پژوهشگاه قوه قضاییه:

به دنبال تربیت پژوهشگران متخصص در امور قوه قضاییه هستیم

به دنبال تربیت پژوهشگران متخصص در امور قوه قضاییه هستیم رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اعلان اینکه در یک سال اخیر، سنگ بنای تربیت پژوهشگران ویژه قوه قضاییه در پژوهشگاه گذاشته شده است اظهار داشت: به دنبال تربیت پژوهشگران متخصص در امور قوه قضاییه هستیم.


به گزارش ثبت آسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه، سید حجت اله علم الهدی در جلسه امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری اظهار نمود: به تربیت پژوهشگران متخصص در امور قوه قضاییه اشاره نمود و اظهار داشت: اهتمام کرده ایم در جذب اعضای هیات علمی و پژوهشگران به شکلی عمل نماییم که این افراد بعنوان سرمایه های انسانی، همیشه در اختیار قوه قضاییه برای حل چالش ها و مشکلات باشند.

وی افزود: انجام کار پژوهشی برای قوه قضاییه لزوما بوسیله برونسپاری امکان پذیر نیست؛ البته تمام ظرفیت های ممکن برای برونسپاری را فعال کردیم. به عبارت دیگر همه بسترهای لازم مانند پشتیبانی از پایان نامه ها، جذب سرباز نخبگان، اعطای فرصت های مطالعاتی به اساتید دانشگاه و.... در پژوهشگاه قوه قضاییه فعال گردیده است.

علم الهدی اظهار داشت: نخبه ای که بتواند بعنوان پژوهشگر قوه قضاییه ایفای نقش کند باید به صورت میدانی وارد بدنه دستگاه قضایی شده و برای حل مشکلات و چالش ها راهکار بدهد برای اینکه در پژوهشگاه کار تحقیقاتی دانشگاهی یا کار پژوهشی انتزاعی صورت نمی گیرد.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: آنچه قوه قضاییه از پژوهشگاه انتظار دارد حل مسائل و چالش ها به صورت علمی است و این مهم فقط با برونسپاری امور پژوهشی امکان پذیر نخواهد بود پس حتما باید در خود قوه قضاییه یک تیم پژوهشی کارآمد و متخصص تشکیل گردد و این افراد همیشه برای حل چالش های قضایی حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در یکسال اخیر، سنگ بنای تربیت پژوهشگران ویژه قوه قضاییه در پژوهشگاه گذاشته شده است و این مساله را بطور جدی دنبال می نماییم.

علم الهدی با اعلان اینکه پژوهشگاه قوه قضاییه اهتمام کرده ارتباطات گسترده ای با بدنه دستگاه قضا برقرار کند اظهار داشت: علت این مهم آنست که وظیفه و ماموریت پژوهشگاه، تصمیم سازی و حل چالش های قوه قضاییه است.

وی اشاره کرد: در مجموع پژوهشگاه قوه قضاییه اهتمام کرده در کنار فعال سازی ظرفیت های داخلی و ایجاد یک تیم تخصصی پژوهشی، بر روی فعال سازی ظرفیت های بیرونی متمرکز شود تا فقط به نیروهای مستقر در پژوهشگاه محدود نباشد و بتواند از تجربیات و دانش قضات، کارکنان قضایی و اساتید دانشگاه بهره مند شود.

علم الهدی با اعلان اینکه پژوهشگاه قوه قضاییه با دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری زمینه های همکاری مشترک بسیاری خصوصاً در کارهای پژوهشی دارد اظهار داشت: دانشگاه ساختار پژوهشی خاص خودرا دارد و هر چقدر بُعد پژوهشی خودرا تقویت کند بهتر است و نگاه پژوهشگاه قوه قضاییه نیز به پژوهش در دستگاه قضایی انحصاری نیست.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه تاکید کرد: در همه بخش های قوه قضاییه با هماهنگی، تعامل و هم افزایی باید مجموعه های تحقیقاتی و پژوهشی وجود داشته باشد و برنامه اجرائی و کلان پژوهشگاه نیز ایجاد یک دفتر مطالعات در هر یک از بخش های قوه قضاییه است تا بتواند نیازهای جاری را برطرف کند.

علم الهدی همین طور به شروع تدوین سند تحول پژوهشگاه قوه قضاییه اشاره نمود و اظهار داشت: تلاش شده است این سند به روشی تدوین شود که الگویی برای کل قوه قضاییه باشد.
در بعضی مراکز اجرائی بودچه پژوهشی موردی هزینه می شود

در ادامه این جلسه، محسنی رئیس دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری اظهار نمود: هر قدر پژوهش در کشور ما رشد یابد اساسا به نفع همه خواهد بود اما در بعضی مراکز اجرائی بودجه پژوهشی کاملا موردی هزینه می شود.
رئیس دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری اظهار داشت: معتقدم اگر همه بخش های قوه قضاییه پژوهشکده های کوچک داشته باشند تا کارهای پژوهشی تعریف کنند و این کارها در یک جایی تجمیع شود، هیچ ایرادی ندارد و حتی معتقدم موازی کاری در پژوهش هیچ مشکلی ندارد کما اینکه امکان دارد یک درس را چند استاد در دانشگاه ارائه نمایند.

محسنی افزود: در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در کنار معاونت پژوهشی دانشگاه، ظرفیت های بسیار خوبی وجود دارد که میتوانند در کارهای پژوهشی مفید باشند. از طرف دیگر پژوهشگاه قوه قضاییه پژوهشگرانی دارد که ممکنست در یک زمینه و موضوعی به علت تمرکز پژوهشی، تخصص داشته باشد که می تواند در آن رشته و موضوع در دانشگاه حضور پیدا کرده و تدریس کند.

وی تاکید کرد: همین طور در برگزاری سمینارها و انجام تحقیقات ظرفیت ها و زمینه های همکاری بسیار خوبی بین دانشگاه علوم قضایی و پژوهشگاه قوه قضاییه وجود دارد. بعنوان مثال در پژوهش هایی که با بخش های مختلف قرارداد و همکاری داریم، چه بهتر اینکه پژوهشگران پژوهشگاه قوه قضائیه نیز بتوانند حضور داشته باشند تا از زاویه دید دیگری به مساله ورود شود.

در ادامه این جلسه نیک فرجامی معاون پژوهشی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری اظهار داشت: پژوهش یک مساله یک بسیار ضروری در دستگاه قضایی است برای اینکه احکام قضایی باید مسبوق به علم و کار پژوهشی باشد.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری اضافه کرد: هم اکنون قضات با حجم بالایی از پرونده های قضایی رو به رو هستند و مشغله آنها به قدری زیاد است که هر چقدر هم در دوره دانشگاه خوب درس خوانده و مطالعه کرده باشند، در بعضی مسائل جدید نیاز به بروزرسانی علمی دارند.

نیک فرجامی افزود: گاهی مسائل جدیدی مانند داراهای مجازی، بیت کوین یا رمز ارزها مطرح می شود که نیاز به کار پژوهشی دارد. اگر امروز در حوزه بیت کوین دعوایی مطرح شود، قاضی ما چکار باید بکند؟ معتقدم در این دست مسائل و موضوعات روز، زمینه برای کارهای پژوهشی بسیار است و دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، آمادگی کامل برای همکاری با پژوهشگاه قوه قضاییه دارد.

غمامی در ادامه این جلسه اظهار داشت: باتوجه به ابلاغ سند تحول قضایی، بنظر می رسد از این پس سازمان های تابعه قوه قضاییه باید جایگاه خودرا در سند تحول پیدا کنند و دانشگاه و پژوهشگاه دو نهادی هستند که در سند تحول دیده شده و برای آنها ماموریت پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: بر این اساس می توان دو نوع برنامه ریزی کرد؛ یک نوع برنامه ریزی می تواند برمبنای اولویت های پیش بینی شده برای هر یک از این دو نهاد در سند تحول قضایی باشد. نوع دوم برنامه ریزی نیز می تواند برمبنای ماموریت های مشترک دو نهاد در سند تحول قضایی صورت گیرد.

شهید شاطری پور رئیس پژوهشکده حقوق جزا و جرم شناسی نیز در بخش دیگری از این جلسه اظهار نمود: بنظر می رسد انقلاب در سیاست جنایی و حوزه های حقوق کیفری باید از قوه قضاییه شروع شود و به سطح مطالبه گری در کل کشور برسد. در این عرصه باید فراتر از دستگاه قضا نگاه و الگوی مطالبه گری علمی را ایجاد نماییم.
وی با اعلان اینکه مطالبه گری بسیار لازم است اظهار داشت: بعنوان مثال تا کنون در دادگاه های ویژه، بیش از 30 پرونده مفاسد اقتصادی کلان بررسی و آرای قضایی صادر گردیده است که بنا را بر تحلیل کیفرشناختی این آرا در قالب نرم افزارهای کیفی بمنظور لطمه شناسی و ریشه یابی مشکلات گذاشتیم.

رئیس پژوهشکده حقوق جزا و جرم شناسی افزود: بخش قابل توجهی از چالش های دستگاه قضا مربوط به حوزه کیفری است که در این عرصه به لحاظ فکری و مبانی معرفتی، وابسته و وام دار ادبیات دیگران هستیم و متاسفانه یکی از حوزه هایی است که در آن بومی سازی انجام نشده است.

وی ادامه داد: اینکه دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری به سمت ایجاد دانشکده پیش گیری از وقوع جرم رفته بسیار باارزش است؛ البته این دانشکده زمانی می تواند موثر باشد که در تراز انقلاب اسلامی و متکی به آن باشد. معتقدم در بحث نظام سازی، دانشگاه و پژوهشگاه باید ارتباط سیستماتیک داشته باشند.

شاطری پور تاکید کرد: داشتن قاضی در تراز انقلاب اسلامی مستلزم عدالت کیفری در تراز انقلاب اسلامی است و وقتی چنین عدالتی وجود داشته باشد، قاضی بطور خودکار جایگاه خودرا پیدا می کند.

رئیس پژوهشکده حقوق جزا و جرم شناسی متناسب سازی مجازات ها با محوریت پرونده شخصیت، ریشه یابی مفاسد اقتصادی و راه اندازی قرارگاه علمی مبارزه با این مفاسد، مساله زندان و ازدحام جمعیت زندان ها و تدوین اصول راهبردی سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران را همچون اولویت های این پژوهشکده عنوان نمود و اظهار داشت: تحقیقات در پژوهشکده حقوق جزا و جرم شناسی برمبنای نظام مسائل قوه قضاییه تعریف شده است.

روح الله قلی خانی رئیس پژوهشکده استخراج آرا و مطالعات رویه قضایی نیز در این جلسه به راه اندازی سامانه ملی آرای قضایی اشاره نمود و اظهار داشت: سامانه برمبنای دو وظیفه اساسی پژوهشگاه یعنی انتشار حداکثری آرا و نقد و تحلیل آرا قضایی کار می کند و یک سامانه کاملا بومی است.

وی به قابلیت های سامانه ملی آرای قضایی خصوصاً در نسخه جدید آن اشاره نمود و اضافه کرد: در سامانه آرای منتشره به قوانین استناد شده در رأی، لینک شده است و همین طور می توان بررسی کرد که درباره یک قانون، چه تعداد رأی صادر گردیده است. ذیل هر رای هم بستری تحت عنوان نقد رأی تعریف شده است که مراجعه کنندگان می توانند انتقادها و نظرات علمی خودرا نسبت به رأی منتشره درج کنند.

وی تاکید کرد: بنظر می رسد در بحث رویه قضایی، دسترسی به آرا و قوانین مربوطه می تواند خود یک دانشگاه و آموزشگاه حقوق باشد و در همین زمینه می توان کارهای مشترکی را با دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری انجام داد.

قلی خانی همین طور با اشاره به شیوه جدید برگزاری جلسات نقد رأی اظهار داشت: با بازبینی در شیوه نامه برگزاری جلسات نقد رای، امروز جلسات نقد رأی در 31 استان کشور با حضور قضات صادرکننده رأی و سایر قضات دادگستری استان مربوطه برگزار و خروجی این جلسات در نهایت به صورت کتاب منتشر و برای دیوان عالی کشور نیز ارسال می شود.

در آخر این جلسه نیز محمودرضا کریمی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه قوه قضاییه، به پویایی و به روز شدن اقدامات رسانه ای پژوهشگاه اشاره نمود و اظهار داشت: در همین راستا، رصد و پایش افکارسنجی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بطور روزانه و هفتگی انجام می شود تا پژوهشگران پژوهشگاه قوه قضاییه در بزنگاه ها و مسائل روز داخلی و خارجی بتوانند از منظر حقوقی در رسانه ها ورود کنند و به تبیین علمی موضوع بپردازند.

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه قوه قضاییه، افزود: همین طور در برگزاری نشست ها و همایش های علمی داخلی و بین المللی، دو مجموعه پژوهشگاه و دانشگاه، زمینه های همکاری مشترک خصوصاً در برگزاری کارگاه ها و دادگاه های شبیه سازی دارند.

وی تاکید کرد: در بحث آموزش همگانی حقوق خصوصاً حقوق عامه نیز ظرفیت های همکاری مشترک در قالب های مختلف رسانه ای مانند انیمیشن و اینفوگرافیک وجود دارد.
کریمی در ادامه به ایجاد سامانه ایده در پژوهشگاه قوه قضاییه اشاره نمود و اظهار داشت: برخی ایده های واصله که قابلیت تبدیل به طرح های پژوهشی را دارد می تواند مورد استفاده دانشجویان دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در طرح های تحقیقاتی و پایان نامه ها قرار گیرد.

در آخر این جلسه، تفاهم نامه همکاری مشترک علمی میان پژوهشگاه قضاییه و دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری به امضا روسای این دو نهاد رسید.



1399/11/04
22:24:30
0.0 / 5
1176
تگهای خبر: اقتصاد , خدمات , رئیس , راه اندازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است