در دیدار رییس پژوهشگاه قوه قضاییه با رییس مركز اندیشه و هم فكری راهبردی سازمان بسیج مطرح شد
علم الهدی: قوه قضاییه باید مطالبه گر حقوق عامه باشد
به گزارش ثبت آسان رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با رئیس مركز اندیشه و هم فكری راهبردی سازمان بسیج دیدار و گفتگو كرد.
به گزارش ثبت آسان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه قوه قضاییه، مراسم انعقاد تفاهم نامه همكاری بین پژوهشگاه قوه قضاییه و مركز اندیشه و هم فكری راهبردی سازمان بسیج برگزار گردید.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در این مراسم با اشاره به اینكه رهبر انقلاب در سال های گذشته بر ورود بسیج به مسائل علمی تاكید نمودند، اظهار داشت: ما هم در پژوهشگاه قوه قضاییه خویش را بسیجی دانسته و برای پیشبرد اهداف نظام با نگاه بسیجی اقدام می نماییم.
حجت الله علم الهدی با اشاره به اینكه پژوهشگاه قوه قضاییه جایگاه یك اندیشكده برای بخش های مختلف قوه قضاییه را دارد، اظهار داشت: درحقیقت مسائل و چالش های دستگاه قضا توسط ما پژوهش شده و در نهایت برای حل آنها راهكار عرضه می دهیم.
وی با اشاره به اینكه خیلی از قضات ما امكان دارد تحصیلات بالایی نداشته باشند ولی در مورد موضوعات و چالش های قوه قضاییه كار تخصصی كرده و تجربه بسیار دارند و می توانند موضوعات را به خوبی تببین و در نهایت بهترین راهكار را عرضه كنند، اظهاركرد: ما در پژوهشگاه قوه قضاییه نه تنها از ظرفیت داخلی بلكه با استفاده از ظرفیت نخبگان و استادان حوزوی و پژوهشگران، مسائل و مشكلات قوه قضاییه را شناسایی می نماییم و در این راستا می توانیم از ظرفیت شما هم بهره مند شویم.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اینكه رویكرد و تاكید رئیس قوه قضاییه برای ایجاد تحول در دستگاه قضا، استفاده از ظرفیت های بیرونی و پیشگیری از كار تكراری و موازی كاری است، اضافه كرد: به صورت مثال بسیاریاز نهادها و مراكز امكان دارد به شكلی به مبحث حقوق عامه ورود كنند ولی مهم این است كه این كارها با اطلاع یكدیگر و مكمل یكدیگر باشند.
علم الهدی با اشاره به اینكه در قوه قضاییه نمی توان صرفا به ظرفیت های داخلی اكتفا كرد و باید از ظرفیت های علمی و اجرایی بیرونی هم استفاده نمائیم، اظهار داشت: دستورالعملی كه از جانب رئیس قوه قضاییه در جهت استفاده از ظرفیت سازمان های مردمی ابلاغ گردید در همین راستا بود.
وی با اشاره به مبحث حقوق عامه و همكاری دراین زمینه، اظهار داشت: رهبر انقلاب بر رسیدگی به حقوق عامه تاكید بسیار داشته و قوه قضاییه را دراین زمینه به جلو فراخوانده است به این شكل كه وظیفه دستگاه قضا نباید محدود به رسیدگی به پرونده باشد بلكه این قوه باید مطالبه گر حقوق عامه باشد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اینكه برخلاف تصور همه، نیاز قوه قضاییه صرفا حقوقی نیست و جلسات تخصصی غیر حقوقی زیادی تشكیل داده و بعد از رصد مسائل قوه قضاییه راهكار عرضه می دهیم، اظهاركرد: پژوهشگاه قوه قضاییه با اتكا به آمار و آرای قضایی و با ارتباط خوب با قضات، استادان و نخبگان در جهت حل مسائل قوه قضاییه اقدام می كند.
علم الهدی با اشاره به اینكه مبحث كادریابی و كادرسازی برای بخش های مختلف قوه قضاییه را دنبال می نماییم، اظهار داشت: كارگروه ویژه شبكه سازی در پژوهشگاه قوه قضاییه تعریف شده و فراخوان هایی دراین زمینه عرضه كردیم كه در آینده به شكل گسترده تر خواهد بود. همچون این فراخوان ها می توان به فراخوان همكاری قضات و كاركنان اداری قوه قضاییه و عضویت در انجمن علوم قضایی ایران اشاره نمود.
