هند: تفاهم نامه خرید لوكوموتیو با ایران بزودی اجرایی می گردد
ثبت آسان: دهلی نو - ایرنا - مدیر عامل شركت دولتی تولید لوكوموتیو هند (رایتس بهاوانا) روز جمعه اعلام نمود كه جزئیات یادداشت تفاهمی كه در زمینه خرید لوكوموتیو با ایران امضا شده است بزودی اجرایی خواهد شد.
«راجیو ماهروترا» در گفت و گو با ایرنا، اضافه كرد: تفاهم نامه ای كه امروز بعد از دیدار عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران و سورش پرابو وزیر راه آهن هند در دهلی نو برای خرید 200 دستگاه لوكوموتیو و واگن باری به امضا رسید، بزودی نهایی و اجرایی خواهد شد.
وی اضافه كرد: این تفاهم نامه همكاری های آینده هند و ایران در بخش ریلی و راه آهن را تسهیل خواهد نمود.
این مقام هندی پیش بینی نمود كه جزئیات این توافق نامه تا دو هفته آینده اجرایی شود.
وی تصریح كرد: شركت رایتس پیش از این هم با راه آهن ایران در پروژه های دیگر همكاری داشته است، اما امضای یادداشت تفاهم هم اكنون یك توافق بسیار مهم برای هند به حساب می آید.
ماهرورتا در مورد اهمیت چابهار برای هند اظهار داشت: این لوكوموتیو ها به جابجایی بار و همینطور مسافران در ایران كمك خواهند كرد. آنها همینطور در راه آهن چابهار به زاهدان مورد استفاده قرار خواهند گرفت كه این امر می تواند به رشد سریع تر این بندر كمك نماید.
وی تصریح كرد كه یاداشت تفاهم با ایران و تامین لوكوموتیو برای این كشور همینطور به هدف گسترده تر هند در خصوص ارتباط با آسیای مركزی و در نهایت اروپا با استفاده از بندر چابهار ایران كمك خواهد نمود.
بر اساس توافق امضا شده میان ایران و هند در سال گذشته، هند با سرمایه گذاری 85 میلیون دلاری كنترل دو لنگر گاه در فاز اول بندر چابهار را به عهده دارد.
چابهار بعنوان منطقه راهبردی و با موقعیت عالی جغرافیایی از ظرفیت های سرمایه گذاری، تجاری، اقتصادی، ترانزیتی، گردشگری و صنعتی بالایی برخوردار می باشد.
این بندر بعد از بهره برداری، قابلیت هرگونه عملیات بندری در حوزه های ترمینال كانتینری را برخوردار خواهد بود و علاوه بر ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری هشت ونیم میلیون تن با آماده شدن پسكرانه آن تا 15 میلیون تن ظرفیت تولید خواهد شد.
بندر چابهار با برخورداری از مزایا و ظرفیت های بالقوه در مسیر توسعه ترانزیتی قرار دارد و این بندر اقیانوسی بعنوان پل دسترسی به كشورهای آسیای میانه و مستقل مشترك المنافع مورد توجه ترانزیتی و ترانشیپی كشورهای منطقه قرار دارد.
جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در سیستان و بلوچستان از اولویت های دولت می باشد و بنابراین ترانزیت محموله 100 هزار تنی كالای كشور هند با استفاده از بندر چابهار به افغانستان در همین راستاست.
توافقنامه چابهار یكی از نمودهای عینی فصل جدید روابط ایران و هند بر محور توسعه است.
در حال حاضر هند از طریق تجاری موجود در این بندر برای حمل و انتقال بیش از 1. 1 میلیون تن گندم به افغانستان استفاده می نماید. نخستین محموله 15 هزار تنی گندم هند در یازده نوامبر امسال (نهم آبان ماه) از بندر كاندلا و با استفاده از بندر چابهار به زرنج در افغانستان ارسال شد.
این بندر می تواند زمینه دسترسی هند به افغانستان و آسیای میانه بدون نیاز به عبور از پاكستان را برای هند فراهم كند.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران روز چهارشنبه در یك سفر سه روزه برای دیدار و گفتگو با مقامات هند درباره طرح گسترش بند چابهار و همینطور بررسی زمینه های همكاری های حمل و نقل ریلی وارد دهلی نو شد.
شبد**آساق**267**1379
وحیده دینداری** انتشار دهنده: هادی افتخاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان