در نشست بررسی ابعاد حقوقی نقش دولت فرانسه در كشتار مردم ایلام انجام شد

اثبات نقش دولت فرانسه در کشتار غیر نظامیان ایلامی در سال ۶۳

اثبات نقش دولت فرانسه در کشتار غیر نظامیان ایلامی در سال ۶۳ ثبت آسان: در نشست ابعاد حقوقی نقش دولت فرانسه در کشتار مردم ایلام در سال 1363، نقش این کشور در کشتار غیر نظامیان ایرانی در سال 63 به گواه شاهدان و از نظر حقوق بین الملل بررسی و مورد تایید قرار گرفت.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایسنا، علیمحمدی دبیر نشست ابعاد حقوقی نقش دولت فرانسه در کشتار مردم ایلام در سال ۶۳ در پنل اول این جلسه که در خبرگزاری ایسنا برگزار شد، با اشاره به این که بر طبق اسناد غیرقابل انکار، دولتمردان فرانسه بصورت مشخص در پروژه اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی نقش دارند، اظهار داشت: اصل تاسیس سازمان زنان، جشن های ۲۵۰۰ساله، انتقال امام به فرانسه، وارد کردن فرح به دربار در همین زمینه انجام شده است.


فرانسوی ها در جنایت جنگی کشتار مردم ایلام در سال۶۳ نقش داشتند وی با یادآوری این که بیشترین کمک های نظامی به صدام پس از شوروی توسط فرانسه انجام شد، اظهار داشت: بر طبق اسناد موجود، فرانسوی ها در جنایت جنگی کشتار مردم ایلام در سال۶۳ نقش داشتند. هواپیماهای فرانسوی از بامداد ۱۹ اسفند۶۳ تا پاسی از شب حجم عظیمی از حمله مقابل مردم ایران را انجام دادند.
وی افزود: در این روز بوسیله هوایی به اصفهان، تبریز، بانه، مریوان، آبادان، نهاوند، سرپل ذهاب، نفت شهر، حمله شد و صدها نفر کشته شدند. در روستای ماربره و دره شنه ۵۴ نفر شهید می شوند که در بین آنها ۱۸ کودک وجود داشت. این حملات با سلاح های فرانسوی انجام شد که برای حمله به نفتکش ها استفاده شده است.
در ادامه این جلسه عبد سبزی فرمانده وقت سپاه ایلام، اظهار داشت: من در جریان مقدمات تجاوز عراق به ایران هستم و عرض می کنم استان ایلام با داشتن۴۳۰ کیلومتر مرز با عراق بیشترین مرز در جنگ را داشت و پیش از شروع جنگ با درگیری پاسگاه های مرزی مواجه بودیم. پس از انقلاب ارتش از هم پاشیده بود و سپاه در مراحل مقدماتی تشکیل بود. شش ماه پیش از شروع جنگ، عراق به پاسگاه های ما حمله می کرد. در لوله های نفت بمب گذاری کردند. یک بمب هم در خیابان دهلران کار گذاشتند. در این مقطع تحلیل دشمن این بود که صدام می تواند ماموریت سقوط جمهوری اسلامی را انجام دهد، ولی گرفتار خطای راهبردی شد.

وی افزود: مردم استان ایلام در هشت سال دفاع مقدس با آنکه شهرها و روستاهای زیادی را از دست داده بودند، اما مهاجرت نکردند و به کوه ها و پناهگاه های طبیعی پناه می بردند و سرمای زمستان و گرمای تابستان را در چادر به سر بردند. آیت الله حیدری نماینده مجلس خبرگان رهبری استان ایلام و مرحوم تعمیرکاری و سایر روحانیت استان از جان خود مایه گذاشته و در کنار نیروهای مسلح در مقابل دشمن ایستادند.

فرمانده وقت سپاه ایلام در سال ۱۳۶۳ اشاره کرد: وقتی محاسبه دشمن غلط از کار درآمد، تجهیزات نظامی و هواپیمای جنگی روز دنیا را به صدام دادند. مردم ایلام در دره ماربره زندگی می کردند. خانواده خود من هم در دره ماربره در کنار سایر مردم حضور داشتند، ولی دشمن دره ماربره را بمباران کرد. تعداد زیادی از افراد بزرگ و کودک به شهادت رسیده یا مجروح شدند. این جنایت جنگی که در طول هشت سال جنگ نمونه های زیادی دارد، می تواند یک پرونده ای باشد برای استکبار جهانی و به ویژه فرانسه.
وی افزود: در سایر جنایات یک سنگر را بمباران کردند و یک نفر فقط از خانواده ۱۲ نفره زنده ماند. وقتی مرکز استان را بمباران کردند، ما برای مساعدت با افراد زیر آوار مانده رفتیم و یک نفر که زیر آوار مانده بود در همان وضعیت با مشت گره کرده گفت درود بر خمینی. مردم ما با این روحیه در مقابل دشمن مقاومت کردند.
سبزی اشاره کرد: ایلام پر از این داستان ها و مستندات غیرقابل انکار است و هیهات از این کار نکردن ها درباره ی این حوادث. ما نتوانستیم این واقعیت ها را به افکار عمومی دنیا نشان دهیم. در این جنایت یک خانواده ده نفره در بمباران از بین رفت. جانبازان زیادی با دردهای خود، ولی با همان اعتقادات درحال زندگی خود هستند. رسانه ها در انتقال این واقعیات ایفای نقش کنند.

در ادامه، علیمحمدی دبیر این جلسه بیان کرد: اسناد گویاست. چون عملیات بدر لو رفته بود، دشمن بعثی مناطق مختلف کشور را بمباران کرد. میراژها و سوپر اتانداردها از بمب هایی استفاده کردند که برای شلیک به نفتکش بوده است، ولی به روی سر مردم غیرمسلح ریختند. بمب کوه را مثل مته سوراخ کرده بود. در روستای ماربره جنگل بانی حضور داشت که مامور دولت بود. وی در این بمباران شهید شد. قرآن وی در هنگام بمباران ورق ورق شده و در هوا پخش گردید.

وی افزود: ژنرال فردوست در خاطرات خود می گوید آمریکا یک پایگاه سری در ایلام به وجود آورده بودند. آنها اصلا پاسخگوی به فرماندهان ایرانی نبودند. این فوق العاده مهم بوده و نیاز به بررسی دارد که چگونه و به چه دلیل در این منطقه این پایگاه به وجود آمد.

علیمحمدی اشاره کرد: باید مردم شهرهای مختلف که دشمن آنها را ۱۹ اسفند بیماران کرده اند به صحنه بیایند و اسناد این جنایات را به مردم دنیا نشان دهند. امام می گفت ما در کنار لانه های گرگ هستیم. این کشورها ادعای حقوق بشری دارند ولی سلاح های به صدام دادند که سبب کشتار مردم غیرمسلح و زنان و کودکان شده است. به بهانه تنش زدایی نمی توان جنایات این کشورها در حوزه حقوق بشر را پیگیری نکرد.
علیمحمدی در پاسخ به این پرسش که چرا اتفاقات روستای ماربره در داخل کشور به اطلاع مردم نرسیده است، اظهار داشت: پس از پایان دوران دفاع مقدس، عده ای به این نتیجه رسیدند که باید مردم را از فضای جنگ خارج نماییم، ولی روحیه درد و رنج مردم جنگ زده که بلافاصله تمام نمی گردد. آثار جنگ محو شد و الان آثار بمباران ایلام وجود ندارد، چون می گفتند می خواهیم سازندگی نماییم. گفتند مردم را از آثار جنگ عبور دهیم شاید نیت بدی هم نداشتند، اما کم کم روایتگری از جنگ فراموش شد. من نمی خواهم به کسی بهتان بزنم، اما به هر حال این اتفاقات پس از جنگ رخ افتاد. الان پرچم ایلام بلند شده و این پرچم باید استان به استان بلند شود.


نقش فرانسه در کشتار سال ۶۳ مردم ایلام از نظر حقوقی قابل اثبات است سیدایوب عبداللهی در پنل دوم نشست ابعاد حقوقی نقش دولت فرانسه در کشتار مردم ایلام در سال ۱۳۶۳ که در ایسنا برگزار شد، اظهار داشت: چرا یک انقلاب مردمی و ایدئولوژیک با یک مخاصمات جدی و جهانی مواجه می شود؟ بنظرم کشورهای استعمارگر دیدند که اگر انقلاب رشد کند ایدیولوژی اش با
ایدیولوژی آنها می جنگد و تاب ایدیولوژی محمدی را نداشتند.
وی ادامه داد: مخاصمات بین المللی یک روش و وسیله برای کشورگشایی و پیشبرد اختلافات مرزی بود و تسلط بر دولت های کوچک در راس برنامه های انگلیس و امریکا قرار داشت. حقوقدانان بین الملل به این فکر افتادند چه نماییم که آنرا حقوقی نماییم و از اثرات سوء و تبعات ان برای مردم عادی وغیرنظامی کم نماییم پس به مدت ۸ سال زحمت کشیدند که ایران در جلسات لاهه حضور داشته باشد و منتهی به کنوانسیونی بنام کنوانسیون حقوق لاهه شد. این کنوانسیون ها از کشتار جنگی جلوگیری می کند.

وی با اشاره به اصل تفکیک اظهار داشت: دولت های متخاصم را موظف کردند بین نظامی وعیرنظامی تفکیک قایل شوند و جاهایی از وسایل نظامی بهره گیرند که غیر نظامی وجود نداشته باشد. اما استثنائایی بر اصل تفکیک قائل شدند بطورمثال در جاهایی که مردم سپر انسانی قرار میگیرند دولت متخاصم مردم را جلو قرار میدهد تا مردم حمله نکنند و استثنایاتی قایل شدند و در سال ۱۹۴۹ کنوانسیون ژنو تصویب گردید و در آنجا منشور حقوق بین الملل تصویب گردید. در کنوانسیون ژنو ۴ کنوانسیون تصویب گردید که کنوانسیون چهارمش به ما مربوط می شود.

وی ادامه داد: کنوانسیون ها هدف قرار دادن غیرنظامی و دخالت کشورهای بیطرف در تخاصم را ممنوع کرده اند، حقوق بین الملل در تصرف است و وقتی دولت های جهان جمع می شوند، ایران یک دولت می باشد. قوانینی را خود این دولت ها تصویب کردند ولی آنرا رعایت نکردند.

وی اشاره کرد: بنظرم کاملا قابل اثبات است که دولت فرانسه با علم و اراده و به این نیت که دولت صدام را تقویت کند اقداماتش را انجام داده است. آنها دیدند که مردم با ۴ تا موشک و تانک از شهر خارج نمی شوند. در وزارت دفاع زومکن ها و مدارکش موجود است که کشورهای استعمارگر و غیر استعمارگر با صدام هستند، ایران با همه دنیا در جنگ بود.

وی ادامه داد: سلاح های شیمیایی را آلمانی ها به عراق دادند و تمام اینها کمک کردند و مردم ایران ماندند و صدام عقب ماند، درطول تاریخ در هرجنگی یک سانت از کشور ما از بین رفته، اما این جنگ ۸ سال طول کشید و تمام دنیا مقابل ما بودند و مردم ایران یک سانت خاک ایران را به عراق ندادند.

وی اظهار داشت: دولت های فرانسه و انگلیس و امریکا مستقیما به آلمان و صدام کمک کردند و مدارکش هست و نقض حقوق بین الملل را انجام دادند، ما ملت نجیبی هستیم که گذشت میکنیم. ما نجبب بودیم که مقابل آنها طرح دعوای حقوقی را مطرح نکردیم برای اینکه امیدی نداشتیم به جایی برسد که عدالت اجرا شود.

وی اشاره کرد: باید محکوم شوند و مردم بفهمند این کشورها چه جنایتکارایی هستند و شعارهای حقوق بشر و بشر دوستی و سایر عناوین چیزی جز گول زنک و مسایل اغفال کننده برای مردم جهان نیست و باید این کشورهای استعمارگر را محکوم کنند.
عبداللهی تاکید کرد: از نظر حقوق بین الملل، فرانسه به عنوان دولتی برخلاف کنوانسیون ژنو که خودشان آنرا تصویب کردند و عضو آن بودند آنرا نقض کرد و سوپر اتاندارد و میراژ را در اختیار عراق قرار دادند و مباشر در جنایت رخ داده هستند.

این حقوقدان اظهار داشت: حقوقدان ها و حقوق خوان ها در طول تاریخ آدم های آزاده و مستقلی بودند و امروز حقوقدانان ما از خرد و کلان، از بزرگان تا دانشجویان در این قضیه می توانند بسیار موثر باشند. لازمه طرح دعوا این است که جمع های کوچکی در هر استان ایجاد کنند و بعد آغاز به تحقیق و جمع آوری مدارک مستند و محکمه پسند کنند تا حقوقدان های بین المللی برمبنای آن حکم صادر کنند.


خاطرات شاهدان عینی از بمباران روستای ماربره توسط میراژ های فرانسوی در پنل سوم نشست ابعاد حقوقی نقش دولت فرانسه در کشتار مردم ایلام در سال ۱۳۶۳ که در ایسنا برگزار شد، علی حسن عزیزپوریان از شاهدان عینی و اهل روستای ماربره با گرامیداشت شهدای این روستا در جنگ تحمیلی با اشاره به جنایت ۱۹ اسفند ۱۳۶۳ که در ان روزها کودکی ده ساله بوده است، اظهار داشت: تعدادی از کشورهایی که صدام را حمایت می کردند عملا وارد جنگ با ایران شدند و با فروش تسلیحات همچون هواپیماهای مدرن شادی و زندگی را از کودکان و زنان و مردان ایران همچون از زنان و مردان و کودکان در روستای ما گرفتند. ۵۴ نفر در روستای ما شهید شدند که ۱۹ نفر انها کودک بودند.
وی افزود: ما باید این جنایت ها مقابل مردم و کودکان را بازگو نماییم که مدعیان حقوق بشر مرتکب شدند.
این شاهد عینی اظهار داشت: در آن زمان فضای رسانه ای و امکانات رسانه ای اینقدر نبود که این مسایل را بازگو نماییم، اما امروز لازم است این مسایل بیان شود.
او گفت که روستای ماربره به گونه ای بمباران شده که برای ماه ها جرات حضور فیزیکی در روستا پس از بمباران را نداشتیم.
رضا اسفندیاری شاهد عینی دیگر در سخنانی با یادآوری روزهای بمباران روستایش اظهار داشت: در ماربره طفلان چند ماهه و یک ساله و کودکان چند ساله شهید شدند. در مدرسه که باز شد برای ناهار به خانه برگردند سرهایشان در مدرسه جا ماند و کودکی دیگر به خانه برنگشت. کجای دنیا این جنایت را می توان گفت! از نظر نظامی و حقوقی نمیدانم اما به عنوان معلم می گویم ما و کودکان مان چه گناهی مرتکب شده بودیم که باید چنین جنایتی در حق مان انجام شود؟ هاجر پنج فرزندش در این بمباران تکه تکه شدند. درست چند روز مانده به عید نوروز، دشمن خانه ما را تکاند و فرزندان و زنان ما را به خاک و خون کشیدند.
عباس سارایی از خانواده شهیدان سارایی و از بازماندگان بمباران روستای ماربره توسط هواپیماهای میراژ که از طرف فرانسه به صدام حسین داده شد اظهار داشت: نزدیک به ساعت ۱ ظهر روز ۱۹ اسفند ۱۳۶۳ بود و مشاهده کردم با برخی از مردم که نخستین موشک به تپه ای مشرف به روستا شلیک کرد. پس از چند دقیقه در مرحله بعدی باردیگر موشک شلیک کرد و ترکش و دود همه آسمان را گرفت و بعد دیدیم که جنازه تعداد زیادی از افراد و اقوام و خانواده ام را که به خاک و خون کشیده شده بودند. وقتی به خودم آمدم به سبب ترکش و موج انفجار گیج بودم و اطرافم پر از تکه پاره بدن ها و اجساد بود.
خدیجه محمدی یکی دیگر از بازماندگان حمله به روستای ماربره که پدر و مادر خودرا در این بمباران از دست داده است اظهار داشت: در روستا که بودیم بمباران روستا شروع شد. موج بمباران من را از پدرم جدا کرد. آنقدر دود سیاه در فضا بود که نمی توانستیم کسی را شناسایی نماییم. سر، دست و پای قطع شده زیادی آنجا وجود داشت. به من ترکش به هدف خوردن کرده بود. در بیمارستان که بستری شده بودم، متوجه نشده بودم پدر و مادرم شهید شدند. خیلی از نزدیکان و اقوام ما عزادار شده بودند.

وی اظهار داشت: گناه این مردم چه بود؟ چرا هیچ وقت از این مردم یاد نشد؟ من دیگر پس از آن روز هیچ عیدی نداشتم و هیچ گاه آن جنایات را فراموش نکرده ام. فقط یک عکس از پدر و مادرم برای من به یادگار مانده است.




منبع:

1401/12/17
13:38:21
5.0 / 5
419
تگهای خبر: پروژه , تجهیزات , سازمان , سند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است