند كار كثیف كه بعدها بعنوان سونامی الكل از آن در كشور یاد شد كه در حوزه پیش بینی این صدمه و آموزش ارتقا آگاهی های عمومی مردم گام برداشته بود. مغزهای كوچك زنگ زده، داركوب، اتاق تاریك، جشن دلتنگی و كار كثیف سال قبل از جانب هیئت داوران ما مورد تقدیر قرار گرفت.
وی، خاطرنشان كرد: در سال چهارم ان شاءالله فیلم فجر امسال را هم برگزار خواهیم كرد و به فیلم هایی كه در حوزه صدمه های اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم چه در حوزه بازیگری، چه فیلمنامه نویسی یا كارگردانی می توانند شاخص های برتر را به خود اختصاص دهند هدیه ای داده خواهد شد و یك جایزه ویژه هم در نظر گرفتیم كه به تشخیص هیئت داوران به یكی از بازیگران یا یك فیلم خاص داده خواهد شد.
افتخاری در ارتباط با داوران این دوره از جشنواره در مورد بررسی فیلم های با مبحث صدمه های اجتماعی، اظهار داشت: محمود اربابی فیلم نامه نویس، اكبر نبوی منتقد، سیدمحمود رضوی تهیه كننده، پوران درخشنده كارگردان و تهیه كننده و بهروز شعیبی كارگردان و بازیگر، اعضای هیئت داوران این دوره هستند و تلاش كردیم هیئت داوران از بهترین ها باشند تا افراد به هدیه دریافتی از جانب آنها افتخار كنند.
وی در ارتباط با پشتیبانی از سینماگران برای ورود به عرصه پیشگیری، اظهار داشت: سال قبل كه كارگردان فیلم كار كثیف روی صحنه آمد جمله ای كه گفت این بود كه خوشحال است قوه قضائیه به فیلم او توجه كرده است و از وزارت ارشاد گله داشتند كه كار اجتماعی آنها را ندیدند.
افتخاری، در مورد پرونده هایی كه می توان از آنها در تولید آثار استفاده كرد، بیان كرد: سال قبل با نامه ای از دكتر الفت خطاب به رؤسای دادگستری كل كشور خواهش كردیم در هر استان حداقل یك پرونده را به صورت فیلم نامه در اختیار بانك ایده ما قرار دهند. ما هم اكنون ۴۰ مبحث و عنوان داریم كه حاضر هستیم آنها را در اختیار سینماگران و كارگردانان قرار دهیم كه اگر آن آثار تولید شود بدون اینكه بیننده در جرم نقش داشته باشد آموزه های لازم را دریافت می كند. ۴۰ فیلم نامه مستند به قلم قاضی رسیدگی كننده در آرشیو اطلاعاتی ما موجود است. فیلم نامه در ارتباط با زندگی یك قاضی نوشته شده است و فیلم در حال تولید است. فیلم نامه فیلم "بازپرس"سه بار نوشته و اصلاح شده است و در حال تولید است. آقای گلفام تهیه كننده و كارگردان آن هستند.
دبیر شورای ارتقای آگاهی های عمومی معاونت اجتماعی قوه قضائیه، خاطرنشان كرد: یك فیلم مستند با اسم"زیر حكم" در فارس ساخته شده كه ۷۰ دقیقه است و در آن ترسیم كردیم چه صدمه هایی به خانواده وارد شده. پیام های اجتماعی مختلفی دارد. یك فیلم نامه دیگر مربوط به زمان دادستانی وقت آقای الفت است با عنوان"مهین" كه مبحث یك مستند است. در آن زمان در استان قزوین خانم های محجبه در بیرون شهر مورد سرقت قرار می گرفتند كه بعد از پیگیری ها خانمی دستگیر شد و متوجه شدیم كه بر مبنای عقده ای كه از مادر به علل مختلف داشت ۷ نفر را كه شبیه به مادرش پوشش داشتند به قتل رسانده بود. می خواهیم در این مستند بگوییم رفتار شما در خانه شاید بی اهمیت باشد اما می تواند جامعه را به یك حركت منفی وادار كند.
افتخاری با اشاره به ورود معاونت جلوگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در جهت تولید برنامه های تلویزیونی، اظهار نمود: معاونت پیشگیری سه برنامه تلویزیونی تهیه شده است. یكی از برنامه ها "خوش و بش" است كه در حال پخش از شبكه ۲ و با رویكرد گفتگو در زمان اختلاف نظر میان افراد است و برنامه دیگر "۰۰۹۸" است كه از شبكه آموزش نمایش داده می شود و با استفاده از این برنامه می خواهیم بگوییم ایران مظهر گفتگو است. برای مثال یكی از مسائلی كه منجر به طلاق می شود این است كه زن و شوهر با هم قهر می كنند در حالیكه اگر گفتگو می كردند مشكلات حل می شد. برنامه دیگر كه در حال ساخت است برنامه "بازگشت" است كه مربوط به افرادی است كه بعد از درخواست طلاق در مراكز مشاوره، از طلاق منصرف شدند. در این برنامه همزاد پنداری تولید می نماییم و با فرد در حال طلاق صحبت می شود كه فكر می كنم برنامه خوبی باشد چونكه صحبت و سخنرانی در آن نیست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان