به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، شاخص بورس در آخرین روز كاری هفته (چهار شنبه) با 14 واحد رشد در جایگاه 87 هزار و 897 واحدی قرار گرفت.
در این روز 486 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش یك هزار و 792 میلیارد ریال در 48 هزار و 619 نوبت بازار سرمایه خرید و فروش شد.
شاخص فرابورس هم در معاملات چهارشنبه با 9 واحد رشد به رقم 976 واحد رسید و بیش از 273 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش یك هزار و 688 میلیارد ریال در 39 هزار نوبت خرید و فروش شد.
*اتصال بازار سرمایه ایران به بیش از 30 بازار مهم دنیا
جانشین رییس سازمان بورس در امور بین الملل در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه این خبر را اعلام نمود و اظهار داشت: بحث بین المللی شدن بازار سرمایه موضوعی فراتر از حضور یا جذب سرمایه گذار خارجی است.
بهادر بیژنی اضافه كرد: بین المللی شدن بازار سرمایه فرآیندی است كه برای تكمیل آن باید قدم هایی برداشته شود؛ یكی از گام ها دسترسی دوجانبه است. بدین سان كه ما به بازارهای بین المللی دسترسی داشته باشیم و برعكس این مورد هم رخ دهد. همینطور تعامل و بالا بردن استانداردها مهم است. نقش ما در تصمیم گیری های بین المللی جهانی هم نكته دیگری است. علاوه بر اینها برای بین المللی شدن بازار سرمایه باید به صورت فعالانه در این مهم گام برداشت.
* كل زنجیره فولاد در بورس كالا عرضه شود
مدیرعامل بورس كالا اظهار داشت: رعایت منافع واحدهای بالادستی و پایین دستی فولادی در بورس امكانپذیر است و ما می توانیم با یك روش میانه ای كه منافع هر 2 طرف رعایت شود به یك مدل كشف قیمت مناسب در بورس برسیم.
به گفته حامد سلطانی نژاد، اگر می خواهیم در حوزه صادرات شفاف باشیم، باید واردات شفاف داشته باشیم. همینطور باید نحوه قیمت گذاری و نحوه تخصیص محصولات وارداتی مشخص باشد كه این اتفاق می تواند در بورس كالا بیفتد.
*تداوم روند صعودی بورس
مدیرعامل یك شركت فعال در بازار سرمایه، سیگنال مثبت و باثبات از بازارهای جهانی به همراه رشد نرخ دلار را عامل رشد 35 درصدی سود عملیاتی گزارش های 6 ماهه امسال شركت ها دانست.
محمد صدرایی اظهار داشت: بعد از چندین فصل گزارش های نامساعد درباره وضعیت مالی و عملكرد شركت ها در پی ركود حاكم بر كشور و بازارهای جهانی، بالاخره سمت وسوی گزارش های شش ماهه نخست در عمده شركت ها حاكی از آن است كه سود عملیاتی و سود خالص هر دو با رشدی قابل توجه نسبت به دوره مشابه سال 95 مواجه شده اند.
* رونمایی از كارافزار انگلیسی «بانك جامع اطلاعات مالی ایران»
از نسخه فارسی نرم افزار بانك جامع اطلاعات مالی ایران رونمایی شد.
* پرداخت كامل سود اوراق شهرداری ها
مدیرعامل فرابورس ایران از تسویه كامل سود اوراق شهرداری ها در فرابورس اطلاع داد و اظهار داشت: همه سود اوراق شهرداری ها تا آخر هفته قبل به حساب دارندگان این اوراق واریز شد.
امیر هامونی اضافه كرد: باید توجه داشت اوراق متنوعی با درجات متفاوتی از ریسك در بازار بدهی موجود است كه از میان آن ها اوراق بدهی دولتی را در زمره كم ریسك ترین اوراق موجود در بازار دسته بندی می كنند و این در شرایطی است كه در دنیا همواره ریسك اوراق شهرداری ها از اوراق دولتی كمی بالاتر است.
* بانك ها از صدور یونیت های سرمایه گذاری منع شدند
به گفته مدیر نظارت بر نهاد های مالی، بانك ها و موسسه های مالی و اعتباری موظفند بدون نیاز به طی تشریفات اصلاح اساسنامه و امیدنامه ضمن معرفی شخص واجد شرایط دیگری به عنوان مدیر ثبت رویه پذیره نویسی، صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری صندوق مربوط را به گونه ای اصلاح كنند كه دریافت درخواست صدور واحدهای سرمایه گذاری فقط به روشی غیر از رجوع سرمایه گذار به شعبه بانك ها یا موسسه های مالی و اعتباری امكانپذیر باشد.
محمدرضا معتمد اضافه كرد: آن دسته از صندوق های سرمایه گذاری كه هم اكنون بانك ها یا موسسه های مالی و اعتباری عهده دار سمت ركن مدیر ثبت آنها هستند یا با استفاده از شعبه بانك ها و موسسه ها درخواست های صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری صندوق انجام می گیرد از این پس در زمینه صدور واحد منع شدند.
* معرفی استارتاپ ها و حمایت بازار سرمایه
گردهمایی ”معرفی استارتاپ ها و شتاب دهنده های بازار سرمایه” با حضور 26 استارتاپ، شانزدهم آبان ماه برگزار گردید.
در این نشست، دبیر كل كانون كارگزاران بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: نیمی از استارتاپ ها نمی توانند موفق باشند و با عنایت به صدمه پذیری شركت های دانش بنیان و اهمیت آنها در اقتصاد، حمایت از آنها ضروری است.
* شركت های بزرگ جهان در راه ایران
دبیر اجرایی نشست فرصت های اقتصادی و سرمایه گذاری ایران اظهار داشت: تنها راه سرمایه گذاری در ایران، جذب سرمایه های خارجی است اما بهترین راه جذب سرمایه های خارجی، مشاركت های اقتصادی است.
* ادغام شركت های خدمات فناوری ارتباطات و اینترنت
در عرصه فناوری اطلاعات و بانكداری سرمایه گذاری ایران شركت های اینترنتی 'های وب' و 'پارس آنلاین' ادغام شدند.
مدیرعامل مدیریت سرمایه كیان اظهار داشت: حوزه كسب و كار پروانه های FCP بسیار متفرق است و هیچ كدام از این شركت های دارای مجوز به تنهایی توان تبدیل شدن به یك اپراتور قوی را ندارند. ادغام شبكه مشتریان و زیرساخت های این شركت ها، با امكان استفاده از منابع بازار سرمایه می تواند این امر را محقق كند.
حال خوش این روزهای صنعت خودرو
ورود خودروسازان خارجی به كشور بعد از برجام شكل جدیدی به خود گرفت. بر مبنای آمارها در این مدت 6 شركت پژو، سیتروئن، رنو، هیوندایی، بنز و فولكس واگن برای مذاكرات و عقد قرارداد به ایران آمده اند.
مذاكره با خودروسازان خارجی و جلب رضایت آنها برای سرمایه گذاری در ایران، كار بسیار سختی به حساب می آید و در صورت نبود توافق هسته ای و برجام، هیچكدام از 6 شركت پژو، سیتروئن، رنو، هیوندایی، بنز و فولكس واگن، برنامه ای برای فعالیت در كشور نداشتند. ازاین رو هرچند تا اجرای همه این قراردادها و تفاهم نامه ها راه زیادی مانده اما حضور این تعداد خودروساز بزرگ در ایران آن هم در این مدت نسبتا كم، اتفاقی مبارك و خوش یمنی است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
اقتصام*9123*1961* خبرنگار: زهره دریغ گفتار* انتشار: مریم مسعود