وی با اشاره به استقبال خوب از برگزاری مدرسه زمستانه حقوق اظهار داشت: راه اندازی باشگاه پژوهشگران قوه قضاییه در چارچوب انجمن در دستور كار قرار دارد تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت های موجود اثربخشی مفیدی داشته باشیم.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اینكه هم اكنون نظام مسائل و چالش های قوه قضاییه را شناسایی كرده و با تك تك استان ها مكاتباتی داشتیم تا اولویت ها مشخص شود، اظهار نمود: خوشبختانه دراین زمینه بانك خوبی تشكیل و با كار تخصصی، اولویت بندی شد.
علم الهدی با اشاره به اینكه می توانیم در بحث تخصصی مانند قاچاق، انتخابات و.. با یكدیگر همكاری داشته باشیم، اظهار داشت: در بحث گفتمان انقلابی و كادرسازی و كادریابی هم می توانیم از تجربیات و نتیجه كارهای شما استفاده نمائیم.
وی ادامه داد: در مورد مبحث مبارزه با مفاسد اقتصادی هم باید بگویم كه بارها تاكید شده كه نباید این امر صرفا در حد كار رسانه ای بماند بلكه باید عملیاتی و راهكارهای مناسب هم عرضه شود.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اینكه از سازمان های بین المللی گرفته تا دیگر سازمان ها، همه دم از مبارزه با فساد می زنند، اضافه كرد: ازاین رو باید پشت این امر گفتمان، اندیشه و راهكار وجود داشته باشد بنابراین ما در پژوهشگاه قوه قضاییه این مورد را به صورت تخصصی دنبال می نماییم.
در ادامه مراسم داود گودرزی، رئیس مركز اندیشه و هم فكری راهبردی سازمان بسیج(ماهر) و دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به اینكه امیدوارم این جلسه بعنوان بستری برای همكاری مستمر با پژوهشگاه قوه قضاییه باشد، اظهاركرد: مركز ما سابقه ۸ ساله دارد و از سال قبل با رویكرد اندیشكده ای به موضوعات پرداخته؛ به این شكل كه با تغییر عنوان، مأموریت ما احصاء مسائل كشور و راهكار مناسب در جهت حل آن بوده است.
وی با اشاره به اینكه یك مركز در تهران و ۲۰ اندیشكده در استان ها فعال كردیم، اظهار داشت: برای هر استان ۷ گروه تخصصی فعال شده و برای شهرستان ها هم این امر در دستور كار قرار دارد.
رئیس مركز اندیشه و هم فكری راهبردی سازمان بسیج با اشاره به اینكه اندیشكده ای كه ما در مركز ماهر داریم نه تنها مراكز استانی را هدایت كرده بلكه خود هم دارای گروه های تخصصی است، اضافه كرد: ما در موضوعات بین رشته ای بررسی و مطالعات زیادی داریم و دراین زمینه می توانیم با پژوهشگاه قوه قضاییه همكاری و تعامل داشته باشیم.
گودرزی با اشاره به اینكه مدل و رویكرد ما در جهت سیاست پژوهی و شناسایی مشكلات است، بعنوان نمونه در مورد حقوق عامه به دنبال راهكار و چگونگی مبحث هستیم، اظهار داشت: در مراكز ما خیلی از نخبگان با همین رویكرد مشغول به كار هستند.
وی با اشاره به اینكه هدف ما این است كه نخبگان برای حل مسائل كشور پای كار بیایند، اظهاركرد: ایده تشكیل مجمع و كمیسیون مربوط به سال ۹۱ بود ولی حالا به صورت اندیشكده با رویكرد پژوهش محور برای حل مسائل فعالیت می نماییم.
رئیس مركز اندیشه و هم فكری راهبردی سازمان بسیج با اشاره به اینكه در گذشته ۱۶ كمیسیون در مركز وجود داشت (در تهران به شكل كمیسیون و در شهرستان ها به شكل كارگروه) ولی حالا این تعداد افزایش یافته و به شكل اندیشكده درآمده است، اضافه كرد: اندیشكده حقوقی قضایی هم مجدد فعال گردیده است كه دراین زمینه به خوبی می توانیم با شما همكاری داشته باشیم.
گودرزی با اشاره به اینكه حدود ۱۰۷۴ مساله در این اندیشكده احصا شده است، اظهاركرد: تابحال ۶۰ مساله به صورت پروژه درآمده كه خروجی آنها انتشار یافته است.
وی با اشاره به اینكه مطالبه گری نتایج از اموری است كه به جد پیگیر آن هستیم و حتی دراین زمینه قرارگاه مطالبه گری داریم، اضافه كرد: در مورد مبحث خانواده و جمعیت به شكل تخصصی ورود كرده و با تشكیل نشست های تخصصی و دعوت از قوای سه گانه و مكاتبات این امر را پیگیری می نماییم.
رئیس مركز اندیشه و هم فكری راهبردی سازمان بسیج اظهاركرد: مبحث مهم این است كه ذیل این گروه های هفت گانه، میزهای تخصصی هم تشكیل شده است.
گودرزی با اشاره به اینكه معاونت تولید و پژوهش اندیشكده مركزی شامل گروه های اقتصاد و زیربنایی، فرهنگی و اجتماعی، سیاست داخلی و خارجی، حقوقی و قضایی و امنیتی، آموزش و تحقیقات و فناوری، مدیریت و حكمرانی و رسانه و فضای مجازی است، اظهار داشت: در چند ماه گذشته موضوعاتی از قبیل انحصار وكالت، نظام مالیاتی، انتخابات، مسكن، اشتغال و حقوق عامه در دستور كار بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به تشكیل میز تخصصی حقوق عامه در مركز ماهر از فعالیت مركز كادریابی و كادرسازی و گفتمان انقلاب اسلامی هم در این مركز اطلاع داد.
دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی بیان نمود: درواقع مركز گفتمان انقلاب اسلامی در جهت تدوین و تبیین چارچوب اندیشه ای گفتمان انقلاب اسلامی و مختصات مكتب و نگاه اجتهادی امام(ره) و مقام معظم رهبری راه اندازی شده تا خطوط كلی حركت اندیشكده ها، گروه ها و میزها را در گفتمان انقلاب اسلامی مشخص نماید.
گودرزی افزود: موضوعات مذكور از راه احصاء مختصات مكتب امام و استخراج منطق ولی و امام جامعه در عرصه های مختلف، برگزاری نشست ها، درس گفتارها و كارگاه های آموزشی با مبحث تبیین گفتمان انقلاب اسلامی و تولیدات مكتوب و چند رسانه ای و فعالیت حداكثری در فضای مجازی صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینكه ما گنجینه خوبی از نخبگان داریم، اضافه كرد: در مورد اندیشكده های اقشار هم باید بگویم این اندیشكده ها شامل اندیشكده بسیج جامعه پزشكی، اندیشكده بسیج رسانه، اندیشكده دانشكده حضرت زینب(ع)، اندیشكده سازمان فضای مجازی، اندیشكده بسیج مهندسین عمران، اندیشكده معاونت روابط بین الملل، اندیشكده بسیج مهندسین كشاورزی، اندیشكده بسیج كارگری، اندیشكده بسیج ورزشكاران، اندیشكده بسیج طلاب و روحانیون، اندیشكده بسیج اصناف و اندیشكده بسیج مهندسین صنعتی است.
وی با اشاره به اینكه باید از كلی گویی دور شده و به موضوعات جزیی و كلیدی بپردازیم، اضافه كرد: ما در اندیشكده روی چگونگی متمركز هستیم و با تمام مجموعه های پژوهشی و مرتبط تعامل و همكاری داریم.
دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی در ادامه با اشاره به اینكه بخش عمده مبارزه با فساد، در قوه قضاییه نیست بلكه در دولت و مجلس است، اضافه كرد: باید دید چرا قانون رعایت نشده و ترك فعل صورت گرفته است، برخی سامانه ها طراحی شده ولی اجرا نمی گردد.
گودرزی با اشاره به اینكه ما بسته مبارزه با فساد و مبحث قاچاق را آماده كرده ایم كه چه باید كرد تا در كشور این امر رخ ندهد، اظهار داشت: در ابتدای كار با شما در این دو زمینه همكاری لازم را انجام خواهیم داد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان