نقره كار:

جهان با اصلاح نگرش خود باید تهدید ویروس كرونا را به فرصت تبدیل كند

جهان با اصلاح نگرش خود باید تهدید ویروس كرونا را به فرصت تبدیل كند به گزارش ثبت آسان یك وكیل دادگستری اظهار داشت: جهان باید با اصلاح بینش و نگرش خود در سه موضوع «حكمرانی، محیط زیست و صلح» تهدید ویروس كرونا را به فرصت زیست كرامتمند مبدل سازد.



محمد صالح نقره كار در گفت و گو با ایسنا، ضمن یادآوری هم آوایی سوگمندانه جهانی و ملی در سایه شوم مرگ و میر كرونایی، روی دیگر این تهدید را فرصتی برای بازبینی در سه موضوع "سیستم حكمرانی"، "تكریم محیط زیست" و"صلح همكارانه" دانست و اظهار نمود: عفریت مرگ آور كرونا هم دست ها را شست و هم باورها را و همین طور توجه ها به مطالبه حكمرانی كارآتر، بخردانه تر، شفاف تر، پاسخگوتر، تخصص مدارتر، شایسته سالار ر، رفاه گسترتر، اعتماد انگیزتر، در خدمت ترمیم و بهسازی سیستم خدمات اجتماعی و نظام سلامت، ضمن توجه به برابری و عدالت توزیعی، صلح همكارانه و همگرایانه، بهتر زیستن و با هم زیستن در سایه "تكریم محیط زیست"جلب شد.

وی كرونا را "معلم كوشش برای بهتر زیستن در سایه انطباق با محیط زیست خواند و اشاره كرد: دو آموزه مهم كرونا، بازبینی در حكمت نظری و حكمت عملی در مقایس جهانی است و از جانب دیگر، توجه به صلح و همبستگی جهانی و تثبیت روحی فرض برابری همه انسان ها در جهان و ترجمان "الناس كلهم سوا كاسنان المشط" معطوف شده است. فهم اینكه همه در وضعیت برابر قرار دارند و قدرت انسان در قیاس اراده حق و قاموس طبیعت ناچیز است و بازارجاع تفكر جهانی به عقل و وحی، رهاورد دوران عسرت بشر در مواجهه با بلای فراگیراست.

این وكیل دادگستری اضافه كرد: بازخوانی قاعده طلایی اخلاق كه آنچه برخود نمی پسندی بر دیگران مپسند است و اینكه سرنوشت همه انسان ها در عالم به هم پیوند خورده است. انسان مسئولیت پذیر در مدرسه عقل و وحی پرورش می یابد و انسان سوداگرِ زیاده خواه به تعبیر هابز همه چیز همچون سایرین و طبیعت را قربانی بقای خود می كند كه این مجال، بازخوانی حكمت نظری با نگاه های متكثر است.

نقره كار با بیان این كه «سه دستاورد حكمت عملی كاركرد قدرت در حكمرانی، همكاری برای صلح كرامت مند و تقید به حفظ محیط زیست است»، عنوان كرد: مدرسه كرونا با كلاس های آنلاین جهانی همه را پای میز آموزه های خود نشاند و فهماند كه بشر با همه نخوت های توسعه ای و باد خرد خویش نوآموز مدرسه آفرینش است و بیدی است كه با باد پر پرواز ویروس ناچیزی می ترسد و می لرزد و فرو می ریزد.

وی با اشاره به "زلزله كرونا در بنای مرسوم حكمرانی در گستره جهانی" اظهار داشت: كرونا نشان داد كارآمدترین سیستم ها، آن مصداقی است كه در مواجهه با پیچیدگی ها از انعطاف عملكردی در حل مساله ذیل برد مدیریتی و توان كنترلی بهنگام برخوردارست. سامانه ای كه نوك دماغ بین نیست و قدرت برنامه ریزی در وضعیت بحران به صورت دوربرد دارد می تواند اعتماد مردم را جلب و همبسته و پیوسته اهداف ملی را با قدرت بسیج كنندگی اقناع مدار و نه زورمندانه پیش برد كه در اینجا بحث مشروعیت و مقبولیت عمومی بیش از قدرت پلیسی و دولت انتظامی كاربرد دارد و اعتماد عمومی و پایگاه مردمی بمراتب توان افزاتر از ابزار سركوب و اعمال پلیسی، برد و برش دارد.

این وكیل دادگستری با اشاره به "اثر مبانی نظری حكمرانی ها در تصمیمات و اقدامات كرونایی، اهمیت نظریه دولت در رژیم های سیاسی را یادآور شد" و بیان كرد: دولت ها به مثابه پدیده ای اندام وار یا ابزار وار در نظریه های اثباتی، قراردادی یا الهی و فطری مبتنی بر الگوهای فاشیسم، كمونیسم، لیبرالیسم و توتالیتریسم یا به تعییر ابن سینایی وحدانیه الریاسه، هر یك تابع منظومه متمایز فكری خود اما واجد برخی عكس العمل های مشابه هستند. دولت های اقتدارگرا با الگوی متمركز مبتنی بر اعمال قدرت خود و دولت های مردم مدار با ایجاد اعتماد، شفافیت و گفت وگوی علنی هر یك سیمایی از كاركرد دولت و قدرت سیستماتیك را به نمایش گذاشتند و در این رهگذر قیاس و ارزیابی در سایه دنیای ارتباطات به شرط صداقت آمارها و تصویرهایی كه به بیرون مخابره می شود، با افكار عمومی خواهد بود. مطالبه ای كه از همه جای جهان شنیده شد بهبود كیفیت حكمرانی و اثربخشی سیاست گذاری بود و از هند تا افغانستان، روسیه، چین تا آلمان، اتریش، انگلستان و آمریكا طنین صدای مردم شنیده شد.
این پژوهشگر حقوق بشر در بخش دیگری از این گفت و گو با بیان این كه «اثر دوم پاندمی كرونا در حكمت عملی جهان معاصر، رویارویی با تخریب محیط زیستبه نام توسعه بوده است»، اشاره كرد: آنچه به بقای بشریت لطمه رسانده و كرونا زاییده آن به نظر می آید، قتل عام محیط زیستی است. كشتار بی حساب حیوانات، تخریب زیستگاه ها و معارضه با اكوسیستم، گرمایش زمین، تكنولوژی های پر مخاطره و تغییرات اقلیمی مصیبت زمین و آسمان امروز ماست و پیام كرونا همزیستی مسالمت جویانه با محیط زیست، ضمن تكریم حقوق زیستگاه مشترك همه ماست.

نقره كار در عین حال اشاره كرد: ممكنست آگهی بعدی كرونایی بمراتب بیرحمانه تر از این مورد، بشر متعرض محیط زیست را سر جای خود بنشاند؛ بدین سبب باید صلح را ذیل پرچم محیط زیست بر افرازیم وگرنه رقابت های تسلیحاتی اتمی، هسته ای، بیوتكنولوژی و هوش مصنوعی قدرت های مستكبر، جهان و محیط زیست و بشر را یكجا با هم می بلعد.

وی با اشاره به سخنرانی اخیر نخست وزیر اسپانیا كه در آن به شعر بنی آدم اعضای یكدیگرند "سعدی" استناد جسته بود، تصریح كرد: پشتوانه تمدن ایرانی و آموزه های ملی و دینی و ادبیات ما سرشار از مضامین انسان دوستی، طبیعت گرایی، مدارا ورزی و صلح خواهی است. برابری خواهی، توزیع عادلانه امكانات و رفاه اجتماعی و كاربست قدرت برای خیر عمومی و رفاه همگانی ضمن التزام به حقوق محیط زیست، همه در اندیشه ایرانی جایگاه رفیع دارد و این تهدید كرونایی زمینه ای برای خوانش آموزه هایی است كه می باید به آنها متدبرانه باز گردیم. ایران امروز برای بهبود و اصلاح به عقلانیت تلاشگرانه، معنویت خرافه ستیز، حكمرانی كارآمد و دموكراسی همكارانه محتاج است و اصلاح امور جز با تاكید بر سرمایه انسانی بهادار داخلی ممكن نیست.

وی در آخر "جهان را نیازمند نگاه كرامت فهم به صلح، محیط زیست و حكمرانی" دانست و اظهار داشت: تجارب و آموزه های جهانی نظیر آنچه كانت در كتاب صلح پایدار اشاره دارد ما را به درك مراتب كرامت ذاتی انسان در پرتو صلح عدالت گرایانه زندگان منهای جولان غرایز زیادت خواهانه سوق می دهد و باید یك گفت وگوی صلح خواهانه جهانی ذیل حق همبستگی برای شكست كرونا شكل بگیرد كه این تكاپوی جهانی و مساعی جمیله بدون كار فرهنگی و آموزشی تحقق پذیر نیست و جهان باید با اصلاح بینش و نگرش خود در سه موضوع "حكمرانی، محیط زیست و صلح" تهدید ویروس كرونا را به فرصت زیست كرامتمند مبدل سازد.





منبع:

1399/01/24
23:45:45
5.0 / 5
3220
تگهای خبر: آنلاین , بازار , توسعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است