تجربه قلعه گنج كرمان به كمك محرومیت زدایی لنده می آید

تجربه قلعه گنج كرمان به كمك محرومیت زدایی لنده می آید ثبت آسان: علی محمد احمدی استاندار كهگیلویه وبویراحمد به همراه تعدادی از مدیران اجرایی این استان با دعوت محمد سعیدی كیا رئیس بنیاد مستضعفان برای بازدید از روند اجرای طرح های محرومیت زدایی این نهاد عازم شهرستان قلعه گنج كرمان شد تا باكوله باری از تجربه به جنگ محرومیت درلنده برود.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایرنا، شهرستان قلعه گنج همچون مناطق محروم كشور است كه در 420 كیلومتری جنوب كرمان قرار دارد.
این شهرستان از سال 1393 توسط بنیاد مستضعفان كشور بعنوان منطقه پایلوت محرومیت زدایی كشور ارائه شد.
بنیاد مستضعفان سپس كارنامه درخشان از طرح پایلوت اقتصاد مقاومتی در محرومیت زدایی از قلعه گنج كرمان، در دومین اقدام جهادی، عزم خودرا با انعقاد تفاهم نامه ای برای رفع محرومیت های تاریخی شهرستان لنده در جنوب استان كهگیلویه وبویراحمد جزم كرده است.
در سفر كاری و بازدید استاندار و برخی مدیران اجرایی كهگیلویه وبویراحمد از طرح های اقتصادی، عمرانی و محرومیت زدایی در حوزه های شهری و روستایی شهرستان قلعه گنج، نشست های تخصصی باز با مسئولان، كارآفرینان و فعالان اقتصادی این منطقه برگزار گردید.
مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری كهگیلویه وبویراحمد هدف از بازدید استاندار و تیم اقتصادی و عمرانی همراهش به منطقه قلعه گنج كرمان را كسب تجربه و آشنایی بیشتر با روند اجرای طرح های گوناگون اقتصادی، عمرانی، زیربنایی و اشتغال زایی در این منطقه و بررسی نقاط قوت و ضعف این طرح ها عنوان نمود.
سید محمد تقوی گفت: شهرستان لنده كه سپس قلعه گنج بعنوان دومین شهرستان پایلوت محرومیت زدایی از طرف بنیاد مستضعفان كشور معرفی شده مقرر است توسط سرمایه گذاری های لازم از طرف این بنیاد در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و احداث و تكمیل زیرساخت های عمرانی و زیربنایی و در تمامی بخش ها از محرومیت خارج شود.
مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری كهگیلویه وبویراحمد اظهار داشت كه این طرح كه بعنوان الگوی اقتصاد مقاومتی در كشور مطرح است با تاكید بر توانمندی محلی مردم منطقه و بهره گیری از ظرفیت بخش غیردولتی اجرا میگردد و سبب محرومیت زدائی، احداث اشتغال، توسعه اقتصادی و رفع مشكلات معیشتی و اقتصادی مردم منطقه خواهد شد.
تقوی اشاره كرد: طرح های محرومیت زدایی شهرستان لنده باید در یك بازه زمانی پنج ساله اجرایی و عملیاتی شوند.
وی تصریح كرد كه مقرر است با اجرای طرح های محرومیت زدایی توسط بنیاد بركت همچون در حوزه اشتغال پایدار، تقویت تولید، راه اندازی بنگاه های اقتصادی كوچك و متوسط و تقویت بخش های زیربنایی، كشاورزی و دامپروری خصوصاً در روستاها و پشتیبانی از فعالیت های فرهنگی، آموزشی و علمی از محرومیت های عمیق این منطقه كاسته شود.
وی اشاره كرد: اختصاص 150 میلیارد ریال تسهیلات روستایی یكی از طرح های مهم اقتصادی و محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان در شهرستان لنده خواهد بود.
وی اشاره كرد: بهره این تسهیلات 18 درصد است كه مقرر است پنج درصد سود این وام توسط خود بنیاد مستضعفان، پنج درصد باز توسط دفتر مناطق محروم ریاست جموری تامین و تنها هشت درصد سود توسط متقاضی پرداخت گردد.
تقوی اضافه كرد: بانك سینا باز بعنوان بانك عامل برای پرداخت تسهیلات در شهرستان لنده استقرار یافته و الان باز بیشتر از 30 دفتر در بخش روستایی و شهری راه اندازی شده و مشغول احصا و شناسایی ظرفیت ها و استعدادهای بالقوه شهرستان در حوزه های گوناگون هستند.
مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری كهگیلویه وبویراحمد اشاره كرد: برمبنای تفاهم نامه منعقد شده مقرر است كه طرح های محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان در شهرستان لنده در 127 شاخص اجرایی و عملیاتی شود.
تقوی اشاره كرد: طرح های محرومیت زدایی در اولین مرحله طرح پایلوت در شهرستا لنده در حدود 21 روستای بالای 20 خانوار عملیاتی می شوند و در مراحل بعدی باز تمامی روستاها و مناطق مختلف شهرستان مشمول اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی وعمرانی و خدماتی بنیاد مستضعفان خواهند شد.
شهرستان كوهپایه ای، گرمسیری و قدیمی لنده به مركزیت شهر لنده از شهرستان های هشت گانه كهگیلویه وبویراحمد دارای جمعیتی افزون بر 23 هزار نفر در فاصله حدود 270 كیلومتری یاسوج مركز این استان واقع شده است.

** سیمای فقر در روستاهای لنده
روستاها و اتاقك های كاهگلی در شهرستان لنده بااینكه قدمت تاریخی و كهن این دیار را حكایت می كنند اما می توان سیمای فقر و محرومیت عمیق را از رخسار كودكان با جثه های نحیف، دستان پینه بسته مادران رنج دیده و پدران گوژ پشت این منطقه به وضوح مشاهده كرد.
روستائیانی كه همچون دیگر هم تباران خود در بیشتر از یكهزار و 676 روستای دارای سكنه استان كهگیلویه وبویراحمد اگر طعم خدمت رسانی بی منت توام با عدالت در توزیع امكانات و احداث زیرساخت های اولیه را بچشند دیگر از روستاها مهاجرت نمی كنند.

** لنده شهر اولین ها
شهرستان لنده در كنار همه داشته ها و نداشته هایش، ظرفیت ها، استعدادها و قدمت تاریخی خود دارای خاصیت بارز مهم دیگری بوده همچون اینكه به شهر اولین ها مشهور است.
لنده از سال 1305 بعنوان یكی از بخش های شهرستان كهگیلویه فعال بوده و این بخش در سال 91 به شهرستان ارتقا یافت.
نخستین مسجد، حسینیه و مدرسه (مكتب خانه) منطقه باز در سال 1330در شهر كنونی لنده تاسیس شد.
به گفته مسئولان و اهالی این شهرستان همین طور اولین شناسنامه یا سند سجلی منطقه به نام «محمدحسین خان ضرغامی طیبی» از اهالی منطقه در سال 1310 در لنده صادر شد.
این شهر همین طور روزگاری دارای اولین پادگان آموزشی نظامی منطقه بود و حتی جوانانی از سایر استان های مختلف كشور در این پادگان، آموزش های نظامی را فرا می گرفتند.
اكنون شهر لنده با این قدمت تاریخی و همین طور ظرفیت های متنوع طبیعی و گردشگری برای رفع محرومیت به شدت نیازمند حمایت و توجه جدی مسئولان و متولیان امر است.
استان كهگیلویه وبویراحمد دارای هشت شهرستان، 17 شهر، یكهزار و 676 روستای دارای سكنه با جمعیتی افزون بر 713 هزار نفر در جنوب غربی ایران واقع شده است.
3016/1662


1397/09/07
21:13:55
5.0 / 5
5077
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است